Zimná odolnosť magnólií: Čo robiť, keď listy opadnú?
Ahojte. Máme na záhrade dve magnólie, ale po zime ostali takéto :-/ Veľa listov opadlo. Mali by zvládnuť mínus 25 stupňov.
Neviem, či omrzli, či vôbec prežili :-/ Aj tie lístky, čo ostali, vyzerajú tak biedne. Nie je tu nejaký expert na magnólie? Ďakujem.
Toto vyzera na poruchu vyzivy, nie na namrznutie. Maju vhodny substrat? Hnojila si ich? Nepreschli v tych suchach co boli v marci a v aprili?
@viestta Majú dva roky - substrát sme dávali originál kúpený k nim. Výživu sme dávali. Minulý rok normálne kvitli. Teraz po zime také ostali :-/
@viestta Majú dva roky - substrát sme dávali originál kúpený k nim. Výživu sme dávali. Minulý rok normálne kvitli. Teraz po zime také ostali :-/
@zuzulienocka78 ja by som ich pohnojila, ostrihala suche konare a potom sa uvidi
@zuzulienocka78 ja by som ich pohnojila, ostrihala suche konare a potom sa uvidi
@viestta Suché konáre - teda tie, kde nie je ani lístok?
@viestta Suché konáre - teda tie, kde nie je ani lístok?
@zuzulienocka78 tie, ktore maju vyschnute drevo, to, ze nemaju listy este neznamena, ze su suche. Treba ist od konca, nad kazdym pucikom odstrihnut kym nedojdes k zivemu drevu
to je stalozelena, stale budu listy opadavat,
pohnoj ju. nasa radtie ako diva, striham ju, aj kvitne.
ked di vsimnes vsade v stredozemi, listy im padaju cele leto.
ja ich vkuse zbieram
to je stalozelena, stale budu listy opadavat,
pohnoj ju. nasa radtie ako diva, striham ju, aj kvitne.
ked di vsimnes vsade v stredozemi, listy im padaju cele leto.
ja ich vkuse zbieram
@natalka13 Len ona má aj nejaké fľaky, aj farba tých listov je taká mdlá :-/ Boli drahé ako šľak :-/
vedla mas vavrinovec ci magnoliu? mas ich velmi blizko seba, na magnoliu rataj ze priemer bude aj 2m
tam kde nemas listy uz ani nebudu, ostrihaj tak do polovice tie konare, vyrasia nove
@natalka13 Len ona má aj nejaké fľaky, aj farba tých listov je taká mdlá :-/ Boli drahé ako šľak :-/
@zuzulienocka78 hnojivo, horku sol, horku sol aj kazdy mesiac, menej vody jej davaj.
ony v stredozemi v lete vlahu nemaju
vedla mas vavrinovec ci magnoliu? mas ich velmi blizko seba, na magnoliu rataj ze priemer bude aj 2m
@natalka13 Ano, vavrinovec tam je.

Toto vyzera na poruchu vyzivy, nie na namrznutie. Maju vhodny substrat? Hnojila si ich? Nepreschli v tych suchach co boli v marci a v aprili?