icon

Zimná odolnosť magnólií: Čo robiť, keď listy opadnú?

zuzulienocka78
Dnes o 10:18

Ahojte. Máme na záhrade dve magnólie, ale po zime ostali takéto :-/ Veľa listov opadlo. Mali by zvládnuť mínus 25 stupňov.
Neviem, či omrzli, či vôbec prežili :-/ Aj tie lístky, čo ostali, vyzerajú tak biedne. Nie je tu nejaký expert na magnólie? Ďakujem.

viestta
Dnes o 10:25

Toto vyzera na poruchu vyzivy, nie na namrznutie. Maju vhodny substrat? Hnojila si ich? Nepreschli v tych suchach co boli v marci a v aprili?

zuzulienocka78
autor
Dnes o 10:30
@viestta

Toto vyzera na poruchu vyzivy, nie na namrznutie. Maju vhodny substrat? Hnojila si ich? Nepreschli v tych suchach co boli v marci a v aprili?

@viestta Majú dva roky - substrát sme dávali originál kúpený k nim. Výživu sme dávali. Minulý rok normálne kvitli. Teraz po zime také ostali :-/

viestta
Dnes o 10:32
@zuzulienocka78

@viestta Majú dva roky - substrát sme dávali originál kúpený k nim. Výživu sme dávali. Minulý rok normálne kvitli. Teraz po zime také ostali :-/

@zuzulienocka78 ja by som ich pohnojila, ostrihala suche konare a potom sa uvidi

zuzulienocka78
autor
Dnes o 10:36
@viestta

@zuzulienocka78 ja by som ich pohnojila, ostrihala suche konare a potom sa uvidi

@viestta Suché konáre - teda tie, kde nie je ani lístok?

viestta
Dnes o 10:39
@zuzulienocka78

@viestta Suché konáre - teda tie, kde nie je ani lístok?

@zuzulienocka78 tie, ktore maju vyschnute drevo, to, ze nemaju listy este neznamena, ze su suche. Treba ist od konca, nad kazdym pucikom odstrihnut kym nedojdes k zivemu drevu

natalka13
Dnes o 10:42

to je stalozelena, stale budu listy opadavat,
pohnoj ju. nasa radtie ako diva, striham ju, aj kvitne.
ked di vsimnes vsade v stredozemi, listy im padaju cele leto.
ja ich vkuse zbieram

zuzulienocka78
autor
Dnes o 10:44
@natalka13

to je stalozelena, stale budu listy opadavat,
pohnoj ju. nasa radtie ako diva, striham ju, aj kvitne.
ked di vsimnes vsade v stredozemi, listy im padaju cele leto.
ja ich vkuse zbieram

@natalka13 Len ona má aj nejaké fľaky, aj farba tých listov je taká mdlá :-/ Boli drahé ako šľak :-/

natalka13
Dnes o 10:45

vedla mas vavrinovec ci magnoliu? mas ich velmi blizko seba, na magnoliu rataj ze priemer bude aj 2m

natalka13
Dnes o 10:47

tam kde nemas listy uz ani nebudu, ostrihaj tak do polovice tie konare, vyrasia nove

natalka13
Dnes o 10:49
@zuzulienocka78

@natalka13 Len ona má aj nejaké fľaky, aj farba tých listov je taká mdlá :-/ Boli drahé ako šľak :-/

@zuzulienocka78 hnojivo, horku sol, horku sol aj kazdy mesiac, menej vody jej davaj.
ony v stredozemi v lete vlahu nemaju

natalka13
Dnes o 10:50

moja tiez bola taka a teraz nevieme co s nou aka je obrovska

zuzulienocka78
autor
Dnes o 10:52
@natalka13

vedla mas vavrinovec ci magnoliu? mas ich velmi blizko seba, na magnoliu rataj ze priemer bude aj 2m

@natalka13 Ano, vavrinovec tam je.

natalka13
Dnes o 10:54

to mas velmi velmi na tesno