icon

Ako hodnotíte film Perinbaba 2?

malulienka
7. dec 2023

Ahojte, ako hodnotíte Perinbabu 2?

beronsche
8. dec 2023

@elanor nerozumiem, co je na tej rozpravke take hrozne, ze si ju doma na nezelas az tak, ze sa na tom s muzom hadas...

melanta
8. dec 2023

Perinbabu som videla ako dieťa, potom som to videla keď to videlo moje dieťa. Viac nemám potrebu. Iné filmy Jakubiska som nevidela a ani ma to neláka. Perinbabu dvojku neuvidím určite, vôbec ma to nezaujíma a teda Frlajs je za mňa veľmi trápny človiečik, takže to by bol ďalší dôvod prečo nie.

beronsche
8. dec 2023

Inak frlajsa sice nepoznam a zatial som videla len trailer, ale teda suhlasim s nazorom, ze velmi zly vyber.. vobec sa mi tam nehodi....

nikha2809
8. dec 2023

Nám sa nepacilo

evaachesa
8. dec 2023

@elanor neuraz sa, ale ty by si možno práve super obsadila nejakú jakubiskovú postavu, takej harpie nevlastnej matky napríklad. Sorry ale toto si úplne prehnala. 😅 Muž asi musí mať dosť zaujímavý život pri tebe. 😬

evaachesa
8. dec 2023

Btw doteraz som ani len nepočula o mene Frlajs. 😅

tanyag
8. dec 2023

@elanor Vo všeobecnosti áno, to, čo si napísala by malo vo vzťahu platiť, ale....ale nerozumiem, čo je na tej rozprávke také pohoršujúce, že manželovi vyčistíš žalúdok, lebo ju pustil deťom. Čo ak sa jemu tá rozprávka páči, má na ňu pekné spomienky z mladosti napríklad, detstva, neviem aký vek máte, ale to je jedno a chcel sa o tie spomienky podeliť so svojími deťmi? Proste nerozumiem dôvod hádky kvôli Perinbabe.

A za ďalšie, áno, ak by ma partner nerešpektoval, tak by sa mi to nepáčilo, ale určite by to nebolo kvôli rozprávke, filmu, reklame v telke atď.

mareka49
8. dec 2023

Dvojku som nevidela, tiež ma odrádza hlavný hrdina.
Ale jednotka je krásna.
Nie každý tú krásu vidí.
Magický realizmus nie je pre každého.
Prišla som jej na chuť až vekom.
Pekné Vianoce s perinbabkou či bez❤️

elanor
8. dec 2023

@h2 lebo sme sa natom dohodli. Takym istym pravom ako on nesuhlasi s inymi vecami, lebo v nich vidi problem, aj ked ja nie, ale dohodli sme sa spolu na niecom.

martinka13
8. dec 2023

@elanor Bože chúďatka deti, keď im mama rozprávku zakazuje.. Ešteže sa ja nemusím schovávať, keď chcem niečo pozerať 😀. A je to môj názor, do vášho vzťahu sa nemontujem.

beronsche
8. dec 2023

@elanor a preco si vlastne tak velmi proti tomu, aby to deti videli? Ved to nie je perverzne, ani nasilne..
Uplne chapem, ze nie kazdemu sa paci, len ten striktny zakaz ma prekvapuje..

janka95
8. dec 2023

Ja mám rada perinbabu, každý rok si ju pozrieme. Ale stará dobrá perinbaba bude stále. Táto nová mi prišla veľmi zmodernizovana. Mlyn sa sám postavil, chapadla, a tie zvoniace náušnice akože telefón :D to sa celé kino smialo. Som rada ze som videla ale čakala som viac :- )

estellas
8. dec 2023

@hiro Ja som to videla a Valéria tam hrá jednu z hlavných postáv v titulkách filmu bola uvedená. Neviem prečo ju neuviedoli na stránkach, je to divné. 🤔🤔

babulkomale
8. dec 2023

@diamand2326 jeho filmy maju hlavu aj patu, len na ich pochopenie treba mat aj abstraktne myslenie, ktore nie je kazdemu vlastne.

h2
8. dec 2023

@elanor To mi pripomína Teóriu veľkého tresku (ak to teda tiež nemáte zakázané) a tie Sheldonove "dohody spolubydlících" a "spoluchodících". Tiež tam mal podobné absurdnosti.

kulumulu123
8. dec 2023

@elanor je dost blbe ze si muz s detmi musia pytat povolenie na to ake rozpravky alebo filmy mozu v telke sledivat... Uprimne je mi ich luto ale pokial ste s tym vsetci doma v pohode tak mas pravdu nikoho do toho nic nie je. Len skus sa zamysliet ako by bolo tebe keby ti muz da ako pises poriadny vyplach zaludka za to ue si detom pustila v telje rozpravku ktora sa tebe osobne paci ale jemu nie 😱😰🤷‍♀️

7miriam77
8. dec 2023

Ja Perinbabu pozerám každé Vianoce a teším sa na ňu aj tento rok. Pre mňa je to veľmi obľúbená rozprávka. Perinbaba 2 som videla len ukážky, ktoré ma celkom zaujali,no už teraz viem, že jednotku neprekoná, pre mňa je prvý diel originál. No teším sa aj na dvojku...❤️❤️❤️

babulkomale
8. dec 2023

@h2 boze, to nemalo chybu 😂

annm81
8. dec 2023

Ja nie som vôbec, ale že vôbec, fanúšik tradičných vianočných filmov (vlastne ani slovenských/českých rozprávok všeobecne), ale Perinbaba je výnimka. Mám veľmi rada Jakubiskovu poetiku. Nový film som nevidela, ale z traileru je už teraz zrejmá jedna vec - Jakubiskovi svedčal analóg so všetkými jeho nedokonalosťami. Digitál zabíja atmosféru jeho tradičného rukopisu.

@elanor fakt ma zaujíma, čo je také poburujúce na tom filme, že to deti aj muž majú zakázané pozerať. Jedine ma napadá, že sú ešte príliš malé, ale inak??

pininka1
9. dec 2023

Bola som na natáčaní a čakala som ako sa to poskladá a vidím tam veľmi veľa symboliky z celého jeho diela, tie náušnice mi dosť vadili kým.som nepochopila ze niečo také bolo aj v tisícročnej včele. Krásne zábery na Slovensko, je to oddychová, ktorá má nijako nerozumela. Poplakala som si akurát na záberoch svojho syna. Aj to ma milo prekvapilo ze komparz dostal väčši časový priestor ako veľké hviezdy. Absolútne sa to nedá porovnávať s jednotkou, keďže bola natočená v 80 rokoch, dnes keď si pozriete moderné rozprávky, bežné je tam vec co sa sama postaví a pod, čiže nič až také mimoriadne to nebolo.

pkgirl30
9. dec 2023

Mne príde Perinbaba, aj tá pôvodná veľmi deprimujúca na Vianoce, Jakubiskovu tvorbu moc nemusím a Frlajs je katastrofa, nikto lepší fakt nebol ?🤦

misinka0611
9. dec 2023

Perinbaba tá prvá sa mi nepáčila nikdy. Či už ako dieťaťu, áno teraz v dospelosti. Nikdy som to nedokázala pozerať. Nepôsobí tá rozorávka na mňa dobre, preto sa nechystám ani túto novú pozrieť a celkom ma prekvapuje, že niesom jediná. Myslela som si, že každý ju obľubuje.

perlita007
10. dec 2023

@elanor ani ja nemusím túto akože rozprávku, pre mňa strašne deprimujúca rozprávka.....a tá hrozna hudba do toho ...br......a ani dvojku sa vôbec nechystám pozerať.

reanda
10. dec 2023

@elanor uff, v tvojom podani posobi slovo 'respekt' skoro ako vulgarizmus..
naco pises do temy o recenzii filmu o tom, ako si vyplachla muzovi zaludok za to, ze nedodrzal dohodu? ako to suvis s temou? okrem toho, ze to bola dohoda o nepozerani daneho filmu? ked ani neuvedies dovod, preco ten film nemaju u vas rodinni prislusnici pozerat, okrem toho, ze to nie je tvoja salka kavy? lebo ak je toto fakt jediny dovod, tak mas pojem toho, co je respekt, ozaj riadne pomyleny

diablikovci
10. dec 2023

Mne sa páči zubatá z jednotky 🙂. Tá je super ❤️

sisaka
10. dec 2023

Perinbaba 1 sa mi nepáčila, ale videla som viac krat, muž púšťal deťom, keď boli menšie. Ja dvojku nemám kde vidieť, jedine, ak ju niekto časom stiahne na YouTube, ale nejak po tom netúžim, znie to ešte horšie ako 1.

Deťom a už vonkoncom manželovi nezakazujem veci, ktoré nie sú podľa môjho vkusu.

@elanor rešpekt je, keď ťa manžel nenúti pozerať niečo, čo ťa nebavi, nie niekomu zakazovať pozerať niečo, čo on má rád, ale tebe sa nepáči. To je presný opak.

konikmodry111
10. dec 2023

@elanor chudak manzel 😅 dostat vyplach zaludka za perinbabu 😆 keby im pustí SAW 4ku, nepoviem nič ale perinbabu? Hádam je tvoj manžel svojprávny a ty nie si jeho maminka aby si mu niečo zakazovala 🙈

jana_eyre_2
10. dec 2023

Jeeemine tak teraz sa začnete predbiehať ktorá viac vyčistí elanor žalúdok.. 🤔 veď je to jej manželstvo a oni doma vedia čo si k sebe môžu/nemôžu dovoliť..

Ja neviem či Perinbabu rada mám alebo nie.. vlastne je to premna len nejaká atmosféra vianoc, mám rada tu hudbu, určite pasáže ale veľa má z toho irituje (tupost alzbetkinho otca a to, že je vlastne pozitívna postava hoci si to nezaslúži) vo filmoch jakubiska vidno umenie, ktoré ma zaujme ale pôsobí skôr depresívne.. rozprávku však na štedrý deň deťom púšťam lebo sa im páči.. ja s nimi o tom čo je tam nespravodlivé vždy diskutujem, je to dobrá téma.. ja rada deťom púšťam všeličo nad čím sa môžeme zamyslieť a porozprávať, dúfam v to, že im vďaka tomu pomôžem formovať ich pohľad na umenie a myslím že aj vďaka tomu si začínajú uvedomovať nekonzistentnost v určitých filmoch a vedia spravne oceniť ak je film dobrý.. chcela by som aby z nich raz vyrástli nároční diváci s kritickým myslením a rôzne filmy a diskusie k nim sú veľmi vhodné na učenie.. preto videli aj totálne tuposti aby sme sa vedeli porozprávať o tom prečo to tupost je..

No a toľko chcem teda povedať k dvojke - plánujeme si ju ešte len pozrieť, aby sme to vedeli zhodnotiť podľa vlastného uváženia a nie len podľa toho čo som si prečítala.. úprimne - nemyslím že sa mi to bude páčiť a viem že ma to bude nas.erat.. čítala som recenziu ktorá úplne vystihla čo mi na filmoch dokáže vadiť (nelogickost v deji, nenadviazanie na pôvodný príbeh, atď) , takže predpokladám že to budem vidieť rovnako.. ale ako píšem - bude to dobra téma na rozoberanie 😉

stanzi
10. dec 2023

Nechapem, preco ste sa tu tolke pustili do @elanor ako take osy. Uprimne, tiez si myslim, ze Perinbaba teda nie je rozpravka pre deti (minimalne nie pre male deti). Moja mama ju miluje, takze u nas isla kazde Vianoce x-krat, a velmi dobre si pamatam ake neprijemne pocity som z nej ako dieta mala. Strasili ma vsetky tie vyobrazenia smrti (Alzbetkina mama, ten stary pan z cirkusu, macocha s Dorou v smole...), neznasala som Zubatu aj s tymi jej nechutnymi zubami a protivnou hudbou, ktora ju vzdy sprevadzala...
@jana_eyre_2 Presne, pamatam si ze uz ako dieta som vnimala tu nepravost, a myslela si, ze Alzbetkin otec musi byt urcite retardovany, lebo jedine retardovany rodic by si nevsimol, ze jeho dieta doma trpi, a vobec som ho nevimala ako dobreho cloveka...Samotnu Perinbabu detto, samoluba stara babka, ktora nutila najprv Jakuba, potom Alzbetku ostat pri nej proti ich voli.

marcella1979
10. dec 2023

ja som ju videla v piatok.vsetci pritomní sme sa zhodli v tom, ze to bolo hrozné. jednotka bola super, no dvojka katastrofa(okrem zopar zaberov krasnej prirody).isla som s nadsením, odišla som so sklamaním...😭