Analýza naivity v relácii Koniec hry
Ahojte aký máte názor na tento koncept? Mne sa to veľmi páči, že takto ukázali akí vedia byt ľudia naivní a naletieť podvodníkom a zároveň ukázali aby si ľudia dávali pozor s kým si píšu a sú v kontakte. V dnešnej časti pani mi prišla veľmi naivná až jednoduchá, že dokázala toľké peniaze poslať. Bohvie dokedy jej to ostane, kým znova dakomu nenaletí.
Ja som to vcera pozerala a pripada mi to velmi naivne vykonstruovane, neverim, ze niekto moze byt az tak blby, ako ta pani, moze sa kopnut raz, ale zo 400 euroveho dochodku splaca pozicky za pre nu obrovsku sumu, co mu uz poslala a nema na zivobytie a nasledne dostane honorar z jojky a posle ho podvodnikovi…..scenarista by mal trosku ubrat, pretoze si neviem predstavit, ze toto bude pre niekoho uveritelne
Nepoucitelni. A aj to dobre vynasa - aha napriklad statistika za poslednych par tyzdnov - 20 milionov CZK:
https://www.idnes.cz/praha/zpravy/policie-podvo...
14. března 2025 19:20
Už přes 20 milionů korun vylákali v posledních týdnech z více než stovky lidí podvodníci vydávající se za policisty a pracovníky ČNB. Počet podvedených přitom dál roste.
„Za poslední týdny evidujeme více než 130 poškozených,“ uvedla policie. Falešní policisté a bankéři přesvědčili lidi, aby převedli své úspory na účty podvodníků, nebo jim peníze dali v hotovosti.
„Zavolají se smyšlenou historkou, že váš bankovní účet byl napaden, a je potřeba si převést, nebo vybrat úspory,“ popsali podvod policisté.
@beataxxx "scenarista by mal trosku ubrat"? De ze, to bol len slaby odvar oproti skutocnosti. Vsak som tu uz posielal pribehy kde ludia naleteli opakovane (napriklad taka jedna starsia teta). Alebo minule jeden chlapik poposielal na falosnu kryptoburzu a potom mu pisali ini podvodnici ze mu pomozu ziskat tie peniaze naspat a poposielal peniaze aj im.
Tento pribeh je dobry :D Myslim ze scenarista nemal dobre nastudovane realne pribehy ktore sa stali, tie su daleko uletenejsie...
https://liberecka.drbna.cz/krimi/33698-seniorka...
Liberečtí kriminalisté vyšetřují případ podvodu, kdy čtyřiasedmdesátiletá žena postupně naposílala podvodníkovi 1 421 000 korun. Muž se nejprve vydával za vojáka z Belgie, v druhém případě ji pak namluvil, že mu někdo zneužil fotografii. Žena mu peníze posílala přesto, že ji pracovník banky opakovaně varoval, že cílový účet je nevěrohodný. V jednom případě dokonce peníze vezla autobusem až do Bruselu.
„Ženu zmanipuloval natolik, že se do Bruselu opravdu vydala autobusem. Se svým milým se tu ale nesetkala. Částku podle instrukcí předala údajnému styčnému důstojníkovi banky,“ řekla mluvčí policie.
@beataxxx ja osobne poznám takú ženu, máme to v rodine a ona má už dlh 30tisíc. Najhoršie je, že ani svojprávnosti ju nemôžu zbaviť, ona je pri rozume, robí aj celkom odbornú prácu, no vo vzťahoch je viac ako naivná - až blbá.
Aj v reflexe bola taka pani. Ani nie stara ale okolo 45-50 . Narobila obrovske dlhy, peniaze posielala nejakemu "dzigolovi". Deti dohovarali, prosili, nic nepomihlo. Furt si ide svoje- naivne. S detmi ukoncila kontakt- lebo jej "nedopraju a su nevdacne". To nevymyslis to je zivot.
Nepozeram take relacie ale muz si to zapol, lebo je to zahranicny koncept a zaujímalo ho spracovanie. Za mna to bolo trosku amaterske spracovanie ale tak OK, ved ziskajú skusenosti mladí chalani čo to robia a bude to časom aj lepšie spracované. Niektoré pasaze boli zdlhave a nudne. Ale mna totalne sokovalo, ze ta zena poslala celu odmenu za natacanie znovu tomu podvodníkovi, už ked mala dokaz, ze je to podvodník. Toto by vazne malo byt na obmedzenie spôsobilosti nakladat s financiami, brat uvery a pozicky, už len táto relácia by bola pre súd dôkaz. Aj ked u tejto zeny skor vidim problem v tom, ze nejde ani tak o lasku ale o to, ze chce ludom pomoct, lebo sama si v detstve zazila nemat peniaze a asi aj hlad. Ved hovorila, ze bolo 7 deti a matka samozivitelka.
@betulinka1 Pockat to vy verite ze ta teta bola realna? Preco? Vsak to je herecka.
@hiro tak herečka ako osoba to môže byť aj nejaky scenar pre zdramatizovanie príbehu je jasný ale to že sa inspirovali reálnym príbehom nejakej kontrétnej ženy nespochybňujem. Kamošky mam na prokurature a teda hovoria aj horšie pribehy podvedených žien a mužov (dokonca vzdelaných), ide o oveľa vyššie sumy ako bola v tomto príbehu. To bolo prvé čo ma napadlo, že tu ide o celkom malú sumu.
@hiro obávam sa že teta je reálna. I tá bytovka v Spišskej. Sú tam presne takéto sociálne mestské byty. Žijú tam väčšinou dôchodkyne. Žije tam aj exmanželka môjho otca. Je to 80tnička. ktorá po rozvode či rozchode s tretím partnerom dopadla tak, že je rada že má aspoň sociálny mestský byt. Ale aspoň že neposiela prachy kadejakým Johnom.
Je vysoko pravdepodobné, že dotyčná " pani Helenka" je reálna. Pretože v tej bytovke bývajú takéto "akože prípady".

Môžeš miliónkrát upozorňovať a aj tak niekto miliónprvý krát pošle tie peniaze... Veď to vidíš aj tu, mladé ženy a furt dookola rovnaké otázky s smskami, kuriérmi atď..