icon

Zmysluplné kreslené rozprávky

lucilaines
5. okt 2023

Baby poraďte mi prosím. Mám 5 a 3 ročńych synov, pred spaním pozerávajú tak 20 minút telku. Máme youtube a netflix. V podstate doteraz som im nechala v rámci možností voľnosť čo chcú pozerať. Teda zakázala som rozprávky , ktoré ešte podľ mňa nie sú vhodné (Pokémon a pod), ale mohli si vyberať. Najskor sa to pohybovalo okolo Blippiho, Binga, Labkovej patroly a podobne, s čím som bola pomerne ok. Ale pomaly ako starší rastie tak sa mi to začína vymykať spod kontroly. Začína pýtať strašné hovadiny. Nie vyslovene nevhodné veci, ale totálne blbosti bez obsahu, bez pointy , Vlad &Niki a podobne. Nechcem, aby to pozeralval nejako pravidelne, ale tie úplne detské programy ho už nebavia, Pokémona, Sonica či Spidermana ešte nechcem a neviem nájsť nejaku vhodnú alternatívu. Viete mi prosím vás poradiť niečo nie dlhé, dostupné na youtube, s normálnym príbehom a pointou? My sme sa v tom youtube nejak zacyklili, že teraz všetky návrhy čo to vyhadzuje sú kraviny.

jumama
5. okt 2023

Poradim serialy podla kniziek Astrid Lindgrenovej (najdes na uloz.to na stiahnutie - my sme mali disk a pripojili k telke a pozerala taketo rozne rozpravky...): Emil z Lonebergy, Margyt (To je v slovencine Gretka a Betka) a Pipi dlha pancucha - nasa mala tieto rozpravky velmi rada, preferovala hrane rozpravky az neskor animovane.

A zo serialov kreslenych pekne a take povzbudcujuce pekne hodnoty boli O človíčkovi, Heidi, Naša mala princezna, Masa a medved - tie posledne dve su asi aj na youtube... Teo - to bolo o skolkarovi, velmi pekna svedska seria, a trebars slovenska Mimi a Liza.

zuzudrnda
5. okt 2023

Nedávno som odporúčala, tak opäť. Mám 5r syna a Zvedavy George na YouTube je topka. Zábavné,milé,nenásilne,poučné. Dvojčast trvá 22min. Akurát pre vás 🙂. Ovečka Shaun je vtipná a potom všetky klasiky nášho detstva. Páčil sa mu aj Scooby Doo. George zatiaľ vedie 🙂

andreatytler
6. okt 2023
diavant
6. okt 2023

Strazci lesa, chip and potato (netflix)

miricka77
6. okt 2023

@jarmila2010 toto môj syn miloval,teraz ma 19😊

petah82
6. okt 2023

@zuzitko74 milujem bol raz jeden život. Môj syn pozerá dokola od malička 12rokov, vždy niečo nové v tom nájde a navyše sme v zahraničí a takéto seriály sa už nerobia. Človeka a vynálezcu musíme teraz dobehnúť spolu po večeroch 👍😉 dakujem za tip

tamtumdo
6. okt 2023

Mám 7 ročného ten stále vyhľadával dokumenty typu national geografic a pod...sem tam nejaká rozprávka...mladší čerstvo 4 ročný od mala nejak nepreferuje rozprávky....má rád videa typu Vlad a Niky🤷, čo som v poslednej dobe spozorovala je,že používa celkom dosť anglických slov,už spája aj do viet ...Keď sa ho niečo pýtam po anglicky,alebo tak sa rozprávame....odpovedá automaticky po anglicky,vyzerá že vie o dosť viac ako môj druhak...čiže za mňa super takéto videá....aj teraz neskôr pozerá nap tlaplovu, alebo iné rozprávky a vôbec mu neprekáža že sú po anglicky....stále má radšej, pesničky,hrané videá s reálnymi ľuďmi...ale v angličtine....nejak ho nebaví pozerať naše slovenské rozprávky...starší mal v takom veku rád rozprávku Malý medvedík...

wella47
6. okt 2023

@lucilaines večerníčky na RTVS sú pekné a pokojné. Naši ich doteraz pozerajú (9 a 5 rokov).Inak pekné kreslené rozprávky sú Údolie muminovcov, Ovečka Shaun, Malý medvedík, Macko Uško, ...je toho veľa.☺️

radkaradix
6. okt 2023

@denkabemommy Milujem Bluey! A namotala som na to celú rodinu.. neskutočne sa na tom smejem, tie hlášky! Perfektne je to nadabované v slovenčine. Pozeráme na Disney+.

vroni
6. okt 2023

To fakt niekto Masu a Medveďa označí za zmysluplnú rozprávku? Za mňa je to rozhodne väčšia konina ako Pokemoni. U nás frcali aj Pyzamove masky (netuším, ci sú aj v slovenčine) a Majster Manny. U dcéry aj Bob staviteľ. A Pat a Mat. Co je síce šialená blbosť, ale decka sa na tom šli usulat.

mamusa123456789
6. okt 2023

U nás fičí pat a mat, barbapapa(ale to som nenašla na youtobe, kukaj to myslím na nick junior), neviem presne ako sa to vola, myslím ze stopy blue, tiež na nick junior, barbie filmy, na tom ficala hlavne najstaršia, ale aj syn si to sem tam pozrie a ešte zvedavkovci(na tukim alebo rikovi) a na netflixe autíčko otik alebo aj autíčko Kristínka a samozrejme najväčšia synovia závislosť labkova patrola

mamusa123456789
6. okt 2023

A ešte ma napadlo heidy je tiež veľmi pekná rozprávka a niektoré časti sú myslím aj na youtube

tiika
6. okt 2023

@lucilaines
Hadej jak moc te mám rad
Vtáčí ostrov
Jaja a Paja
Chalupka na vŕšku

smiling89
6. okt 2023

@lucilaines na youtube je v slovencine aj Lassie, pekna rozpravka, kazda cast cca 20 minut..
Volam sa Caillou tiez odporucam, poucne.

desgaire
6. okt 2023

@lucilaines este je na youtube paddington 11 min ma 1 cast ale to je len par dielov a je to po slovensky

desgaire
6. okt 2023

alebo ruby z duhy

doda3103
6. okt 2023

Naša rada pozerá bude mať 5r :
Barbapapa,Volám sa Caillou,Postak Pat,Plaminek a styzkolaci (tam sa sama naučila tvary v 3rokoch), Hádanky s Blue,Rubble a jeho parta,Anna a kamaráti,Peppa pig,pán jezevec a pani Líška,Franklin a priatelia,Simon,Bing,hurá za hadankou,Dot,moja kamarátka Conni,podvodnickovia, dobrodružstvá medvidka paddingtona

19mylittlepony83
6. okt 2023

Heidy
Je vela casti nadherne rozpravky a poucne

victoriab
6. okt 2023

pripnem sa 😍

adriana2503
6. okt 2023

@lucilaines na netflixe zvieracie prípady ja mam 3,5rocnu a 6 ročného

ivusa31
6. okt 2023

@lauriinkaa ahoj, prosim pod cim najdem tu Heidi? Mne stale ukazuje v slovencine len cast “Clara” ☹ Dakujem!

miriz
6. okt 2023

@lucilaines na YouTube je nová kreslená Lassie, dobrodružné, napínavé, mohla by sa páčiť

kvoli
6. okt 2023

@lucilaines Fixies, u nás to ide po nemecky a je to pecka, veľa sa naučia a nemusím sa báť obsahu

alexandra197
6. okt 2023

Nám sa veľmi páči Bim Bam KuKu rozpravky. Ale aj Leo ochranca divočiny, Požiarnik Sam, Zvedavý George.

hviezdulienka16
6. okt 2023

@lucilaines u nás v tom veku bodovala "Chalúpka na vŕšku" 🙂 Je to naozaj pekná a poučná séria krátkych rozprávok. A ešte Macko Uško. Oboje je na YouTube.

nikolapie
6. okt 2023

@denkabemommy veľmi pekná rozprávka a aj naučna, veľakrát rozobrane situácie čo má dieťa robiť ak chce dieťa niečo povedať a dospelý sa rozpráva a mnoho takýchto situácii mne sa to veľmi páči, inak my pozeráme všetko v angličtine

medeaa
6. okt 2023

@lucilaines nam sa pacia Dogove dni, ale to je taka kratka seria a je na Disney+

baska2705
6. okt 2023

Pripnem sa

nekonecna_katastrofa
6. okt 2023

@lucilaines Mojim sa páči aj Moja kamarátka Connie.

basurka
6. okt 2023

@lucilaines Bože presne toto keď naša malá(necelých 5r.)vypytovala furt také kraviny ako Vlad&Nikki alebo Diana&Roma alebo tie postavičky Labkovej patroli čo idú cez nejakú dráhu a menia sa im časti tela 🙈 Teraz dokonca občas povie že "Maminka pustíš mi prosím iba jednu časť takú kravinu?"😂😂
Každopádne na Netflixe sa nám osvedčili Pat a Mat(sú tam celé filmy),Clifford,Grinch kreslený a seriál Creature Cases(je to po česky,kreslené,o zvieracích agentoch a je to aj náučné,keďže riešia rôzne zvieracie prípady a záhady a na konci je vždy zhrnutie čo sme sa naučili o tom zvieratku).
A na youtube vedie Caillou,Bing,Máša a Medveď.
Za ďalšie tipy budem povďačná aj ja 😁