80 eur na týždeň
Prosím vás, fungujete tu z 80 eur na týždeň? Dá sa to? S 1 dieťaťom? Poplatky ako hypo, bývanie, tankovanie, aj viac menej strava - je zabezpečená. To ostatné je v tých 80 eurách.
Ak sa chce a ina moznost nieje tak sa to da.
My mame 100 na tyzden, v tom je strava, drogeria, oblecenie, lieky, vsetko mimo pravidelnych mesacnych poplatkov.....sme dvaja dospely a 2 rocne dieta, no ale take ze vylety, kadernik, restika, stale nove oblecenie ci topanky to nepripada do uvahy, jedine oblecenie ci obuv sa kupuje malej, nam len ak je to nevyhnutne....tie 3 roky sa to podla mna vydrzat da
Ok, uz rozumiem. No, tak ked chceš byť v týchto polozkach nezavisla, tak jednoducho okresat. Tu nejde o neschopnosť ale proste pragmaticky zhodnotiť svoj 'štandard' a ci nanho momentálne máš.
Takže ak by som chcela zo svojho rodicaku pokryť všetky svoje polozky, vyskrtala by som poistky a sporenie (sporiť budeš, ked budes zarábať), telefón stačí nejaký mini paušál za 10e mesačne a zvysok podľa mna musíš z tých 80e/týždenne luxusne pokryt, mozno ti aj zvysi.. Musis si proste uvedomiť, ze z rodicaku (ak to chceš platiť z neho) nie je reálne zachovať si štandard, na aky si zvyknuta, ked tie financie boli väčšie.
A podla mna ten krúžok kludne môže platiť partner, minimálne nan prispieť..
Nevyšla by som, resp. záleži, čo je zvyšná strava?
400€ RP - 100€ plienky, mlieko? - 50€ telefón, poistka?
Zostane 250€ ? To je nejakých 8,30€ na deň.
Akú stravu dokupuješ? Na varenie všetko platí muž?
Keď si človek vezme, že ide iba na pečivo a čerstvý syr/šunku, alebo iný deň jogurty. Teraz je všetko drahé..
Keby to bolo 80€ týždenne len pre mňa, som OK. Ale ty z toho normálne platíš chod domácnosti.
Tak to musíš ty vedieť či vyjdes. Zase aj jedna návšteva zubára jeden zub vie vyjsť 350e, takže podľa mňa to taká dobrá suma nie je. A keď píšeš že Ti to nevychádza a do toho vymenujes milión položiek, tak to asi nevychádza. 🤷
ženy ale ona reálne platí aj dalsie náklady z tých 80€. napisala to v komentári pod úvodným príspevkom. tie peniaze nemíňa len na seba a svoje potreby. sporenie a poistka nie je síce nevyhnutnosť, ale zabúdate nato že boli uzatvorené nejakou zmluvou a jej zrušenie nie je len tak, respektíve by mohla o veľkú sumu aj prísť a veľa na tom stratiť. to že dokupuje stravu cez tyzden tiež nie je malá položka. ja idem do obchodu len na maly nakup, zväčša len dokúpiť čo sa minulo ako ovocie zelenina pecivo vajcia mlieko sunka a 20-30€ ani neviem ako tam nechám. teraz si to napocitajte. ak ma z toho kupovat aj detske oblecenie topánky plienky detske mlieko a krúžok, tak autorka klobuk dole, lebo neviem z čoho čaruješ. podľa mna by muž mal minimalne platit to baby plavanie, plieky, mlieko a oblecenie pre dieta.
Mňa by strašne zaujímalo, čo je to za krúžok a koľko by sa zan malo platiť? A koľko mesiacov/ rokov má dieťa? Čisto som len zvedava
Nevymyslat krúžky pre deti v plienkach. Znížiť náklady na energie. Neplatiť zbytočné položky v poistke. Nesporiť, ak nemáte zhodnotenie tento rok nad 10%. Kúpiť si je teraz rozumnejšie ako odkladať. Držte iba rezervu.
Viac textov je v mojom profile. Najmä tipy na úspory energie. Jesť menej nemôžeme, ale so spotrebou energie sa vždy dá niečo urobiť.
Ak dobre chapem, nejaky hlavny nakup zaplati muz a ty akoby dokupis ak sa minie mlieko alebo cerstvy chlieb? A drogeria komplet alebo len pre seba a dieta? Detto oblecenie - zase len ty a dieta? Ze pracie gely kupujes ty ci muz? Tie su totiz relativne drahe. Ak ina moznost nie je tak by som utiahla opasok, ale zit by som tak nechcela. Aktualne vsak na to, co pises, miniem viac ako 80€ tyzdenne, mozno aj dcojnasobne lebo vsetko slo dost hore. Raz mi svokra rozpravala ze mali tiez tazke financne obdobie a vtedy si robili obalky - na kazdy den v obalke len tolko kolko mohli minut, ziadne rezervy ani nic. Co usetrili vlozili do nasledujucej obalky a na konci tyzdna zhodnotili. Na co nebolo to nekupili…
Tak 80e na tyzden je niekedy dost ( pri malom jednom dieťati) pretoze nie kazdy tyzden minies na polozky ktoré su na mesiac( telefon, sporenie a poistka su mesacne zalezitosti, do tyzdnoveho rozpoctu by som ich neratala, ale 320e celkovo na mesiac je málo pri tom co pises, pri dnesnych cenách ale nie nemožné, no skor je to prežívanie.
@aurora33 je to zamerané na pohyb a dieťa má 2 roky
Pokiaľ muž zaplatí všetko potrebné - účty, bývanie, benzín, jedlo - tých 80 eur týždenne musí žene na RD s malým dieťaťom len tak medzi ruky stačiť. Iba ak by bola úplne finančne negramotná.
Treba zrušiť zbytočné poistky, šetrenie, paušál... Nechodiť na kávičky, koláčiky. A chodievať či najviac pešo - ušetríš aj budeš vo forme. Variť z toho, čo je doma a nedokupovať denne všetko, čo ťa momentálne nápadne. Dočasne nekupovať drahú kozmetiku, vynechať kaderníčku a k takej hlúposti ako krúžok pre kojenca sa ani nevyjadrujem.
A čudujem sa čo tu ženy píšu. Veď keď tu nejaká náhodbe otehotnie a zvažuje potrat, všetky do jednej jej píšu, že dieťa do troch rokov nič nestojí. Stačí ho predsa kojiť, látkovať a k tomu pár vecí z druhej ruky, alebo darovaných, ktorých je na každom bazáre tona a ženy sú rady, že sa toho vôbec zbavia zadarmo. Kozmetiku dieťaťu tiež netreba. Z obchodu vlastne malé dieťa nepotrebuje nič. Tak aké náklady???
Alebo dať dieťa do jaslí a ísť do práce. Aj to je možnosť, keď Vám to nevychádza a nedokážete sa uskromniť.
Ja si hodím na Revolut každý mesiac 250e. A z toho robím nákupy na stravovanie 3-clennej rodiny (dieťa 2 roky, ale zje aj viac ako ja). Vyjdú z toho aj topánky pre dieťa (a to každé 2 mesiace potreboval nové). Mobil, tv a internet ide samostatne, ale to je 35e mesačne. Naozaj nie je problém.
Extra výdavky ako vajíčko pre druhé nerátam, na to som si vyčlenila tehotenské.
@heleninamama zbytočná poistka aby keď skapem, moje dieťa zo mňa niečo malo. Šetrenie- setria financne negramotny podľa teba? Kávu píšem už v predchadzajucom príspevku ZE SI BERIEM Z DOMU NECH IDEM KAMKOLVEK. Kadernícke idem RAZ ZA POL ROKA AKO SOM PISALA A STOJI 35 EUR. Nemusím vyzerať ako odpad za to ze som s dieťaťom doma ci? A zbytočnosť podla teba krúžok pre kojenca keď si sa do toho tak obula tak vitaj v mojom svete kde moje dieťa POTREBUJE POHYBOVU AKTIVITU pre ďalší jeho psychomotoricky vývoj vzhľadom na zdravotné potiaze už od jeho narodenia. Veľa cvičenia, veľa fyzio, veľa masazi atd atd. Nechodím tam preto, že neviem čo od dobroty. Do jaslí dieťa nie je možné dať kvôli jeho zdravotnému stavu.
Ďakujem za tvoj úžasný príspevok, "dojal ma".
V tom prípade ale "krúžok" je nie kultúra ale "a must". Ste mali napísať, že dieťatko to potrebuje zo zdravotných dôvodov. A v takom prípade je to priorita.
hm, preco chces tak velmi "vyjst" so svojimi peniazmi (RP), ked muz zaraba o tolko viac? mam pocit, ze sa tym zbytocne stresujes. my mame s muzom sice dva ucty, ale peniaze su spolocne - zaplati ten, kto prvy vytiahne kartu, resp. muz ma karty fyzicky a ja ich mam v mobile.
Čeknite si, či v tej poistke zbytočne neplatíte PNku. Je drahá a žena na RD by aj tak nemala plnenie.
Zbytočne tu na mňa anonymne vyskakuješ. Chceš žiť nad svoje pomery a nemáš na to, to je celé. Samozrejme, máš kopu dôvodov, prečo nemôžeš pracovať, tak čo chceš počuť? Už len zmienka o práci Ťa rozčúlila. 😂 Ženy tu dokážu prežiť a vychovať dieťa aj z menšej sumy. Dali Ti tu dokonca aj tipy ako hospodáriť.
A veru si finančne negramotná - poistený má byť najmä živiteľ rodiny, nie žena na RD. A aké šetrenie - odložíš pár eur a následne nie si schopná prežiť z mesiaca na mesiac? To má aký zmysel? Šetriť si mala pred RD a potom, keď sa vrátiš do práce. Ak do nej nemôžeš, skús pracovať z domu a privyrobiť si k RD takto - len to musíš niečo vedieť.
A ak má dieťa zdravotné problémy - to si dopísala teraz, keďže sa toho pár žien chytilo, takže to pravda byť nemusí - rieš to s lekárom a fyzioterapeutom, nie cez krúžok.
Ak máš všetko zabezpečené tak určite však tých 80 máš naviac jak keby. Keby nemáš stravu zabezpečenú tak ešte pochopím ale aj z tých 80 eur by sa aj strava dala zabezpečiť v pohode
Teraz si sa krásne predviedla. Proste si bez peňazí a nemôžeš si užívať roky doma a dieťaťom tak ako si myslela. K tomu si lenivá, do práce sa Ti nechce - samozrejme, s výhovorkou, že dieťa by bez Teba neprežilo, tak čo čakáš? Načo si vlastne písala, keď žiadnu radu ako sa uskromniť ani si privyrobiť nechceš?
Dokonca máš partnera a dieťa otca, ktorý sa o Vás už dva roky stará a rozpočet, ktorý spolu máte nie je žiadna katastrofa. V podstate sa ani nemáš zle na to, že
si arogantná a primitívna.
Ukludni sa, baby sa ti snažia poradiť. S chlapom mate spoločný rozpočet, dieťa je aj jeho, neviem prečo máš taký problém si od neho vypýtať peniaze na spoločnú domácnosť a spoločne dieťa.
Autorka, si nahlasena pre vulgarizmy
A dieťa má teda ake zdravotne problémy, keď podla teba potrebuje pohybový krúžok? Nepotrebuje potom skôr nejaký pobyt?
Ahoj možno mám radu skús si písať si výdavky, denne celý mesiac, mužove zvlášť...
Žienky to, že poberá rodičovský príspevok, neznamená, že bude iba doma.... Moje deti používali detskú kozmetiku, plienky mal mladsi už len na noc a starší pil klasické mlieko, mladsi bol dlho kojený.... a?... keď neminieš na toto minies inde. Vždy ti niečo vyskočí. Ideálne je možno mať brigádu, keď máš niekde "nechať" dieťa.....
Veľké nákupy riešite spolu?
Však ale poistenie,telefón a sporenie neplatíš každý týždeň

Aha. Cize vlastne priatel platí vasu SPOLOCNU hypoteku, na vas SPOLOCNY BYT (ste obaja na liste vlastnictva), naftu, stravu, poplatky, atd... Osobne si myslím, ze mohol by ti cca 200-250 EUR davat. Predsalen rodicak je urceny cisto na potreby dietata.