icon

80 eur na týždeň

15. okt 2023

Prosím vás, fungujete tu z 80 eur na týždeň? Dá sa to? S 1 dieťaťom? Poplatky ako hypo, bývanie, tankovanie, aj viac menej strava - je zabezpečená. To ostatné je v tých 80 eurách.

Strana
z3
tamta
16. okt 2023

Za mna nic nie je dôležitejšie ako zdravie dieťaťa. Netusim, co je to za krúžok a jeho nevyhnutnosť, nakolko z autorky to ide ako z chlpatej deky, ale keď je to nieco, co mu ma pomôcť vo vyvoji, je to zdravotne potrebné, nebudem sa hrať na hrdinku, ze to všetko chcem platiť z rodicaku, ale postavím muža pred hotovú vec a bodka. Alebo to zaplatím zo svojho rodicaku, ked on uz nema a potom sa vyprdnem na nejaké kadernicky a šetrenia, ked na to momentálne nemam. Vyzerať k svetu sa dá aj bez kadernicky a asi som z iného sveta, ale kľudne by som do tých troch rokov vyzerala aj ako strašiak do maku, len aby som pokryla všetku potrebnú starostlivosť na dieťa a nedavala nevyhnutné potreby dieťaťa na rovnakú úroveň výdavkov ako je kaderníčka a podobne.

simca06022011
16. okt 2023

2r dieťa nepotrebujem um, 2r dieťa dokáže mať pohyb aj bez krúžku, mama na rd nepotrebuje poistku. A v konečnom dôsledku krúžok, poistky, atď sa neplatia kazdy týždeň, rovnako sa nekupuje kazdy tyzden obuv, oblečenie. Chce to iný prepočet. Druhá vec je ak dieťa niečo potrebuje a z rd ti nevychádza, tak to potiahne otec. Detto ak ty niečo potrebuješ. Véd nebudeš doma 15rokov, pôjdeš do prace a zase sa to vyrovná, toto sú také chvíľkové starosti cez md/rd... plienky o rok už tiež nebudete hádam potrebova. Ja by som sa s tym nejak extrémne netrápila.
Dôležité je ze on ako vychádza s peniazmi keď všetko uhradí, či dokáže aj rezervu odkladať atď. Na napr na tie necakane výdavky.

aurora33
16. okt 2023

@tamta prave preto že je pre mňa zdravie dieťaťa prvoradé tak by som skôr zaplatila nejakého fyzioterapeuta a nespoliehala by som sa na kruzky.

autor
16. okt 2023

@aurora33 fyzioterapeuta už nepotrebuje. Vojtovu metódu sme cvičili 1 rok, potom bobath. A potom už len bolo odporučené niečo, kde sa dieťa bude v kolektíve hýbať. Na ihriskách sme boli nonstop ale teraz ako ide zima - treba ten krúžok

ailiba
16. okt 2023

Urcite nie si neschopna, len si treba prehodnotit vydavky. Ja som tiez na materskej a este 2 roky budem. Mam 2 deti, starsi uz chodi do skolky. Manzel zabezpecuje tak, ako u vas a ja deti a seba. Starsiemu platim skolku, obom mlieko, drogeriu, oblecenie, obuv...sebe si teda moc nedoprajem. Snazim sa skromne. Na com si potrpim su detske topanky a dobra strava. Poistky platim sebe, lebo som zacala uz davno pred materskou, detom budeme setrit, ked budem aj ja zarabat. Telefon cca 15 eur, doma mame wifi. Kruzky deti nemaju, zatial. Venujeme sa im (3,5r a 1 rok). Vacsie a drahsie veci riesime vez darceky. Vychadza mi z toho este aj nejaka strava, drobnosti a maskrty.
Vypis si vydavky a prehodnot ich. Na rok, dva sa da uskromnit. Aj tak teraz nepotrebujes drahe topanky.

babababka
16. okt 2023

Tých 80 eúr,po zaplatení všetkého,by som brala .

h2
16. okt 2023

Ale veď keď partner ochotne všetko financuje, tak kde je problém? Že ti je ľúto požiadať ho o ďalšie peniaze, keď potebuje dieťa plienky, alebo topánky? Snáď nemáš problém mu povedať, nech to zaplatí? Určite to urobí bez problémov.

aurora33
16. okt 2023

A konkrétne teda ide o čo? Aky kolektívny sport alebo pohybový krúžok majú dvojročné deti?

autor
16. okt 2023

@aurora33 balančné cvičenia sú to

misenita
16. okt 2023

Ja som rozmýšľala presne nad tým istým, že ako dokážem minút cely rodicak, na seba a dieta, ale mam pocit ze malému dieťaťu (mame 20mesiacov) stále každú sezónu niečo treba, nove veci, nové topánky, rastie každé 3-6mesiacov. Len teraz napr.spaci vak 50eur, zimné topánky, 20, ešte bude treba nepremokavé hrubšie to bude asi 50 eur, bunda 30eur na zimu, jesenná 20 eur, ponožky hrubé, pančuchy, čiapka, nakrcnik atď..každý mesiac niečo. Ja mam ekzém a seborreu potrebujem lekársku kozmetiku, taky malý sampon 10 eur, krem 10 eur, mina sa to rýchlo. A niekedy mi aj niečo platí manžel lebo nevykryvam. Medzi to ma stále niekto narodeniny treba niečo kúpiť a takto sa krútim a som zo seba smutná co robím zle. Viem, že keby ma situácia tlačila tak by som jednoducho musela ušetriť, ale keď chcem mať všetko čo potrebujeme tak to je masaker, že drahé mat dieťa, stále niečo treba, bez dietata sme šli raz za týždeň na veľký nákup a keď sme už mali ah 2 dni predtým prázdnu chladničku tak sme vydržali, ale dieťaťu co nenávarim? Tak len o koľko viac kupujeme jedla. Stále niečo vypadne, plienky, bepathen, stále dačo, tiež som z toho smutná často 🙃 a furt príde niečo čo si poviem, že mi treba, tepláky mam dvoje na doma už deravé a tak, si hovorím, že bože nám ženám furt niečo treba, tak manžel ten nemá skoro žiadne výdaje 😅 hovorím si, že by som chcela byť ako on. Môžem zato, že nám ženám stále dačo treba 🙉🙈 ale tiež ma to trápi často

aurora33
16. okt 2023

A ako často to bude mať? A cena?

autor
16. okt 2023

@aurora33 100 eur som teraz platila za 13x

autor
16. okt 2023

@aurora33 raz do týždňa

autor
16. okt 2023

@misenita presneeeee. Ďakujem moc za tvoj komentár.

breznica
16. okt 2023

@aurora33 ak má dieťa zdravotné problémy, má chodiť na rehabilitácie, cez zdravotné poistenie alebo súkromne. Ja som to zažila a z príjmu cca 300eur mesačne som vo veku ako je autorkino dieťa pravidelne absolvovala rehabilitácie, terapie,masážne, hipoterapiu.... to mi zozralo veľkú časť peňazí, našťastie som bývala u mojich rodičov, ktorým som prispievala 100eur. Čiže z cca 200 eur plienky,mlieko,vitamíny,terapie,oblečenie, špeciálne pomôcky, benzín... raz za 3 mesiace na liečenie, kde bolo treba uhradiť tiež nejaké poplatky za ubytovanie atď. A to ešte nepočítam telefón, internet,kozmetiku,oblečenie a obuv pre mňa. A prežili sme

januska12323
16. okt 2023

Teda tých 80 je pre teba a dieťa a muž má koľko navyše? Prečo by si mala dieťaťu platiť všetko z rodicaku?

conny122
Autor odpoveď zmazal
vanilkovazmrzka
Autor odpoveď zmazal
melissa_19
17. okt 2023

Mám pocit, že si sem napísala a čakala si ako ta každý bude ľutovať.. bohužiaľ, si na internete a hlavne nikto nepoznal reálne tvoje problémy chápeš... Opísala si všetko v skratke ale reálne nereálne výdavky 😅 ako napríklad tie týždenne ktoré si opísala mesačne... Možno viac ako tie topánky.. určite sa vyžiť dá, ale skromne.. ak píšeš že máš problémy s dieťaťom jednoznačne je to náročnejšie.. držím ti palce 🙂 ak by ste sa dohodli s partnerom na stráženi mohla by si si chodiť privyrobiť ako upratovačka napr... Na pár hodín... Roznášať letáky a pod. Nie je to Boh vie čo ale cez nejakých 100€ určite 🙂

Strana
z3