Aká je podľa vás dobrá banka?
Ahojte, kde by som si mohla otvoriť osobný účet?
Ktorá banka je dobrá? Ja by som chcela prima banku, má s ňou niekto skúsenosť??
Ďakujem.
@orchidea89 SLSP tiež mám zadarmo..sú tam nejaké podmienky ako sporiaci účet a nejaké platby že musíš uskutočniť ale to ja spĺňam bez problémov. Internet banking prehľadný, aj hypo sme si tam dali, dali nám 0,89% úrok menší ako nám inde núkali.
Rodiča mi stále rozprávajú, že si nemám nechávať na účte peniaze ( celú výplatu) iba tých 100/200€ maximálne, lebo vraj môže sa stať že mi stiahnu peniaze alebo že sa tam dostanú hackeri.. Ja sa nad tým vždy smejem😑🤣
@orchidea89 20 rokov mám účet v Tatrabanke a som spokojná, za vedenie účtu neplatim nič, využívam program odmeňovania, denne používam appku, b mail, elektrické výpisy, platím kartou , ja som nadmieru spokojná
@liz_lemon ja som zo slsp odišla kvôli poplatkom ..ukecavali ma na zadarmo ucet na pol roka. Mala som bez poplatkov ak som splnala iste podmienky, akonahle som sla pod isty pocet trvalych priķazov... Hned poplatok
@orchidea89 fio banka..
Po rokoch som zmenila banku, teraz mám SLSP, ja už som sa pozerala hlavne na servis a starostlivosť o zákazníka, a som maximálne spokojná... Niektoré banky jednajú s ľuďmi ako s... A teda účet mám tiež zdarma...
@carambolos ako pre koho.ak dostávaš výplatu na ruku a neplatíš plyn,elektrinu a podobne tak ok,ale platiť na pošte za platby šekov,alebo na pobočke za vklady na účtu dodávateľov ťa môže vyjsť drahšie ako vedenie účtu
@orchidea89 dobre ti hovoria rodičia.stačí platba kartou na nejakej zahraničnej stránke..alebo strata karty a neskoré blokovanie.možností je viac.na účte sa oplatí mať len peniaze mesačnej spotreby,zvyšok preč
@monkasponka 3 prevody su vela?
Ďakujem za vaše odpovede 🙂
@liz_lemon nooo pre mna ano 🙂
Ale trvale prikazy nie prevody.
365 je zadarmo bez nejakych podmienok
@orchidea89 ja mám od pätnástich Tatra banku. Pred rokom ma začalo škreť, že mám platiť vysoký poplatok, tak reku, prejdem inde. Najvýhodnejšia sa mi zdala Prima banka, tak som si otvorila nový účet v Prime + starý na Tatre som si nechala (z Tatry mi volali, že mi môžu účet nechať rok bez poplatku, keby som si to rozmyslela). A veru, predvčerom som bola v Tatre, aby mi ten v Prime preniesli k nim. Presvedčila ma posledná skúsenosť v Prima banke, keď mi prestala fungovať karta. Pracovníčka na pobočke nechápala, prečo nefunguje, pozerala na mňa, akoby som s ňou neviem čo robila, nakoniec kartu rozstrihala s tým, že v priebehu niekoľkých dní mi príde nová karta poštou. Čiže niekoľko dní som bola bez karty 🤷. Toto sa mi v Tatre nikdy nestalo, tiež sa mi v Tatre dvakrát pokazila karta a vždy mi ju na počkanie vymenili bez problémov.
@littlefiona treba splniť nejaké tie ich podmienky ako napríklad mesačne sporenie do fondov čo mám ja 20 eur a je vtedy zadarmo.
Ja mam 22 rokov unicreditku, ucet zadarmo, vybery zadarmo
Zavisi čo od banky chces. Ak len ucet a nic ine, revolut je bezplatny a platobnu kartu ti zakazdym vygeneruje novu, cize nakupy cez internet sú tak velmi bezpečné, nikto ti nezneuzije kartu.
Raiffeisen banka 👍🏻👍🏻 bez poplatkov
@orchidea89
Osobný Unicredit a podnikateľsky Tatrabanka. Ale každému vyhovujú iné podmienky.
Csob. Mam zadarmo ucet. Dokonca vtedy bola kampan ze k uctu sme dostali aj mobil, predtym davali aj tablet. My ale mame prevody a vsetko nastavene cez ucet. Drzitel karty ma aj cestovne poistenie zadara. Predtym sme boli vub hadam 20 rokov a velmi neferovo jednali. Dohodli sme podmienky a o 2 mesiace zmenili cennik a uctovali nam vysoke poplatky. Vsetko sme zrusili a preniesli do csob. Primu by som nechcela ani keby mi platili za vedenie uctu. Pre mna je to bankove dno. Viem o com hovorim, som byvaly bankar.
@orchidea89 radšej sa na Tom nesmej..rodičia majú pravdu čo sa týka že ti môžu vybieliť účet,pri troške nepozornosti,resp. Keď naletis ;) robím v banke a denne su to desiatky ľudí žiaľ čo prichádzajú vďaka tomu aj o celoživotné úspory..
@dollyzv a kam so zvysnymi peniazmi, to by ma zaujimalo..na investovanie?
@orchidea89 Mbank alebo Fio. Žiadne poplatky
@orchidea89 mam ucet v UniCredit banke, vedenie bez poplatkov
@orchidea89 vedenie účtu zadarmo môžeš mať hádam už všade. Podstatné je, ako ten účet chceš využívať a teda, či vieš splniť podmienky. Ja mám Tatru a aj keď sa považuje za jednu z najdrahších, mám ňu už roky rokúce zadarmo, lebo mi vyhovuje ich program odmeňovania. Účet v Prima banke (vtedy ešte v Dexii) som zrušila práve pre neprofesionálny prístup (a to bolo pre mňa ako človeka pracujúceho v bankovom sektore veľmi dôležité). Rodičia majú z časti pravdu, ale to môžeš zmeniť. Stačí zapracovať na svojej finančnej gramotnosti, vedieť ako fungovať s účtom a nie je sa čoho obávať. Ale samozrejme nie je správne držať obrovský obnos financií na osobnom účte. No, vyberať výplatu a nechávať na účte len 100-200e je také…
Ja mám postovku,365ku a ČSOB..mala som aj Prima banku,pred tým sber banku..najviac som spokojná s postovkou..365ka má hroznú appku 🙈🤣🤣🤣
@niki11223344 podľa rastu cien nehnuteľností,ak je to naozaj vysoký obnos peňazí,osobne by som vrazila do nehnuteľnosti..ale ja nie som investičný poradca 😁😁 každopádne neodporúčam mať všetky financie na jednom bežnom účte..lebo to čo každý deň vidím ,je naozaj na zaplakanie a to nie sú ani moje peniaze 🙈 ale je mi tých ľudí strašne ľúto..keď tak fondy,sporiace účty,termínované vklady,hoci radšej aj doma do ponožky 🤣🤣🤣 len nie bežný účet..
@orchidea89 jednoznačne Fio banka 🙂 účet bez mesačného poplatku, jednoduchý prehľadný IB, dve platobné karty k účtu, výber na pocke nad 50e zadarmo, ako majiteľka účtu si vkladám zadarmo na pobocke, výber z bankomatu prvé dva výbery v mesiaci bez poplatku. Nemajú vlastne bankomaty ci že z ktoréhokolvek, platby kartou u obchodníka zadarmo. Aplikácia do telefónu tiež prehľadná.

@liz_lemon sporenie som mala aj mam 30€/ mesiac, inkasa som mala 3 .. a platby kartou boli viac ako 200 € / mesiac