icon

Aká je podľa vás dobrá banka?

orchidea89
15. feb 2022

Ahojte, kde by som si mohla otvoriť osobný účet?
Ktorá banka je dobrá? Ja by som chcela prima banku, má s ňou niekto skúsenosť??

Ďakujem.

judit47
19. feb 2022

@dollyzv prosim ta mozes len tak vseobecne naznacit?

Aloze stratia kartu a vybielia ju?alebo niekde zaplatia na cudnej stranke a ziskaju ich data?

Alebo sa bavime o naivnych ludi co klikaju na rozne linky/predajne fedex linky a pod?
Ma to naozaj zaujima ked je to denne viacej ludi🙂

nianai
19. feb 2022

@orchidea89 ja som veľmi spokojná s Raiffeisen, účet je zadarmo, ak Ti príde mesačne na účet 400€ a máš zriadené 2x inkaso.
Bankomaty a vkladomaty môžeš využívať zadarmo Tatrabanky a jeden výber za mesiac z bankomatu inej banky máš zadarmo.
Prevody v rámci Raiffeisen sa dajú realizovať aj cez víkendy a sviatky... do inej banky aj v sobotu (čo sa nemá v každej banke).
Firemný účet máme v ČSOB.

natalll
19. feb 2022

@huxy Aha..Mne vždy platba odišla z 365banky, a aplikácia nieje vôbec pre mňa zložitá a dá sa zarobiť 150€ keď pozvete 10 ľudí takže pre mna super banka👌👌

majka2959
19. feb 2022

Fio, 365 - žiadne poplatky, mBank pri platbe kartou aspoň 70 € - účet zdarma.

huxy
19. feb 2022

@natalll ja mam skusenost s appkou fio, prima banka a vub a oproti tomu je 365 zbytocne zlozita. Co sa tyka tych platieb, tak neodisli. A je to pruser, ked sa jedna o nieco dolezite. A este ked sa na to idete spytat do banky, tak len hlupe ospravedlnenie, ze vedia o tom, ze sa to stava a riesia to. Za mna uplne neseriozne. Nie som zvyknuta kontrolovat banku, ci spravila, co sa zadalo. Len po tejto zlej skusenosti nic ine nezostava. A nepresvedci ma ani moznost ziskat nejake peniaze.

trencan1983
19. feb 2022

@orchidea89 Jednoznačne mBank. Všetko zadarmo. Vedenie účtu aj neobmedzený výber kartou v bankomate. A najlepšie je to ze z akéhokoľvek bankomatu. Nemusím hľadať bankomaty svojej banky. Za 12rokov som asi 3 eurá zaplatil a to už ani neviem zaco 🤔😅

brembo
19. feb 2022

@zuzanna822 tatrabanka je skvelá ale je to i najvačší zlodej na trhu. Najvyššie poplatky,vysoké poplatky za vedenie učtu. Už som od nich odišiel a k tým špinavým zlodejom sa už nevrátim.

brembo
19. feb 2022

@kiwi3 absolutne s tebou suhlasím. Bol som v Tatrabanke,každý rok zvyšovali poplatok za vedenie učtu a nakoniec sa dostali k 7€ mesačne+správy o učte už len za poplatok. Ked som chcel zrušit učet,tak hned vedeli vybavit vedenie učtu zadarmo,ale povedal som im,že 10 rokov to nebolo možné a teraz zrazu áno. Najlepšie bolo,že som musel mat na učte 14€,ktoré mi nevrátili,pretože učet bol ešte evidovaný i další mesiac,ale bol neaktívny. Takže defakto som im musel zaplatit za vedenie učtu na dalšie 2 mesiace,ale učet bol s okamžitou platnostou zablokovaný. To ma presvedčilo,že tatranku ani keby to bola jediná banka na svete.

brembo
19. feb 2022

@trencan1983 to je pravda,lenže ich mlinka je výsmech klientom,pretože ked som mal problém,tak som vždy dostal odpoved nedá sa alebo my neevidujeme žiadny problém,problém musí byt na Vašej strane.

kiwi3
19. feb 2022

@brembo ja som mala presne to iste s vub. zrazu sa dal aj ucet zadarmo, ked som povedala, ze ho rusim. a tiez to nevedeli zrusit tri mesiace. uplne rovnake tahy. strasne. a to som sa stazovala tak kazde dva tyzdne.

dollyzv
19. feb 2022

@judit47 chodia napr. Sms správy kde keď kliknu,presmeruje ich to na celkom doveryhodnu kópiu internet bankingu kde zadajú údaje...dokonca aj odosielatel nieje len číslo,ale normálny názov banky,napr. Prima banka,info ČSOB a podobne ,nie sú to len starí ľudia,ale aj 30,či 40tnici.ale stalo sa že unikli data aj od obchodníkov žiaľ..a áno,sú takí ktorí stále naletiaa na fedex či Slovensku poštu kde tiež dobrovoľne zadajú údaje z karty..najsmutnejšie na Tom je,že tie peniaze nikdy nezískajú späť..

brembo
19. feb 2022

@kiwi3 suhlasím. Ked príde na rad zrušenie učtu,každá banka robí problémi. Teraz mám Mbank výber z bankomatu akejkolvek banky nad 70€ zadarmo,i v zahraničí,vedenie učtu zadarmo. Ale ich zákaznícky servis nepoužitelný,za všetko musím chodit 50km do pobočky banky,alebo sa obrnit trpezlivostou a pretelefonovat minimálne hodinu,než sa k niečomu dostanem.

orchidea89
autor
19. feb 2022

Vcera som bola v Prima banke a vytvorili mi ucet tak uvidime ako dalej. Snad budem spokojna

liviadrenkova
19. feb 2022

mBank !! 👍👍

zuzula777
19. feb 2022

@orchidea89 ja mám MBank a som maximálne spokojná, appka je prehľadná, účet je zadarmo, výber z každého automatu bezplatne (podmienený výberom minimálne 70€), ako jediné mínus vnímam, že neviem vložiť peniaze v hotovosti na účet, ale to sa stáva málokedy, žeby som mala veľa hotovosti a vieme si to v rámci rodiny poriešiť iným spôsobom

vroni
19. feb 2022

Mam SLSP a Tatru a spokojnosť. Najotrasnejsia banka je za mňa Prima. Neschopná, neochotna a nedaj boh potrebovať niečo, čo nevedia na pobočke urobiť (co je de facto čokoľvek). Dva roky mi trvalo, než som z kretenov vysteklila konečne zúčtovanie z firemného účtu. A to nebol jediný zážitok. Nikdy viac!!!

anchsunamunn
19. feb 2022

@orchidea89 odporúčam UniCredit

ja_mi
19. feb 2022

@orchidea89 je to tak čím viacej platíš kartou tým mas menší poplatok mesačný ja mávam cca 2e

90909
19. feb 2022

Ja zvažujem odchod zo SLSP. Nenormálne poplatky, naposledy za zmenu adresy pre posielanie novej karty, ze 5€. Poplatok, ak vyberam z ineho bankomatu, jeden mesiac som nemala inú možnosť, tak mi to spravilo az 10€. A este ma pani na pobočke laskovo upozornila, ze tam mam vysoký poplatok, ze nech inde nevyberam. Skoro ma vystrelo. A priserne nekompetentny personal u nas na pobočke, co doslova a do pismena ani len nepozna vlastné produkty!!!! a ja ako užívateľ viem o tom viac, nez ten zamestnanec. Priserna banka

llienkaa
19. feb 2022

@marion09 nieje premenovana. Postova banka je dcerska spolocnost 365banky. Postova je na poste a 365ma uz svoje kamenne pobocky predtym bola len digitalna.

slavomira236
19. feb 2022

@romi1106 ahoj tiež rozmýšľam nad fio doteraz som mala vo VÚB už teda cez 20 rokov účet no momentálne mi chodí na účet len rodičak a prídavky tak mi začali strhávať poplatok 9eura hoci tam m aj ďalšie produkty fondy terminál deti vkladnej knižky...ak otvorím účet vo fio banke a skončí mi rodičak budú mi tam chodiť len rodinné žiadna výplata je vedenie stále zadarmo??? A koľko treba vložiť na účet keď si ho chcem otvoriť ?

falin
19. feb 2022

@orchidea89 záleží aj od toho čo od banky očakávaš. Tatra banka má super mobilnú aplikáciu aj IB, a program odmeňovania, takže vieš ísť s poplatkami na 0.
Prima banka, t máš výhodu sporiaceho účtu s 5% úrokom (to nemáš nikde inde), aj detský účet so sporiacim 5%.
mBank mala som, v dnešnej dobe už neodporúčam, zaspali dobu, podmienky sú nevýhodnejsie ako v minulosti a zopár problémov. Navyše už zrušili veľa pobočiek \kioskov v mestách, takže keď potrebuješ niečo vybaviť, takmer nemožné. Práve tam chcem rušiť účet, hotová sci-fi 🙈

zuzanka.zuzu
19. feb 2022

momentalne mam VUB, SLSP, mBank a Fio, kazdu vyuzivam na nieco ine

brembo
19. feb 2022

@slavomira236 to si na Vás banka za nič ročne zinkasuje 108€.
Moj známi bol nejaký čas vo Francuzsku. Vošiel do prvej banky ktoru uvidel s požiadvkou o založenie učtu. Tak sa pýtal na podmienky a poplatky. Poplatky za vedenie učtu žiadne,výber zo všetkých bankomatov v krajine zdarma,a na založenie učtu stačilo mat kapitál 10 centov.
Kde su naše banky v tomto? V zahraničí banky superia i o toho najchudobnejšieho klienta,tu banky zdieraju len bežných ludí,a bohatým dávaju bonusi.

romi1106
19. feb 2022

@slavomira236 účet je zadarmo bez akýchkoľvek podmienok 🙂 podmienka je mať na účte 10e s ktorými nevieš disponovať a po zrušení účtu sú vrátené 🙂

slavomira236
19. feb 2022

@brembo ja s tiež v banke toto hovorila žila som 9rokov v Londýne účet zadarmo žiadne podmienky už som na sk6rokov a stále tam mám účet zadarmo a na ňom 2,50 libier...to len na Slovensku stále niečo vymýšľajú a pritom tam mám väčší obnos peňazí v banke vo fondoch aj na produce..
Bola som tam minule sa pýtať tá vedia mi spraviť za 6 eura vraj nechoďte banky vraj lákajú klientov a potom dajú tiež poplatky ....no nič skočím do toho FIA cez týždeň otvorí účet prevediem tam peniaze z VÚB a tam ruším potom

bambulalala
19. feb 2022

@orchidea89 za mňa Postov banka,účet 5€ ,žiadne ďalšie poplatky za prijaté ci odoslané platby ,2 karty zdarma.peniaze si vyberies si aj na dedinskej poste alebo v Jednote.uplne jednoduchý IB aj aplikácie.za mňa je SLSP dráha,tatra tiež a navyše všetko veľmi zložité,komplikovane.

monkasponka
19. feb 2022

@slavomira236 10 euro.. je to jednorazovy poplatok, ktory ti vratia ak sa rozhodnes zrušit .. je uplne zadarmo , nemusis striehnut na podmienky.Vybery z bankomatu asi 3 krat zadarmo v mesiaci z akehokolvek bankomatu

orchidea89
autor
19. feb 2022

Dakujem za vase odpovede, vybrala som si Prima banku od priatela som pocula dobre veci, snad budem spokojna
Krasny vecer ❤❤❤

slavomira236
19. feb 2022

@monkasponka z bankomatu veľmi nevyberám platim kartou a ak mi treba doma hotovosť .