icon

Aké auto pre budúcu rodinu?

zichihena
22. máj 2015

Ahojte mamičky,

plánujeme bábätko, no zatiaľ sa snažíme si aspoň zrátať, koľko na to budeme mať. Možno by sme vymenili aj autíčko lebo máme len malú a starú fábiu. Tú by sme chceli dať do bazáru a asi rovno zobrať nejaké väčšie autíčko, kde by sa zmestil aj kočiar, prípadne dve detičky.

Cenovo by sme chceli tak okolo 10tis eur, nemáme na to veľa peniažkov, preto aj ten bazár.

Ako ste na tom vy? Ktoré autíčko je podľa vás fajn po finančnej a "priestorovej" stránke?

Ďakujem 🙂

cukriq
4. júl 2015

@mizu89 to čo znamená ? :DD

cukriq
4. júl 2015

@kaata_ na ako dlho ste šli na dovolenku? kolko máte detí ?

drobcek526
4. júl 2015

@tilly aha, no bezpečnosť je dôležitá, ja tiež by preferujem suv, ale niekedy stačí aj nižšie, tie auta už sú dobre zabezpečené...

tilly
4. júl 2015

@drobcek526 ja som mala vyssie auto a po nom obyc golfa ( tiez bezpecne auto, 5hviezd ncap) a mm ma vyssie auto, moj otec tiez, sestra tiez, cize som sa vzdy vozila vo vyssich a potom sadla so svojho golfa, veeelmi zle som sa citila, tak som ho dala prec a kupila zas vyssie... ono je to strasne neprijemne, ked ides v nizkom a vedla teba ide vacsie SUV, ked si predstavis stret tych dvoch aut, tak to vyssie ma jednoznacnu prevahu

mufka1
4. júl 2015

No my mame ford fokus super auto ale cena bola 14500e za nove no co sa tyka dacia je rumunske auto a motor renolt osobne by som ho nekupila moj nazor skor by som volila iny druh auta co sa tyka AAA auto nikdy viac moja kolegina tam davnejsie kupila citroen xara rok vyroby neviem vhotovosti dali 80000 sk a 7 rokov po 7500sk vyrataj kolko to bolo nakoniec zistili ze auto bolo burane po necelom roku co ho mali odisiel celi motor nikdy bych nekupila auto bazarove.moj byvali robyl s autami dovezenimy ked bolo auto opotrebovane myslim volant,rucna brzda,prevodova paka ci pedale menilo sa to za novsie ci az nove aby nebolo vydiet opotrebovanie ties sa auta davali lestit tepovat moj byvali mal mycku aut a veeeeelmi vela chcalanov tam chodilo preto vedel akom stave su vozidla pokial nemas na rozhadzovanie peniazky tak urcite hladaj auto v okoli znamich ktorim moze dvoverovat dairex,AAA auto a ostatne predajne bazarove bych nevolila nie si tak bohata aby si kupovala lacne veci 🙂🙂 prepac ak som urazila

cukriq
7. júl 2015

@mufka1 🙂myslíš že v bazáre nenájdeš dobré auto? ja som kupovala tak a zatial je to fajn :/

mufka1
7. júl 2015

@cukriq vies najde sa 1 zo 100 dobre zalezi kde kupujes ja urcite zbazaru nie skor od niekoho znameho 🙂 mala si stastie zober si ze moj ex kupil skoda oktavia za 5500e jazdene 6 r. Ja osobne by som bola radsej doplatila a kupila na lizing lebo ho mas nove a nemusis investovat aspom 5 rokov 🙂jasne su ludia co nato nemaju ale radsej by som to riesila kupov od neakeho znameho 🙂

kaata_
8. júl 2015

@cukriq sli sme na tyzden plus cesta 2 dni a mame len dcerku. Ale ja to z balenim prehanam, ked vidim, ze este je miesto tak balim 🙂

majkilka
8. júl 2015

kludne by som ti odporucila jazdene suzuki..mali sme ignis aj vitaru a su to kvalitne auta 🙂

majkilka
8. júl 2015

@cukriq ale jasne ze najdes, len musis hladat 🙂

volo_richard
8. júl 2015

@mufka1 ja som predaval do aciek a este som si bol schvalne skontrolovat pocet najazdenych km kedze ich mam pri dome a vsetko sedelo, mozno som mal len stastie ;) alebo mozno maju ludia predsudky

mufka1
8. júl 2015

@volo_richard pisala som hore ze samo je to stastie 🙂🙂

maja367
17. aug 2015

@ejco tiez mam toyotu a som veeelmi spokojna 🙂 spolahlive a aj priestranne 😉

zuzka_puska
17. aug 2015

Manžel má toyotu(služobné) auris..... A čo sa týka priestoru, nič moc. Malé, nepohodlné, do kufra sa ani poriadny rodinný nákup potravín nevojde. Doma máme oktávku, a s ňou som maximálne spokojná. Kufor veľký, vošla nám tam celá 3 kombinácia kočík camarello,a ešte kopec vecí k tomu 🙂 Aj údržba je fajn, ak sa pokazí, ľahko zoženieme náhradné diely,a oprava nie je finančne náročná.

maja367
17. aug 2015

@zuzka_puska tak auris je z mensich aut .. mam corrolu verso .. a to uz ako autobus si pripadam ... bezne nosim palety v aute .. nakolko prerabame a odnasam na stavebniny 😀
som spokojna s toyotou kvalita určite 🙂

zuzka_puska
17. aug 2015

@maja367 ako nie je zla, taha dobre, vykon super na to nemozem povedat nic zle. Ale aj ked sa cosi pokazi, kym sme nejaku suciastku pozhanali..... no a samozrejme cenovo su opravy drahsie ako na oktavii 🙂 Ale tak ked porovnam toyotu a oktáviu, viac som spokojna s oktavkou urcite. Rovnako volksvageny su fajn auta, take "dlho zijuce a silne, aj velke.

maja367
17. aug 2015

@zuzka_puska tak na opravu určite ano suhlasim ...nech vam sluzi 🙂

zuzka_puska
17. aug 2015

@maja367 ja myslim, ze vyber je bohaty, vecsie aj mensie, je to uz len vec vkusu 🙂 A tiež financií 🙂 dakujem, aj vam nech sluzi 🙂

drobcek526
23. aug 2015

@zuzka_puska my máme momentálne ford galaxy, starší ročník z ačiek vyšiel veľmi dobre, aj poistku vybavili... auto dosť velké 7miestne ale my máme vybraté zadné sedačky kedže sme len 4ja kufor je tým pádom veľký a všetko nám vojde, motoricky je všetko super, je to automat a šlape ako hodinky, ani manželka nemá problém so šoférovaním...

zichihena
autor
20. sep 2015

ja mam male mestske auto mikr a kocik sa mi do kufra bezporblemov zmesti. vyuzivam ho ale kvoli bezpecnosti len v meste a na kratke vzdialenosti. uz ho mam 4 roky z autobazaru (acko) a som spokojna. vsade zaparkujem, vyberem kocika a idem.

zuzik16
20. sep 2015

@zichihena podla mna pre jedno, dve deti a kočik ti staci uplne obyčajne auto, aj ta stara fabia 😅 už ked je red o styroch a viacerych detoch, tak musis mat aspon 7 miestne, celkovo tie 7miestne, ako napriklad VW Sharan a ine su dost dobre pokial s detmi cestujes dalej a beries vela vecí, pomestis kludne kocik, hračky, bicyklik atd a bez problemov, kamoska takto cestovala s 3 detmi a brali si k rodicom bicyklik, kočiar, choditko, more veci, nočnik atd a vsetkoooo zmestili😀

ale ak mozem odporučit tak určite stary dobry passat alebo octavia, v passate combi je obrovsky kufor, tak namestis cokolvek a su to bezpecne auta 🙂

anjelik2509
20. sep 2015

My sme mali ako čerství mladomanželia fabiu, ale krátku a keď sa nám narodila prvá dcérka, bolo nám to auto malé.... kočík sa zmestil do kufra len tak tak, ale už nič iné... Tak sme si kúpili ojazdenú octaviu, narodila sa druhá dcérka a aj octavia je nám už malá 😀 😀 😀 kufor ešte ako tak, ale vzadu je málo miesta, medzi sedačky sa už ďalší človek nezmestí.....

tajka1986
20. sep 2015

Mame octaviu 2 a sme mega spokojni nedala by som ju za nic a to nie je ani combi 🙂

drobcek526
22. sep 2015

@mufka1 pfuu však práveže keď zobereš na leasing tak to dosť prerobíš, je nové ale predražené až moc, stačí si vybrať zachovalé autíčko z bazáru 🙂

anjelik2509
22. sep 2015

@tajka1986 octavie sú super 🙂

zichihena
autor
25. sep 2015

aj tie octavie su super. combi ked najdete tak tam sa zmesti toho az az.. aj vzadu maju myslim celkom vela miesta.. pre detske okopavacie nozicky idealne. tiez som nad nou rozmyslala nejaku ojazden od niekial z autobazaruu ze zadovazim

jonki
25. sep 2015

@volo_richard AAA nechalo auto na mieste kde ho odlupilo? neveriiiim 😉

13091991
25. sep 2015

My mame Audi A6 combi..je to velke auto s obrovskym kufrom kde sa zmesti vsetko...hlavne nam to bodlo ked sme sli na dovolenku a museli sme brat vela batoziny kocik este aj prenosnu postielku a vsetko voslo...tiez sme kupili ojazdene za necelych 7 tisic...

anjelik2509
25. sep 2015

@13091991 mojím snom je mať Audi-nku....Nejakú combi... 🙂 sú to krásne autíčka 🙂 Najprv som chcela octavku, tú máme a teraz audi...🙂

anjelik2509
25. sep 2015

@zichihena je super, ale podľa mňa vzadu málo miesta pri dvoch autosedačkách, tretia sa už nezmestí (i keď myslím že to dovolené nie je mať vedľa seba tri) a dospelý sa tam nezmestí už vôbec...