Aké auto pre budúcu rodinu?
Ahojte mamičky,
plánujeme bábätko, no zatiaľ sa snažíme si aspoň zrátať, koľko na to budeme mať. Možno by sme vymenili aj autíčko lebo máme len malú a starú fábiu. Tú by sme chceli dať do bazáru a asi rovno zobrať nejaké väčšie autíčko, kde by sa zmestil aj kočiar, prípadne dve detičky.
Cenovo by sme chceli tak okolo 10tis eur, nemáme na to veľa peniažkov, preto aj ten bazár.
Ako ste na tom vy? Ktoré autíčko je podľa vás fajn po finančnej a "priestorovej" stránke?
Ďakujem 🙂
@zichihena my mame opel Zafira a velka spokojnost cestujeme s troma detmi, kocikom a zlatym retrieverom...uplne v pohode...
My mame passat combi super kufor priestranny aj auto
Aj my sme riesili presne tento isty problem ako vy ,vymena maleeho punta za nieco rodinne,vyhrala octavia
Urcite MPV. My mame VW touran a velka spokojnost
j
Moj milovany Ford C Max v testoch family friendly ma4,5* z 5*
My máme Hondu CRV, maximálna spokojnosť, veľký kufor, veľký priestor vzadu na sedenie, .....
VELKE AUTO 😀 😀 😀
@ zichihena
Boli sme v rovnakej situacii cca pred dvoma rokmi. Ja som chcela nove ale cenovo prijatelne auto kde sa nam zmesti aj kocik a ostane este miesto v kufri. Skoncili sme pri Roomstri a vobec nelutujem. Bola nan akcia a s nejakou vybavou navyse nas vysiel na 11500eur novy. Kocik das donho nastojato cize Ti ostanu dve tretiny kufra a ostatnu batozinu tiez nemas problem ukladat na stojato. Zmesti sa donho fakt vela, zadne sedacky su tri samostatne sedacky kazda polohovatelna a posuvatelna, ziadna trojlavica,cize ak chces viac miesta v kufri vies ich posunut viac dopredu. Dcerka je nadsena lebo ma perfektny vyhlad z okna kedze zadne okna su fakt velke. Dobre sa s nim jazdi aj parkuje v meste lebo je kratsi ako ostatne kombiky. Je to najskaredsie auto na trhu vraj, ale ja som v tomto pragmatik a zvitazil pomer kvalita, bezpecnost a cena.
@kaata_ my mame 2 roomstery, a vlani sme sli na nom na dovolenku, a sme sa az cudovali, ze sa nam do neho vsetko vmestilo, teda okrem kocika. ten sme dali do druheho roomstera k rodicom. tie zadne okna su super, lebo fakt v malo ktorom aute dieta tak vidi von ako v tomto. my sme s nim velmi spokojni.
Zalezi naco sa bude pouzivat. Ked budes aspon kazdy vikend chodit niekde na chaty, dovolenky a pod. Tak si kup vacsie auto. Ale kedy iba raz do roka pojdete na dovelenku tak ti staci aj mensie auto. Budes zbytocne nosit vzduch a platit vysoku PZP. Mi mame 380l kufor a nosime tam vzduch ako sem tam nakup. A tak tiez zalezi kde byvate ci v meste ci na dedine a tiez ci patrite k tym ludom ze co chodia aj na WC auto, 😀 .
@diablikovci suhlas, musis vyverat podla toho, kam budes jazdit..
My v zime na lyze skoro kazdy vikend, tak mame jednu 4kolku a v lete na bicykle, tak mame druhe velke, aby vosiel aj cyklovozik do kufra...
ja odporucam Peugeot 3008. Je super ze je vyssie ma uzasny kufor obrovsky a dozadu sa zmestim medzi deti aj ja alebo svokra ked ide niekam s nami. Kupili sme jazdene 3 rocne za 8500e diesel.
@kaata_ kde ste isli? 🙂
@diablikovci chorvatsko na tyzden, ale nabaleny ako na mesiac :D
@kaata_ Bože ženy, ja ked si spomeniem, ako sme išli s našimi kedysi do Chorvátska na dovolenku našou starou Škodovicou 100, tak fakt nechápem, ako sme sa tam pomestili, 2 dospelí, 2 deti, veľký stan, 4 nafukovačky, varič, kopu jedla, mama nazavárala do pohárov aj maso a kapustu a podobné veci, dokonca sme vliekli aj pecen chleba, no samozrejme žiadna klimatizácia a všetko sme prežili. 😀 Len teraz sú ľudia strašne nároční, najradšej by chceli auto ako svet.
@kaata_ To ano. 🙂)) Tak mi sme boli dvaja na dovoelnke iba fakt iba jeden kufor sme mali s mm a aj to ze je povolene mat 30kg batoz. a mi dvaja sme mali 13kg 🙂))). A ked sme uz traja isli na 4 dni tak tiez sme mali jednu cestovku a kociar. 🙂
@diablikovci uau klobuk dole, ja balim vzdy pre kazdy pripad aj to aj hento 🙂
@kaata_ ved aj ja ale napr beriem si len 2 tricka a pod. Sak aj tak stale budem iba v plavkach a v satke tak naco plno. 🙂
@janickacrazy aj my kazdy rok predtym ako ideme do chorvatska spominame ako sme na skodovke 100 sli, po dialnici v najpomalsom pruhu, v rakusku sme zle odbocili a sli sme na graz, na 4 prudovej dialnici sme sa otacali a sli naspat. v chorvatsku ziadne dialnice, magistrala. od rieky popri moru. v crikvenici sme byvali vedla doliecovaku pre vojakov, lietadla - stihacky nad nami lietali, este bola vojna a prezili sme 😀

my mame Hyundai grand Santa Fe:🙂 vyhoda je, ze je nielen velke, ale aj dobre vyzera. Nevyhoda je cena:(