Aké auto pre budúcu rodinu?
Ahojte mamičky,
plánujeme bábätko, no zatiaľ sa snažíme si aspoň zrátať, koľko na to budeme mať. Možno by sme vymenili aj autíčko lebo máme len malú a starú fábiu. Tú by sme chceli dať do bazáru a asi rovno zobrať nejaké väčšie autíčko, kde by sa zmestil aj kočiar, prípadne dve detičky.
Cenovo by sme chceli tak okolo 10tis eur, nemáme na to veľa peniažkov, preto aj ten bazár.
Ako ste na tom vy? Ktoré autíčko je podľa vás fajn po finančnej a "priestorovej" stránke?
Ďakujem 🙂
@majkilka a tak nové je nové, ale nie vždy sú na nové financie... No kufor majú veľké ako svet, ale vzadu je to malé....chceli by sme niečo kde by sa vopchal ešte jeden človek...chodievame na výlety aj s babkou alebo s krstnou, síce sú chudé ale aj tak tam sedieť, no nič moc.. Raz som tam sedela napchatá aj ja a to bol teda zážitok, baby sa mi rehotali, že čo to vyvádzam 😀
Kupovat nove auto je nezmysel,kedze yz na druhy den po kupe klesa na hodnote. U mna je favorit ford s max,mozes tam aj tancovat a uz 4 rocne zozenies sa slusnu cenu.
no ano ta octavia na tri sedacky neni.. a ano nove auto uz na druhy straca svoju povodnu hodnotu, to sa moc neoplati. niekdo pojazdi jar tisic km a da sa potom kupit v bazari za skoro nove za lepsi cenu.. tazko stymi autami vybrat si 🙄
Ahojte, my sme akurát kúpili nový Opel Meriva...prezerali sme hyundai, kia, suzuki, seat...tiež sme najskôr rozmýšľali, že jazdené, ale nakoniec sme si povedali, že dáme o 3 tis. viac a máme nové...ak hľadáte auto pre 3 detské sedačky dozadu, tak odporúčam kia venga, nato, že zvonku pôsobí menšie, vnútri je veľmi priestranné...chcela som pôvodne toto auto, ale opel meriva nám bol ponúknutý v mojej obľúbenej farbe (červená) a za fakt bezkonkurenčnú cenu..
tri tisic je celkom dost pre mladu rodinku.. to sa da za 3 tisci kupit aj druhe nejake starsie auticko z bazaru do rodiny na rychle nakupy bez deticiek alebo podobne. 😉
Mame jazdene.kupili sme za 6000 e seat alhambra a dovod mame 1.5 r syna a dvojicky na ceste. Ale zmesti sa tam vsetko dvojkocik ako som skusala a vedla neho este aj trojkolka odrazatko lopta a milion drobnosti ktore nas syncek "potrebuje"🙂.a v pripade potreby sa daju hodit dalsie 2 sedacky a je 7miestne ale potom je kufor tak na golfac a drobnosti🙂
do touranu sa zmestia vraj tri sedacky a v kufri este kopa miesta na kociky a spol. Jazdene sa daju za sper cenu kupit starsie modely.
mozno nieco ako ford s_max to sa da aj za slusnu cenu ojazdene kupit.
Podľa mna za 10 000 kúpiš už parádne auto pre rodinu, nemám skúsenosť, chystáme sa na rok kupiť nejaké vačšie,.. momentálne máme stále Peugeot 207 :D :D je to naše prvé auto, tak máme k nemu vzťah, kým boli deti malé, sme auto nemali, tak kočík riešiť nemusíme. .. dozadu k ním síce vojde už len niekto "tenší" ak ufor tak " akurát", n a malý výlet sa tam v pohode zbalíme, ale kedže planujeme tretieho drobca, tak musíme pokukať aj po inom :D :D
@henamichal my sme si kúpilii naše prvé auto len pred pol rokom, deti majú 7 a 4,5 roka a prežili sme to :D D: občas to bolo ťažké, ale musím uznať, že sme to prežili celkom super, pocestovali sme autobusom, bicyklom... každý sa čudoval, že som trojročného ešte pchala do kočíka, že ich deti už dávno sú bez.. nik však nechápal, že oni majú auto, a ked sa ponáhlali, tak sadli do auta a šli.. ja ked som sa ponáhlala som jedno dala do kočíka, druhé si stupilo do zadu a šli sme "rýchlo" :D :D
teraz máme vraj "miniauto", peugeot 207, neskutočne ho ľúbime, základ je, že sa všetci don zmestíme a má super spotrebu... využíva ho hlavne manžel do práce, deti stále motivujeme chodiť peši :D
@tortelinka k vám busy nechodia??
@janka2927 aký ročník Octavie máte ? VOjdu ti do zadu aj tri autosedačky? resp. autosedačka a dva podsedáky?
@pperlicka to by si si zvykla zachvilku .. parkrat pojdes ako pokakana ale zachvilk si v tom 🙂 je to fakt o zvyku.. ja som tiez mala nasjkor obavu, kde som si ho prvy krat skusala ked sme ho boli pozerat,sadla som don a v zadu sedel aj pan z bazaru a strasne som sa cervenala ze co si bude mylset jak stym idem jak na traktore :d ale po jednom okruhu okolo bazaru som sa uz chytila a uvolnila .. teraz parkujem z predu zo zadu pozdlzne a zatial klop klop klop zaidna šarapata sa mi nestala :D
My sme boli na tom ako vy mali sme starú fábiu tu sme predali a investovali 10000 kúpili sme si Toyota verso 3 ročne auto je úplne úžasne veľké veľký kufor priestranné a japonci si potrpia na kvalitu čiže maximálna spokojnosť.
ja sa parkovania s mojou malou potvorou nebojim veru ale tiez je na case vymenit za nieco vacsie. Trojrocne auticko to ste super kupili, ja by som tiez do niecoho podobneho isla tak do 5 rokov aby malo.
@luciferkax nie, resp. úplne nepoužiteľne
@jajka68 aj muz mi hovori ze si zvyknem zachvilku tak hadam ma nešáááli :D nieco splietal ze by bol radsej s automatikou tak to je druha vec ktorej sa bojim.. ach to mi dava zabrat s tymi autami 🙄 no ked sa pojdeme pokukat po auto-bazaroch tak uvidim ci tam vobec ja skusim automatiku 🙂) to by som asi vletela do prveho auta predomnou odparkovaneho :d
my mame ford c max,,som nadmieru spokojna :D
boze ja sa v tych autach nevyznam vsetko musim googlit :D poznam tak 7 aut 🙂) vyhodilo mi to zhodou okolnosti aaa auto a tam maju taka stredna cena od 6 to neni az tak vela. a to ma aj v zadu dalsie sedacky ze?
@luciferkax my mame ,2009 a myslim,ze v pohode sa tam zmestia dva podsedaky a autosedacka
@zichihena Za 12 tis si možes kupit Skoda Rapid combi a to nové, klasicka Fabia combi stoji cca 10 tis. V bazare nikdy nevieš na čo narazíš. Nové je proste nové. V bazáre sú pretáčané kilometre, búrané a podobne.
Pokial nemáš niekoho kto ti v bazáre auto riadne obhliadne, ale niekoho kto sa tomu naozaj rozumie, tak by som uz v bazare nekupil auto. Mal som veľmi zlú skúsenosť.
@magmolatus skoda rapid combi je mensia (ma mensi kufor) ako rapid sedan. a sedan tiez kupis okolo 13000

@anjelik2509 no oktavky vyzeraju, ze su velke, ale miesta je tam malo. V ignise co sme mali, tak tiez vzadu 2 sedacky a nejaky chudy clovek :D ale zase co sa tykalo kufra, tak tam sme dali hocico. Ked nemas problem, ze kupis ojazdene auto, tak ked pozries do bazarov, je tam vela rodinnych aut