Aké sporenie pre dieťa si vybrať?
Chcel by som sa spýtať či máte sporenie pre deti, poprípade aké a koľko si šetríte.
Zvažujem že by som založil nejaké sporenie na báze indexových fondov.
Vedel by mi niekto poradiť čo si vybrať z ponuky napr. VUB (mam tam účet).
Ďakujem za každý postreh.
@mima4 uroky su bieda vsade. Stavebko zavisi od tarify, ak chces vyuzit zmluvu za akciovu cenu 20e tak mas urok 1 percento. Ak ides do inej tarify a za zmluvu zaplatis 0,90 percenta z cielovej sumy, mas urok 1,75 percenta...Uroky su bieda vsade, ja zas nie som velmi za investovanie nakolko sa v tom absolutne nevyznam a rada by som co nasporim aj dostala
ja mam to sporenie lisiak už tri roky.Pri starych zmluvach je stale urocenie 1%.Ale ako pozeram,je pravda,že tie novsie zmluvy je uz iba 0,3
@salfusco ved mne skoncilo stavebko po siestich rokoch a urok cez 2 percenta...Teraz to uz veru nenajdes 🙂 a zas investovat a znasat riziko, ze nedostanes ani to co tam nedas je nie pre mna. 🙂
@mima4 nie,zakladny urok mas garantovany...pri tych starych zmluvach do 7.6.2015 je 1%,pri tych novsich iba 0,01%...ten zvysok podla datumov je len zvyhodneny urok,ktory sa pripocitava k zakladnemu.Ta tabulka to vypisuje uplne presne..ako netvrdim,že to je terno,mne vynasaju viac ine veci,ale na ten produkt a tie podmienky a riziko je to fajn urok,momentalne bez konkurencie
Neodporúčam určite žiadne sporenie cez životné poistenie-je to zapoplatkovaný produkt. Takisto ani sporenie prostrednictvom bezneho uctu v banke, vkladne knizky-je tam nizke, skoro ziadne, zhodnotenie penazi. Existuju takzvané programy pravidelneho investovania, ktore maju zaujimave zhodnotenie nad urovnou inflacie a su flexibilne, cize nie ste viazaný a peniaze si viete vybrat v pripade nudze. Je to velmi rozsiahla tema, v pripade zaujmu o viac informacii mi prosim napiste na mail sidlovaandrea@gmail.com

@svetlana35 len tak velmi zbezne som si pozrela tie ich podmienky, aj som do vyhladavaca dala ten urok..a nic ☹
ale pozrela som napr. u CSOB tie ospevovane podielove fondy a uroky VELKA BIEDA