icon

Aké ste mali preplatky a nedoplatky na ročnom vyúčtovaní za byt?

30. máj 2024

Kedze je maj, a chodia rocne vyuctovania za byt, ake ste mali preplatky, nedoplatky za minuly rok? My 100 eur preplatok.
Len som zvedava nic viac.

Strana
z2
sona54
18. jún 2024

@miskasiska Máme taký istý prípad, vlastný byt s vlastným kotlom, rohový, pod strechou... dnes som sa skontaktovala so zástupcom organizácie, ktorá poskytuje relevantné informácie a v prípade záujmu bude súdne zastupovať ľudí, ktorým neoprávnene účtujú spotrebu tepla a teplej vody - kontakt: https://obnovitelnezdroje.eu. Je tam aj odvolanie, teda návrh odvolania voči nespravodlivo účtovanej spotrebe od energetickej ombudsmanky, my ho napr. teraz použijeme pri 2, odvolaní voči vyúčtovaniu. Našu situáciu ideme riešiť cez odvolania aj súdnou cestou, pretože toto niekto zastaviť musí. Držím Vám aj nám palce a prajem pekný deň.

miskasiska
18. jún 2024

@sona54 Ďakujem za link, o tomto odvolaní som nevedela, keď mi zamietnu aktuálnu reklamáciu, budem vychádzať z tohto dokumentu. Súdna cesta je posledná možnosť, lebo nechcem si ani predstaviť, aké finančne náročné bude zastupovanie advokátom.

sona54
Autor odpoveď zmazal
sona54
18. jún 2024

@sona54
@miskasiska Veď práve, poplatky za advokátske služby sú vysoké, preto sme hľadali možnosť pridať sa k niekomu, aby sa náklady na súd rozdelili. Pri hľadaní na nete som našla článok: https://fb102.blog.pravda.sk/2023/12/01/hirmano...
Na konci článku je kontakt na podpredsedu Asociácie na podporu obnoviteľných zdrojov energie pána Bednára a hneď som mu volala. Evidujú už množstvo sťažností a keď sa zozbiera potrebný počet poškodených, ochotných prispieť rozpočítanou sumou na advokáta a súdne poplatky, budú riešiť situáciu súdne hromadne za všetkých. Je nás v republike veľa takto poškodených a už len vyjadrenie ombudsmanky vo vysielaní RTVS z 31.5.2024 ohľadne podzákonnosti vyhlášky voči zákonu je pre nás veľmi dôležitou informáciou, na základe ktorej sme sa ubezpečili, že sme na správnej ceste.

oblecenie99
18. jún 2024

Menili sme byty v auguste, na predanom dvojizbovom máme preplatok skoro 600 eur, na kúpenom trojizbovom nedoplatok 45 eur, ale asi tak vychádza kvôli mesiacom, a tento byt je navyše rohový. Uvidíme budúci rok.
Ja som spokojná, teda čo sa týka toho preplatku. Mali sme stredný byt, v zateplenej bytovke, nad nami bývala pani so synom, ktorá nekúrila a navyse jednej izbe mala okno Non stop dokorán otvorené a keď píšem Non stop, tak myslím tým doslova Non stop. Na druhej strane, na vetranie mala dôvody, co sme pochopili až časom. Pod nami dôchodkyňa, ktorej vraj nebola zima, aj keď musela sedieť v kabáte a v svetri celú zimu. Vedľa nás prázdne byty, jeden čakal na prerábku (tam sme nikdy nikoho nevideli) druhý vyše rok na prenájom, tiež nekurene. Inými slovami, ja, čo som mala malé dieťa som musela kúriť v jednom kuse na päťke, aby sme mali normálnu, nie prekurenu teplotu. Stretla som bývalú susedu, rozčuľuje sa, že všetci čo mávajú preplatky mali teraz nedoplatky. Tak im treba, pomaly 5 rokov sme prakticky kúrili aj za nich.

mandarinka555
18. jún 2024

Tak ja ani neviem, či sa mám smiať, či plakať... 869€ nedoplatok. Skoro ma vystrelo😢

miskasiska
6. júl 2024

Ahojte, komu zamietli bytové družstvo reklamáciu, ako ďalej postupujete? Nepoznáte niekoho z Trenčína a okolia, kto sa týmto zaoberá?

palicka
6. júl 2024

Nám prišiel preplatok za takmer 5 mesačných platieb

Strana
z2