icon

Nečakané medziročné vyúčtovanie za elektrinu. Prečo?

22. jún 2026

Ahojte, vyúčtovanie za elektrinu máme každý rok vo februári.
Aj tento rok sme mali a mala som preplatok ako každý rok.
No teraz piatok mi došiel email že vyúčtovanie elektriny od februára do júna tohto roka teda za 4 mesiace a majú mi vrátiť preplatok cca 70 eur. Moja otázka je že prečo po 4 mesiacoch zas vyúčtovanie, nechápem? Došiel aj vám takýto email?

patrike
•
22. jún 2026

Dovodom byva mimoriadny odpocet kvoli zmene ceny. Viac info na zakaznickej linke, priprav si to vyuctovanie, nech im vies povedat cislo odberneho miesta.

crazy_cat_lady
•
22. jún 2026

@anonym_autor a z akej adresy ti ten mejl prisiel? Nebolo tam nahodou nieco take, ze mas zadat udaje zo svojej karty, aby ti mohlo poslat ten preplatok? :D

zojazoja
•
22. jún 2026

aj my sme mali vyúčtovanie elektriky marec - jún. ZSE.

anonym_10adaf
•
22. jún 2026

U nás VSE postupovali podobne s plynom

autor
•
22. jún 2026
@crazy_cat_lady

@anonym_autor a z akej adresy ti ten mejl prisiel? Nebolo tam nahodou nieco take, ze mas zadat udaje zo svojej karty, aby ti mohlo poslat ten preplatok? :D

@crazy_cat_lady Došlo to zo ZSE, bolo tam moje IBAN číslo banky že tam mi pošlú preplatok. Nič odo mňa nechceli žiadne údaje, len normálny email oznamovaci že mala som preplatok a do 2 júla mi peniaze pošlú na účet.

danielahamar
•
22. jún 2026

U nás menili elektromer pred 2tyzdnami tusim

amel
•
23. jún 2026

@anonym_autor prišlo i nám a "nenápadne "zvýšili v rozpise ceny o niekolko desiatok %.
Včera sme to riešili doma:(
Tiez sme mali preplatok.

autor
•
23. jún 2026

Tak už viem prečo sme mali ďalšie vyúčtovanie, lebo nám menili elektromer a kvôli tomu. Ma to ani nenapadlo, som volala do elektrárne.