icon

Aké životné poistky majú vaše deti?

shmaniac
6. nov 2017

Maminky, aké poistenie máte pre svoje deti? Prípadne rozmýšľate nad nejakým?

Strana
z4
veronikazuko
6. nov 2017

Ahoj. Moje deti maju v Metlife 🙂

andreagalbava
6. nov 2017

Najlepšie poistky robí NN. Ale je zase pravda, že najviac kto sa im môže rovnať je Metlife 🙂

bielapastelka
6. nov 2017

Poistky? Načo? Vysvetlí mi niekto Načo? Dcéra má skoro 5 nemáme žiadnu a ani neplánujeme?

matazirafa
6. nov 2017

@bielapastelka keby sa synovi daco stane a poistovak mi povie ze tu mate za neho peniaze este mu pysk rozbijem. My rodicia ju mame dobrovolne nasilu kvoli hypo, to sa este da pochopit ale u deti, to radsej budem davat kazdy mesiac 20eur do ponozky.

sticker
myskacici
6. nov 2017

Ja, manžel aj dcéra mame v Metlife. Mame aj dôchodkové sporenie. A načo? No aby sme potom v 75ke neplakali, že za tých xy odpracovaných rokov nám štát uzná dôchodok 20% z platu.
A čo sa týka poistenia, tak v dnešnej dobe, kedy má takmer každý mladý pár niekoľko tisícovú hypotéku na krku a nemá žiadne krytie v situáciách, ktore môžu nastať kedykoľvek je viac než nezodpovedne. Takze preto.

11mirka22
6. nov 2017

Veď detské poistky sú viac menej iba o šetrení. Poprípade sa pripoistuje úraz alebo choroba, pre prípad smrti sa dieťa poistiť nedá,. Moje deti majú poistky v Allianz poisťovni, takže žiadny biznis, 😉, najmä to že im tam môžem šetriť pravidelne po malých sumach. Pre mňa lepšia voľba ako vkladná knižka. Ale každý to máme inak 😉

andreagalbava
6. nov 2017

Nemám síce deti, ale ja sama mám dve poistky. Neberiem nikomu názor, že načo poistka, radšej odkladať do ponožky. Ale kto tak odkladá? 🙂 Je to samozrejme každého osobná vec, ale aby v rodine nebol nikto poistený? Ani živiteľ? Človek fakt nikdy nevie, čo sa môže stať. Moja sestra poistená nebola, zistili jej tumor v mozgu, operácia, terapia, atd. Nedostala ani cent. Marodka jej prišla až po troch mesiacoch. Žije v Prahe so svojím priateľom, s mamkou sme jej finančne pomáhali a nebolo to ľahké. Už len kvôli tomu je môj názor na to taký, že poistka až tak od veci nieje.
A čo sa týka šetrenia aby sa v dôchodku žilo lepšie.. možno trošku to pomôže, ale človek ak chce svoju budúcnosť zabezpečiť, tak to treba jednoznačne dlhodobo investovať 🙂

shmaniac
autor
6. nov 2017

Pýtam sa preto, lebo my šporíme v zlate, do životnej poistky by som nešla ani teoreticky, zbytočne šporené penize, za ktoré si za XY rokov dieťa nekúpi zďaleka to, čo dnes pretože euro má tendenciu klesať, zlato dlhodobo stúpa..je to na každom rozhodnutie..radšej tie penize čo teraz odkladáte využite keď sa dá, dlhodobo to nemá žiadnu perspektívu...len ľudia o tejto možnosti nevedia, pretože všetci ponukaju obyčajne poistky a ludia nemaju dostatok informacii, obzvlašť na Slovensku

lusyc
6. nov 2017

@shmaniac ale to nie je take jednoduché kúpiť si zlato, pokial neratam to v šperkoch.

shmaniac
autor
6. nov 2017

@lusyc je to ovela jednoduchšie ako si myslíš 🙂 rovnako jednoduché ako si šporiť na účte v banke

emilia25
6. nov 2017

Ja s detmi mam v generali za 2 stichy teda len lepky sme dostali 80eur a po roku 200eur za trvale nasledky.muz jednu ma v allianz tam sa vyjadrili kedze muz bol pn len 11 dni nemal narok na nic aj ked tam mal pn dalsiu ma v ramci hypo.tak isto ma muz aj na dochodok za tie roky ked aj zamestnavatel prispieva tak to urobi dost.

shmaniac
autor
6. nov 2017

Nevyjadrila som sa asi presne, nemyslela som úrazové poistenie, ale skôr sporenie do budúcna, či už pre deti alebo dospelých..

gabrielachochulka
6. nov 2017

vsetky poistky som zrusila, radsej ozaj sporit do ponozky, nemam dobre skusenosti z Allianz poistovnou

matazirafa
6. nov 2017

@emilia25 v konecnom dôsledku ked si zratas kolko si uz naliala do poistovne penazi za tu poistku a kolko ti dali za jeden uraz, ktora suma je vacsia? Ja viem ze to cloveka potesi ze ano daju mi 200€ su super, ale to ze si im ja uz dala medzicasom dajme tomu 5 násobok (to este asi podceňujem), to uz je vedlajsie. Skratka poistovne vedia ako na ludi.

gabrielachochulka
6. nov 2017

presne, syn hral hokej, urazy na beziacom pase a nic, nic sa nevztahovalo ! ! !

matazirafa
6. nov 2017

@gabrielachochulka jooj allianz, najvacsi amateri co som zažila ale nie ohladom zivotnej. Kedysi mi rodicia zalozili taku mega poistku kym som bola mala, a keď som skončila skolu tak mi ju mama odovzdala nech si to platim sama. Bolo to asi 20€ mesacne, do mojich 59 ci kolko by som sa mala dozit, a keby som zomrela v priebehu jej trvania pozostalí dostanu 100000 Sk co je dnes cca 3000 eur. No nekup to. Prve co som spravila bolo ze som to sla zrušiť, z vyse 3000€ co tam bolo este v ramci sporenia ci co tk bolo mi milostivo vratili asi 700. Tuto aktuálnu poistku k hypoteke ktoru mame platime s vedomim ze ak by nas slak trafil skor aspon budu mat deti kde byvat.

gabrielachochulka
6. nov 2017

@matazirafa presne tak, mne poistku robil jeden pan, o ktorom som ani len netusila, ze je dobry amater, islo mu len o jeho proviziu,skoda reci, boze to bolo penazi za tie roky

matazirafa
6. nov 2017

@gabrielachochulka no nam tuto aktualnu robil jeden pan tiez ale aspon nam povedal co to obsahuje a keby bolo treba da sa s nou hybat, teda nejake podkategorie odstranit (pridavat nejdem ani bohovi) 😂

janifer
6. nov 2017

My mame v Unione len urazove poistky kvoli skolke. Detom setrime na stavebnom sporeni, z tych penazi ide dost vela na vedenie uctu.

evittam
7. nov 2017

@shmaniac Neexistuje ziadny produkt čo sa poistiek a setrenia tyka,ktory sa ti oplati a zhodnoti.
A Metlife?! 😂😂😂 Davno som sa tak dobre nezabavila. Pchat peniaze americanom-"vyborny" napad. Niet co dodat.😉
@andreagalbava

evittam
7. nov 2017

@myskacici Ty veris tomu,ze za peniazmi,ktore davas kam dávaš plakať nebudeš? Uz by som na tvojom mieste plakala teraz.

evittam
7. nov 2017

@shmaniac Dobre robíte. Aj my😉.
@lusyc Je to jednoduchsie nez si myslis.😉 Nic na tom nie je. Kupis ako aj prsten v obchode.😉

belllinka
7. nov 2017

@emilia25 to je super, 80 za dva stichy 😂 A kolko si im uz doteraz zaplatila ty? No daj len tak pre zaujimavost 😂

lusyc
7. nov 2017

@evittam raz som sa pýtala spolužiaka, ktorý pracuje v banke, ze by som mala zaujem, tak mozno sa mu nechcelo, alebo co, ale povedal, ze sa to nedá len tak, ze k zlatu majú prístup len vyvolení.

ema234
7. nov 2017

@shmaniac naco pre deti, treba spravit na zivitela rodiny.

ema234
7. nov 2017

@shmaniac do zlata dobra investicia

emilia25
7. nov 2017

@belllinka tak toto bolo prvy mesiac po uzatvoreni poistky.platim 32eur ale je to jedna poistka pre mna a 3 deti.

veroni91
7. nov 2017

Mamicky, ja robim v poistovnictve a mozem vam povedat ze ziadna zivotna poistka pre dieta nie je potrebna. Poistky su vzdy nastavene tak aby poistovna zarabala, takze na tom skoro vzdy prerobite. Radsej setrite na buducnost vasich deti v nejakom investicnom alebo sporiacom ucte. Zivotna poistka by sa mala uzatvarat iba v pripade ze ked dana osoba zomrie, budete v horsej financnej situacii ako pred jej smrtou. Takze, na vas zivot/zivot manzela si mozete uzatvorit poistku lebo keby ste zomreli, tak realne chcete aby vas partner/manzel/dieta netrpeli financne. Ale ak vam zomrie dietatko, tak vas to financne (doraz na financne) neovplivni, a osobne by mi tie peniaze asi ani na dusu nepomohli....

matazirafa
7. nov 2017

@veroni91 to si asi jedina co netlaci tym matkam kaleraby a tie su potom ako ovecky, poistka sem poistka tam

veroni91
7. nov 2017

v tom myslim iba cisto zivotne poistenie na smrt, ak tam je setrenie alebo poistenie urazu/choroby to je iba vec...

Strana
z4