icon

Ako bude prebiehať energopomoc v praxi?

8. jan 2026

Vie niekto ako to bude/je teda v praxi? Lebo z toho kvanta informácií mám čím ďalej tým väčší chaos a myslím že nie len ja. Zvýšia sa elektrina, plyn teda všetkým a kto bude mať nárok na energopomoc, tak dostane peňažnú poukážku, alebo sa mu znížia náklady v rámci vyúčtovania, alebo ako teda?

zmrzlinka2021
•
8. jan 2026

@anonym_autor

Necitam nič, ale predpokladam, ze ako v minulom projekte = money pojdu rovno spoločnostiam, nie priamo ludom

autor
•
8. jan 2026
@anonym_8599b8

@anonym_autor

@anonym_8599b8 čítala som, ale tiež nám pocit že tam nikto nevie s istotou.

anonym_eb9f54
•
8. jan 2026

Prosím Vás a to sa musím aj niekde zaregistrovať?

autor
•
8. jan 2026
@anonym_eb9f54

@anonym_eb9f54 nie, majú ťa evidovanú podľa pobytu.

kvietok173
•
8. jan 2026

Čiže len čakať?

martinka13
•
8. jan 2026

Veď to je cieľom hry tejto bandy. Všetko co naviac zneprehľadniť a len vykrikovať o pomoci. A ľudia pomaly kapú od hladu.

autor
•
8. jan 2026
@martinka13

Veď to je cieľom hry tejto bandy. Všetko co naviac zneprehľadniť a len vykrikovať o pomoci. A ľudia pomaly kapú od hladu.

@martinka13 tiež si to myslím. Najsmiešnejšie je, že v konečnom dôsledku bude obratý každý z bežných občanov, ale slovo " pomoc" je také malé kúzlo, kedy si ľudia neuvedomia, že 10 sa im zoberie, lebo 5 sa im vráti 😄

magdalienka11
•
8. jan 2026

@anonym_autor energopomoc sa objaví az v ročnom vyúčtovaní. Kompenzácia bude davana vašim dodávateľom energií. Suma bude zohľadnena v ňom, podľa toho vám zašlú preplatok, alebo na ďalšie obdobie určia zníženú splátku.

biba_18
•
8. jan 2026

elektrina a plyn budú priamo odrátané vo vyúčtovaní. na teplo dostaneš šek.

autor
•
8. jan 2026
@magdalienka11

@anonym_autor energopomoc sa objaví az v ročnom vyúčtovaní. Kompenzácia bude davana vašim dodávateľom energií. Suma bude zohľadnena v ňom, podľa toho vám zašlú preplatok, alebo na ďalšie obdobie určia zníženú splátku.

@magdalienka11 ďakujem a tie šeky teraz sa teda posielajú na čo?

autor
•
8. jan 2026
@biba_18

elektrina a plyn budú priamo odrátané vo vyúčtovaní. na teplo dostaneš šek.

@biba_18 takže tie šeky teraz sa dávajú len na teplo? A fungovať to má s nimi teda ako? Akože odložíme a doplatíme z neho nedoplatok, či ako?

biba_18
•
8. jan 2026

@anonym_autor alebo kúpiš deťom snehule alebo sebe opravu práčky, áno. a pri vyúčtovaní zaplatíš toľko koľko bude na faktúre

autor
•
8. jan 2026
@biba_18

@anonym_autor alebo kúpiš deťom snehule alebo sebe opravu práčky, áno. a pri vyúčtovaní zaplatíš toľko koľko bude na faktúre

@biba_18 ďakujem veľmi ❤️

anonym_20f993
•
8. jan 2026

@anonym_autor na elektrinu už nám prišiel rozpis na tento rok s nižšími zálohovými platbami a tarifa je tam energopomoc

rooskoliv
•
8. jan 2026

@anonym_autor je to veľmi jednoduché, najprv to zdvihnú DPH, odvody, všetky možné poplatky, časť z týchto peňazí rozkradnú, časť dajú na platy úradníkom, ktorí to riešia a nakoniec sa budeš modliť, aby si zvyšok peňazí dostala na energo pomoci

Omnoho lepšie by bolo ti nechať viac peňazí z výplaty, nech si elektrinu a plyn vieš zaplatiť.

Ale jasné, pocit že tu niekto niečo dá je super, len si musíš uvedomiť, že si to platíš sama, lebo nič nie je zadarmo

wiliam3royal
•
8. jan 2026

Energopomoc je cista hlupost takisto ako obedy a vlaky zadarmo, vysvetlim:

-niekedy sa platilo co sa tyka elektriny iba za denny / nocny prud plus prenajom odcitavacich hodin, dnes ma clovek vo fakture uvedene dalsie dodatocne poplatky a to jednak za distribuciu, tak straty a jadrovy fond, ja nechapem preco by som mal elektrarnam platit este poplatky za straty a tiez s tym prispievat do jadroveho fondu, raz to uz bolo zaplatene obcanom tak hadam stacilo(aj tak je to predrazene), len tieto dalsie umele poplatky tvoria vysoku cast/ciastku finalnej ceny elektriny pre zakaznika.

-obedy zadarmo nie su obedami zadarmo, rodicia tych deti platia tak ci tak!

-vlaky zadarmo? ŽSR vozia ludi v dobytcakoch, kazdy vlak to je samozrejmost meska, normalka je 100 minut a co ty ktory vlaky pri sebe nemaju? To nehovorim o katastrofalnych tratiach, vycerpanych rusnovodicoch a dennodennych samovrahov z Ficovych genocídnych istôt...

Sakova slubovala ze na energopomoc vyjedna-la 435 000 000€ z EU, ta ze nam ich preleje z nevycerpanych eurofondov urcenych na rozvoj miest, obci a regionov hlavne na strede a vychode Slovenska na ktore kazda vlada ukazkovo serie(ved sam Fico povedal ze na vychode nic nie je), EU nam toto ale neschalila a tak si tu energopomoc budete platit / hradit sami sebe(to ozaj vymysel len idiot), je to chore, samozrejme zase ju dostane 90% domacnosti, aj pani cteny poslanci, aj ty nenazranci ktory byty prenajimaju, ked pridu cervene postove poukazy, aj tak tie peniaze ludia rychlo zuzitkuju na veci svojej dennej spotreby a zas budu plakat na rozliatym mliekom...

Stat mal spät odkupit plynarne a elektrarne, neurobil tak, plynarne isli J&T a elektrarne EPH, hlavne ze sme kupili cisty nezmysel, 14x F-16 za 2,4 miliardy €, koho budu chranit neviem, podla mna len zlodejov, blaznov a ciganov.

anonym_afb579
•
9. jan 2026
@anonym_eb9f54

@anonym_eb9f54 nie ...

anonym_afb579
•
9. jan 2026
@anonym_autor

@biba_18 takže tie šeky teraz sa dávajú len na teplo? A fungovať to má s nimi teda ako? Akože odložíme a doplatíme z neho nedoplatok, či ako?

@anonym_autor nám prišiel nový výmer - Kežmarok o 160 Eur viac ...pochybujem, že energošeky to pokryjú

322sima123
•
9. jan 2026

@anonym_autor malo by to byt zapocitane uz vo fakture ktora nam pride na jar, nejaka zlava to ma byt, uvidime

meg91
•
10. jan 2026
@anonym_afb579

@anonym_autor nám prišiel nový výmer - Kežmarok o 160 Eur viac ...pochybujem, že energošeky to pokryjú

@anonym_afb579 160? Fúú ha

ibrunova
•
10. jan 2026

Ani ja tomu moc nerozumiem. Mám nastavené trvalé príkazy na platby, ako viem, že nemám platiť viac?

majka99999
•
10. jan 2026
@wiliam3royal

Energopomoc je cista hlupost takisto ako obedy a vlaky zadarmo, vysvetlim:

-niekedy sa platilo co sa tyka elektriny iba za denny / nocny prud plus prenajom odcitavacich hodin, dnes ma clovek vo fakture uvedene dalsie dodatocne poplatky a to jednak za distribuciu, tak straty a jadrovy fond, ja nechapem preco by som mal elektrarnam platit este poplatky za straty a tiez s tym prispievat do jadroveho fondu, raz to uz bolo zaplatene obcanom tak hadam stacilo(aj tak je to predrazene), len tieto dalsie umele poplatky tvoria vysoku cast/ciastku finalnej ceny elektriny pre zakaznika.

-obedy zadarmo nie su obedami zadarmo, rodicia tych deti platia tak ci tak!

-vlaky zadarmo? ŽSR vozia ludi v dobytcakoch, kazdy vlak to je samozrejmost meska, normalka je 100 minut a co ty ktory vlaky pri sebe nemaju? To nehovorim o katastrofalnych tratiach, vycerpanych rusnovodicoch a dennodennych samovrahov z Ficovych genocídnych istôt...

Sakova slubovala ze na energopomoc vyjedna-la 435 000 000€ z EU, ta ze nam ich preleje z nevycerpanych eurofondov urcenych na rozvoj miest, obci a regionov hlavne na strede a vychode Slovenska na ktore kazda vlada ukazkovo serie(ved sam Fico povedal ze na vychode nic nie je), EU nam toto ale neschalila a tak si tu energopomoc budete platit / hradit sami sebe(to ozaj vymysel len idiot), je to chore, samozrejme zase ju dostane 90% domacnosti, aj pani cteny poslanci, aj ty nenazranci ktory byty prenajimaju, ked pridu cervene postove poukazy, aj tak tie peniaze ludia rychlo zuzitkuju na veci svojej dennej spotreby a zas budu plakat na rozliatym mliekom...

Stat mal spät odkupit plynarne a elektrarne, neurobil tak, plynarne isli J&T a elektrarne EPH, hlavne ze sme kupili cisty nezmysel, 14x F-16 za 2,4 miliardy €, koho budu chranit neviem, podla mna len zlodejov, blaznov a ciganov.

@wiliam3royal presne a navyse, my nemame narok, takze akurat sa poskladame poslancom nielen na platy, ale chudatkam aj na energopomoc. 🤣

anonym_afb579
•
10. jan 2026
@meg91

@anonym_afb579 160? Fúú ha

@meg91 je z toho celkom poprask ..Spravbytherm dodávateľ tepla brutálne navýšil ceny tepla v Kežmarku ...nič s tým neurobíme, obvolávame MH, URSO ..nič ..nikto nám nepomôže ...ako totálna beznádej ...nám. napr. len ohrev na teplú vodu vodu zvýšili 20 eur na 80 ..teplo detto ..

blackcat8885
•
11. jan 2026

Ja tomu tiež nerozumiem ale už pred rokom sme mali nedoplatok elektrina 60. Tak musíme iba čakať. A šetriť....