icon

Ako dlhio sa spláca osobný bankrot?

lucia322
4. okt 2019

Ahojte viem že je tu veľa tém s týmto názvom ale ja tomi stále nechápem...ako dlho sa spláca ten osobný bankrot?? Našla som na nete že 3 alebo 5 rokov ale to sa mi zdá málo keď ma niekto dlh napríklad 60 000...jeden známy nám dlži peniaze a neplatí už asi 3 roky a momentalne ma osobny bankrot rok cca a jeho dlhy boli nejakych 50 000€...prosím vás koľko a ako dlho bude platiť?? Vďaka ak mi to vysvetlíte lebo som s toho jeleň😁

Strana
z3
renatik91
4. okt 2019

@martinals Niektorí voliči istej politickej strany, ktorí o 15:30 po pracovnej dobe už sedia na terase, majú veľmi zjednodušený model zmýšľania z 90-tych rokov minulého tisícročia.
Aby ste veriteľa ešte viac nenaštvali takýmito prípadnými pokusmi a nezačal tvrdšie vykonávať exekúciu prostredníctvom exekútora, prípadne aby ste neskĺzli ešte aj do trestnoprávnej roviny.

martinals
Autor odpoveď zmazal
martinals
4. okt 2019

@renatik91 tiež sa mi to nezdá,nepríde mi to logické.Tej dotyčnej už neverím ani nos medzi očami,preto som sa na to opýtala, keď je tu otvorená otázka OB.ďakujem za odpoveď

dada1969
11. nov 2019

Da

mimka4
15. dec 2019

@lucia322 Ahojte, ak by niekto mal podobný problém, stačí ísť na stránky centrum právnej pomoci a tam na ich stránke kliknúť na osobný bankrot a po
načítaní stránky je naľavo stĺpec textu, kde sú odkazy na vyhľadávanie v obchodnom vestníku a na register úpadcov. Na tých stránkach stačí zadať priezvisko a tam to krásne vypíše. Samozrejme nájde všetkých s tým priezviskom, ale pri každom je krstné meno, dátum narodenia i adresa. Ak sa tam dotyčný nachádza, nájde ho. Píšem to, lebo tam by si si mohla skontrolovať, či bol oddlžený konkurzom, alebo cez splátkový kalendár. Dúfam, že som pomohla. Ak nebude niečo jasné a budem vedieť, rada pomôžem

Strana
z3