Ako dlhio sa spláca osobný bankrot?
Ahojte viem že je tu veľa tém s týmto názvom ale ja tomi stále nechápem...ako dlho sa spláca ten osobný bankrot?? Našla som na nete že 3 alebo 5 rokov ale to sa mi zdá málo keď ma niekto dlh napríklad 60 000...jeden známy nám dlži peniaze a neplatí už asi 3 roky a momentalne ma osobny bankrot rok cca a jeho dlhy boli nejakych 50 000€...prosím vás koľko a ako dlho bude platiť?? Vďaka ak mi to vysvetlíte lebo som s toho jeleň😁
Da
@lucia322 Ahojte, ak by niekto mal podobný problém, stačí ísť na stránky centrum právnej pomoci a tam na ich stránke kliknúť na osobný bankrot a po
načítaní stránky je naľavo stĺpec textu, kde sú odkazy na vyhľadávanie v obchodnom vestníku a na register úpadcov. Na tých stránkach stačí zadať priezvisko a tam to krásne vypíše. Samozrejme nájde všetkých s tým priezviskom, ale pri každom je krstné meno, dátum narodenia i adresa. Ak sa tam dotyčný nachádza, nájde ho. Píšem to, lebo tam by si si mohla skontrolovať, či bol oddlžený konkurzom, alebo cez splátkový kalendár. Dúfam, že som pomohla. Ak nebude niečo jasné a budem vedieť, rada pomôžem

@martinals Niektorí voliči istej politickej strany, ktorí o 15:30 po pracovnej dobe už sedia na terase, majú veľmi zjednodušený model zmýšľania z 90-tych rokov minulého tisícročia.
Aby ste veriteľa ešte viac nenaštvali takýmito prípadnými pokusmi a nezačal tvrdšie vykonávať exekúciu prostredníctvom exekútora, prípadne aby ste neskĺzli ešte aj do trestnoprávnej roviny.