Ako dlho trvá kúpa bytu v krajskom meste?
dobry den, prosim, ako dlho vam dlho trvalo kupit byt?
zhaname v krajskom meste a zatial sa nam nedari niekolko mes. a som z toho dost frustrovana. :/ dakujem
dakujem vsetkym zucastnenym za rady. skusim napisat do viacerych realitiek nase poziadavky a mozno sa na nas usmeje stastie.
Trvalo to dlho. Byty som pozerala 1,5 - 2 roky. Pacil sa mi v podstate az jeden, nakoniec boli vo vybere dva, inde na obhliadke sme ani neboli. Problem bol potom aj predat nas byt, trvalo to pomerne dlho. Trh je teraz dost spomaleny, my sme predali a kupili nakoniec toto leto. Ponuk bolo aj stale je malo, ale teda ja som hladala 4 izbovy a velkometrazny a nieco novsie ale tie uplne novostavby. Tie su v Ba pre nas pridrahe a zaroven som mala aj poziadavky na lokality aj celkove, ale aj aby byty neboli na hlavnych tahoch. No to bola takmer nesplnitelna uloha, nakoniec som rada, ze sme to poriesili za taky cas aky sme poriesili. Nas byt sme predavali asi pol roka.
Investičný byt sme našli do 1 mesiaca nakoľko tie požiadavky neboli také vysoké a neplánovali sme v ňom bývať. O nájomníkov ale núdza nie je, takže vybrali sme dobre. Byt pre vlastné bývanie sme našli až skoro po roku. Určite sme nechceli hocijaký byt pre seba a v tej dobe bola dosť slabá ponuka plus z jednej kúpy predávajúci nakoniec odskočil. Nakoniec som za to rada lebo potom sme našli oveľa lepší a býva sa nám v ňom super. 🙂

inak náš byt tiež nemal inzerát... len realitka nám ho hneď ukázala ako sa o ňom dozvedeli.