Ako dlho trvá predaj bytu?
Ahojte, koľko u vás trval predaj bytu. Zaujíma ma časový úsek od podpisu rezervačnej zmluvy s kupujúcim po odovzdanie kľúčov. Kedy vam v tom procese pípli peniaze na účet? Kedy ste začali hľadať byt, ktorý ste financovali z predaja? Po podpise rezervačnej alebo ste čakali až na peniaze? Ďakujem za info
@falbala132 Robila si to cez realitku alebo ako sukromna osoba?
@viera cez realitku
@falbala132 takto si to predstavujem aj ja. Ale sa to ťahá a realitka tvrdí, že tri mesiace je štandardná doba
ono zalezi asi od kupcu, ten moj platil 100% z vlastnych, nie cez hypoteku, to sa vtedy extremne urychli.
Tak zalezi od nehnutelnosti. Ked je nieco lukrativna lokalita, a este aj za primeranu cenu, predas aj za den. Ked si niekto uleti s nastavenim ceny za byt/dom niekde na konci sveta, tak nepreda ani za rok. Takze tie 3 mesiace moze pokojne byt priemer.
Ono záleží v ktorom roku a za aké penízky 😂
Čas predaja závisí od predajnej ceny a lokality. Je to veľmi individuálne.
Dali sme inzerat 2.3., 7.3. Sa predal, ale peniaze prišli az v júni, lebo kupujuci mal nejaký problem s hypo. Ale my sme si zatial aspon našli druhy byt, takže to nesurilo. A mali sme kde bývať
Pytas sa na casove obdobie od podpisu rezervacky po odovzdanie klucov....u nas to trvalo asi 3 mesiace, lebo moja sestra isla na dovolenku a kupujuca v tom case este aj rodila a potom moja sestra si nevedela najst cas na odovzdanie bytu (ale to je uz arogancia mojej sestry) ...teda zaroven aj prepis energii...nakoniec sa dohodlo, ze to urobim ja a ona pride dodatocne podisat papiere
@vanilkovazmrzka ale neriešim za ako rýchlo sa nájde kupca. Ja riešim časový úsek od rezervačnej zmluvy po nabehnutie peňazí a odovzdanie bytu
Tak asi podla okolnosti, my sme podpisovali rezervacku koncom leta a final sme mali na vianoce (na hypoteku). Obidve strany sme s tym boli OK aj sme vedeli ako to cca casovo bude prebiehat ale isli sme napriamo nie cez realitku.
Ono je aj otazka co sa taha 3 mesiace. Realitka by vam mala dat aka je postupnost krokov a na co sa aktualne caka. Predaj je na hypo alebo nie?
Aha prepac, tak som citala bez porozumenia ;) tak to mi tie 3 mesiace nedavaju velmi zmysel
Najprv sme predaj bytu zverili realitke a za tri mesiace sa nepredal, potom sme s nimi zmluvu zrušili a predali sme si ho sami a do mesiace peniaze na účte
ja platim z vrecka bez hypo, rezervacnu zmluvu som podpisal pred tyzdnom a stale nemam ani len navrh kupnej zmluvy. Celkovo som strasne rozcarovany zo sluzieb realitnych kancelarii, su drahi, vsade naslaplne miny - uzernicke pokuty a podobne a vsetko sa taha lebo realitak sa snazi ale nevie nic, vsetko dava robit aj tak pravnikovi na ktoreho sa v kuse caka - bez realitky by som mal vsetko davno hotove a o par tisic lacnejsie
ked sa popri tom riesili hypoteky (vyplatenie, nova hypo) tak asi 2-3 tyzdne.... ked cash tak tyzden
2 mesiace. Mesiac na vybavenie hypotéky, mesiac pre nás na vypratanie bytu.
Ďakujem za otázku, ktorá zaujíma presne aj mna, kupec je, pokrocili ste potom za aký dlhy čas? Kroky ktoré budú nasledovať poznám, len ma zaujíma, že či to stihnu za mesiac alebo im to trvalo dlhsie?
brat predaval…kupec bol zivnostnik, mal problem s hypo, tak nakoniec to tomu kupujucemu, musel kupit jeho brat.Tahalo sa to cez tri mesiace urcite
To je naozaj veľmi individuálne. My sme predávali a zároveň kupovali, tak sme museli zháňať aj byt, aj kupcov. Nehovorím o tom, ze na našom byte bola hypo, tí, čo od nás kupovali si brali hypo a spotrebák, a na byte, ktorý sme kupovali bola hypo a tí, čo nám predávali tiež brali hypo. (Že má vtedy šľak netrafil a s mužom sme sa nerozviedli, je zázrak 😅)
Takže my sme už všetko zbúchali tak nejak naraz a súbežne. V jeden deň sa podpisovala na rezervácia na náš nový byt, a tie na náš starý byt. Ale všetko už v čase, keď sme všetci mali Krista krážom poschvalovane peniaze v banke. Nám napr. veľmi bodlo, že v Tom čase UniCredit dával predchsvalene hypo na bližšie neurčený byt, vedeli sme tak zafixovať včas úrok a mali rok si nájsť nový byt, čo bolo v pohode. Ale keď tak počítam, v júni sa podpísali rezervačky a peniaze asi nabehli hneď na to (ani keď ma zabijete neviem, ktorý mesiac, ale keďže úvery boli schválené, tak to už išlo raz dva, doslova pár dní). My sme si nový byt prevzali hneď, lebo bol vyprataný a predávajúci s tým nemal najmenší problém, náš sa odovzdal až po mesiaci, nakoľko sme išli aj my, aj kupujúci na dovolenku a takto to vyhovovalo obom stranám.
@enya00 ďakujem za odpoved 🙂
@oblecenie99 to muselo byt tiež veľmi zaujimave 😃😃😃 kupujúci u nás niečo majú a zvyšok berú hypo ale zároveň sa chcú do mesiaca sťahovať, tak som chcela vedieť či je reálna šanca že by to stihli 😅😅
@kacickaa16 Ja sa pamätám, ako sme sa do krvi s mužom pohádali cestou na podpis zmluvy na náš starý byt, lebo sme nevedeli nájsť tú budovu, kde na nás čakajú (dali nám nezmyselne divne adresu, a naša navigačka v aute je katastrofálna, keby mi pani povedala názov budovy, tak viem, lebo som v nej bola viackrát), už to proste eskalovalo :D Ja mám normálne v opare tie spomienky, ku koncu sme riešili už len štýlom "ukážte mi kde mám podpísať a nechajte ma na pokoji".
Ale tak mne sa zdá, že do mesiaca to mali v pohode poschvaľované. Aj my. Viac sme určite nečakali.
@oblecenie99 😆😆😆 vidím, že to je vsade rovnake, niekedy ozaj človek spätne až nechápe ako ta hádka mohla vyeskalovat do takých rozmerov 😀💪 tak super, ale ste ma potešili, lebo tiež ešte dokončujeme veci na dome čiže keď dajú zálohu uz bude lepšie aj pre nás a budem teda veriť že za mesiac to stihnu😅

inzerovala som 1.3., 7.3. som uz mala peniaze na ucte 😀