Ako dlho trvá schválenie hypotéky v Prima banke?
Dobrý deň, dávali ste si teraz niekto v blizkej dobe schvaľovať hypotéku? Ak áno, prosím ako dlho vám to trvalo?
Sľubujú teraz 48h… je to pravda? Dakujem pekne
@simonad7 predávame byt v BA, čiže s tým by nemal byt problém. Dotyčný požaduje hypo v hodnote 54% ostatok doplati z vlastných zdrojov. Problémom môže byt asi jeho vek nakoľko je to ‘78. Ale ja žiaľ nepoznám jeho výšku príjmu takze, neviem ako je na tom. Ale budem ho v piatok kontaktovať a požadovať nejakú odpoved/dôvod, nech sa informuje v banke prečo to tak dlho trvá. Aby som sa vedela zariadiť aj ja.
@simonad7 tak ani vek nieje problem - v Prima banke je splatnost aj az do 70rokov...cize asi schvalovatel ma toho vela ..Ak v Bratislave tak je to ok ;)
@simonad7 Prosím,ako sa to nakoniec doriesilo? Koľko trval celý proces, kolko ste čakali kým Vám banka poslala peniaze? sme v podobnej situácii, kupujúci riešia hypotéku v prima banke a čakáme už 3 týždeň :(
@herbsharmony ahoj, od tohto príspevku 11.12. prišli peniaze na účet od notára. Tzn že banka kupujúceho všetko schválila a odoslala peniaze nám a na účet na vyplatenie našej starej hypotéky.

@simonad7 schvalenie vie byt aj v dany den - ale iba refinancný úver.
Kupa trva aj tyzden - nakolko ZP je na supervizii - treba podklady z Prima banky zaslat realne na centralu - ciže aj to trva den...nebojte do piatku bude mat info... Ltv 50% co je ok pre banku..len teda neviem ci vstupuje do uveru sam a kde predavate byt...Prima ma limity