icon

Ako dokážu také ženy vyžiť?

25. sep 2022

Ako ženy dokážu vyžiť z rodičaku?Tak som sa zamyslela. Ak nebodaj maju viac detí, napr. dva tri pomerne malé.Ak nepracuju ako stoho dokazu vyžiť,zaplatit byvanie, vsetky vydavky? Nebodaj ak su same. Každý sa sťažuje ako je rodičak nizky. Ale tie ženy tiež niekde byvaju,musia jest..

Strana
z3
zmrzlinka2021
26. sep 2022

@dreamss Nič neexistuje zadarmo, to si zapamataj! Vsetko zaplatia danovi poplatnici.

viestta
26. sep 2022

@zmrzlinka2021 vieš, to napíše ten, čo ma ide poučovať o fungovaní statu🤔

dskjhfdlkdjhl
26. sep 2022

@dreamss a kolko Ty mas rokov, ze vies, ako super to za socializmu fungovalo? Asi o tom vies figu borovu, ked ani to nevies, ze komunizmus tu nikdy nebol.

dreamss
Odpoveď bola odstránená
elizabet173
26. sep 2022

@dreamss sorry, ale teba čo je po tom ako dlho ostane žena doma? Ak chce ísť od polročného alebo ročného dieťaťa do práce, nedostatok jasieľ nemôže byť problémom. Zaplatí opatrovateľku (má predsa rodičák aj plat) a pracuje. Ak chce byť doma žena tri roky, finančne to či už sama alebo ak má partnera v pohode zvládajú, prečo by mala ísť do práce? A ak sa s mužom dohodnú, že ostane v domácnosti celý život, ak ju muž zabezpečí, zase nevidím problém. Ty si kto, že si dovolíš určovať, kedy má ísť žena do práce? Mimochodom, koľko detí si dal tomuto štátu ty? Predpokladám, že aspoň osem.

dskjhfdlkdjhl
26. sep 2022

@dreamss Mozno by si sa mal viac zamestnat a menej trepat hluposti😉

dreamss
Odpoveď bola odstránená
viestta
26. sep 2022

@dreamss nechaj láskavo o svojom živote rozhodovať každého samého za seba. Kto chce, nech ostane doma s deťmi, kto chce nech ide robiť. Kazdy nech ma toľko detí koľko uživí.
Ty si iba a len teoretik, síce sčítaný, ale od života odtrhnuty. A strašne rád a dhlavne dlho filozofujes o nesmrteľnosti chrusta. V tom si priam neprekonateľný.
Keď raz budeš mat ženu, deti tak sa zariadite ako vám bude vyhovovat. Iste je len to, že to riešenie bude (dúfajme) najlepšie pre vás. A do ostatných vas aj tak bude nič. Tak ako tých ostatných do vás.

elizabet173
26. sep 2022

@dreamss všetky ženy by sa rozhodli ostať doma...si si niečo šľahol, alebo čo? Utópia, nemyslíš? Na čo sem pletieš Austráliu? Aký zmysel majú tieto tvoje úvahy? Nevšimol si si, že si mimo tému? A že riešiš to, po čom ťa nič nie je?

dreamss
Odpoveď bola odstránená
viestta
27. sep 2022

@dreamss preto by si mal ísť do politiky. Zachrániť sver. Pretože pindat nestačí, treba niečo robiť. Keď už nič ine, tak aspoň deti aby mal kto robiť na tvoj dôchodok.

lenkakravcova
27. sep 2022

@dreamss
Úmrtie manžela máme poistené poiskou, rovnako tak chorobu a invalitidu. Na to treba skutočne myslieť vopred, keby náhodou.
Pri rozvode by u nás problém v tomto ohľade nebol, lebo v mojej viere má naďalej muž povinnosť vyživovať deti a manželku (základ). A aj tak je malá šanca, žeby sme sa rozviedli. Najviac sa ľudia na Slovensku rozvádzajú kvôli nevere - môj muž ak by chcel druhú manželku, tak by sme sa o tom porozprávali (či nás dokáže obe zabezpečiť, lebo to nejde tak, aby sa na jednu vykašľal) a keby spĺňala nejaké moje kritéria (aby sme sa zniesli), tak by som mu ju povolila.
Neviem koľko budeme mať detí my - či viac ako 3 alebo skončíme pri treťom. Čas ukáže. Ale keby že ich máme viac, tak by som ostala stále tak či tak doma (a pracovala z domu), aby mali zázemie.

mamka34
20. nov 2025
@lenkakravcova

@dreamss
Úmrtie manžela máme poistené poiskou, rovnako tak chorobu a invalitidu. Na to treba skutočne myslieť vopred, keby náhodou.
Pri rozvode by u nás problém v tomto ohľade nebol, lebo v mojej viere má naďalej muž povinnosť vyživovať deti a manželku (základ). A aj tak je malá šanca, žeby sme sa rozviedli. Najviac sa ľudia na Slovensku rozvádzajú kvôli nevere - môj muž ak by chcel druhú manželku, tak by sme sa o tom porozprávali (či nás dokáže obe zabezpečiť, lebo to nejde tak, aby sa na jednu vykašľal) a keby spĺňala nejaké moje kritéria (aby sme sa zniesli), tak by som mu ju povolila.
Neviem koľko budeme mať detí my - či viac ako 3 alebo skončíme pri treťom. Čas ukáže. Ale keby že ich máme viac, tak by som ostala stále tak či tak doma (a pracovala z domu), aby mali zázemie.

@lenkakravcova všeličo si viem predstaviť, ale ako schvaľujem mužovi druhú manželku to si viem predstaviť v sne. V reálnom živote nie.

Strana
z3