icon

Ako efektívne investovať 200 tisíc eur?

peknyvladko
7. aug 2024

Povedzme ze by ste zdedili cca 200 000 eur a chcete ich niekam investovat, kam by to bolo?

Strana
z2
smiling89
7. aug 2024

@peknyvladko byt na prenajom, v BA

cafelatte
7. aug 2024

Nehnutelnost na prenájom mimo SK alebo aj mimo EU, v teplých krajoch kde je sezona 12 mesiacov...

suptdi
7. aug 2024

Pôda, orná pôda, lúky, pasienky, lesné pozemky...
Byty a iné nehnuteľnosti môžu klesať na cene, počas kríz sa môžu stať nepredajnými, a schátrať, počas vojny môžu zmiznúť z povrchu zeme, pôda bude mať hodnotu vždy aj keby práve cez tú tvoju v určitom čase napríklad prechádzal front, cenu si udrží vždy, fá sa prenajímať a nikdy nebude mať nulovú hodnotu. Bytu domu sa to stať môže, pôde nie.

zobaka
7. aug 2024

apartman niekde v Taliansku, alebo Spanielsku, bude ti vyrabat eura a ked tam nikto nebude mas dovolenku (to by som urobila ja)

martinka13
7. aug 2024

Nehnuteľnosť

eliska13
7. aug 2024

@suptdi koľko krát sa to už stalo s bytmi?byty ešte neklesli na cene a vždy budú iba vyššie.Kupila by som pozemky v dobrej časti a postavila dom.Alebo apt pri mori IT, HR, Turecko

aandrea9
7. aug 2024

@deti95060810 a ešte je aj pekný 🤭

vikimed
8. aug 2024

@gabika0825 Na Slovensku, pri súčasných cenách, smerovaní krajiny a demografii?

vikimed
8. aug 2024

@zobaka o zahraničné apartmány sa niekto aj musí starať. Väčšinu roka sú prázdne, no dane, servis a energie treba platiť.

soldi
8. aug 2024

kupila by som niekolko bytov (zalezi od ceny), zobrala dalsiu hypo na ne a tu by som splacala z prenajmov bytov.
keby jeden byt stal 100k, tak by som nekupila dva, ale zobrala by som si hypo dalsich 200k a kupila byty 4.
z prenajmu by som pohodlne hypoteku splacala, este by mi aj ostalo a bola som by som vlastnikom 4 bytov.

kristiii
8. aug 2024

@vikimed no a? Spokojných dezolatov tu bude vždy dosť.

vikimed
8. aug 2024

@kristiii Len či tí budú mať aj dosť peňazí, pretože investícia je o tom, že to čo kúpiš, musíš neskôr niekomu predať drahšie o viac ako infláciu. Ú nás životná úroveň klesá, stúpa počet dôchodcov a šikovnejší mladý odchádzajú. Časť dôchodcov bude musieť skôr nehnuteľnosti predávať a kupovať menší, alebo si za to zaplatia DD. Mne nehnuteľnosti u nás neprídu ako dobrý nápad, ale každý nech sa rozhodne podľa seba.

kristiii
8. aug 2024

@vikimed keď nebudú mať ľudia peniaze, o to by to bolo pre mňa lepšie, lebo by museli svoje nehnuteľnosti predávať a ísť do podnájmov. Mne by šlo o prenájom, nie o to, aby som ho predala. Ja by som za 200t u nás kúpila dva jednoizbaky a tie prenajímala. Ešte by som aj čo to pocestovala 😄

zobaka
8. aug 2024

@vikimed ak kúpiš apartmán v oblasti, kde je prevažne takmer celú sezónu teplo návratnosť bude aj pri starani sa

walentina7
Odpoveď bola odstránená
vikimed
9. aug 2024

@kristiii lenže chudobný človek nebude mať na to aby platil vysoký nájom. Ak kúpim byt za 200t a dostanem čistý nájom 300eur mesačne, mám zhodnotenie 1.8%, čo nepokryje ani infláciu. V menších mestách, kde sú ceny bytov nižšie, je situácia ešte horšia. Menej peňazí, ľudia odchádzajú na západ za prácou, klesá počet obyvateľov. Dnes vieš na pár klikov investovať na celom svete, indexove fondy, etf sú aj na nehnuteľnosti, investuješ v bohatých krajinách. S nami to bohužiaľ ide z kopca a prepadávame sa ekonomicky čoraz nižšie.

espeo
9. aug 2024

Do akcií by som určite teraz neinvestovala. Časť zlato, pre istotu a kúpila by som apartmán na severu Poľska. To je dovolenková destinácia budúcnosti. Nie je tam tak horúco, krásne plaze.. voda studená, ale bude teplejšie...

kristiii
9. aug 2024

@vikimed písala som, že by som kúpila dva byty. Jeden na prenájom už mám, čiže by som mala 3. Pre mňa je nehnuteľnosť istejšia než investovanie, na to ja vôbec nie som. Čiže napísala som odpoveď za seba, čo by som spravila ja.

michal711
10. aug 2024

@smiling89 v ba je najhoršie mesto na prenajímame

michal711
10. aug 2024

@espeo bude teplejšie ?? A kedy o 2000 rokov ?

michal711
10. aug 2024

200 000 by mi stačilo aby som nemusel robiť do konca života 🙂 samozrejme že by som ešte dačo porobil ale neroztrhol by som sa..

espeo
10. aug 2024

@michal711 nie si v správnej diskusii

michal711
10. aug 2024

@espeo ani ty nie

ludka0309
14. aug 2024

Takisto riesim co so zvysnymi peniazmi. Ja som neveriaci tomas co tyka kadejakych investicnych ponuk a uctov tyka ale urcite by som vlozila taketo velke peniaze najskor na terminovany vklad hoci len na polroka niekde v doveryhodnej banke. Taka vysoka suma ti vie pekne zarobit aj takto rychlo a potom by som urcite inevstovala do nehnutelnosti. Porpipade sa porad s financnym poradcom, oni budu mat pre teba lakave ponuky s velkym zarobkom na konci ale zvacsa je to dlhodoba zalezitost a ako vravim, ja sa takymto moznostiam radsej vyhybam.

margotka17
15. aug 2024

Ak by sme my doma mali zvyšných toľko eur, muž vraví, že by sme začali skupovať staré domy, rénovovali ich a predávali aj prenajimali. Muž by mal na starosti hrubú stavbu a ja ten zvyšok. Doladiť fasádu, interiér, exteriér.....,bavilo by nás to.

Strana
z2