icon

Ako efektívne šetriť na potravinách?

19. aug 2024

Nemám moc peňazí na stravu..ako šetriť na jedle? Dá sa to vôbec v dnešnej dobe? Ako šetríte vy keď idete napríklad raz do týždňa na nákup? Tie ceny niesu ok...kuracina 7eur za kg 😔

Strana
z3
thirstymonk
20. aug 2024

@earlgrey Nj, ja som poločlovek. A tak sa aj správam :D

earlgrey
20. aug 2024

@thirstymonk No máš sa čím chváliť...

thirstymonk
20. aug 2024

@earlgrey poloclovek a poloboh 🤣🤣🤣 srandujem len samozrejmw 😉

sono2
20. aug 2024

Tak, pozerám na cenovky. Samozrejme že sa dá.
Plytva sa denne na jedle.

earlgrey
20. aug 2024
dominikamacakova
21. aug 2024

Nekupujem mäso, vody, sladkosti, šunky, majonézy atď. Keď vidím niečo v zľave, napríklad minule vajcia po 1,10€ tak kúpim troje. Pečiem si kvaskovy chlieb.

scila
21. aug 2024

Sledujem akcie. Sú veci, ktoré kupujem len v akciách - maslo, cukor, cestoviny, konzervovaný tuniak... Vždy mám doma zásobu a keď sú v akcií doplním. A keďže bývam v rodinnom dome mám úžitkovú záhradu.

hara_vara
21. aug 2024

na potravinách nešetrím
varím s rozumom ✌️

ema234
21. aug 2024

@janinah ten toho nasluboval

dankatothova
1. sep 2024

V dnešnej dobe sa šetriť nedá, ceny dvíhajú stále a platy nie, tak z čoho šetriť

emmabenkova
1. sep 2024
elzena2
8. okt 2024

Ak clovek pise, ze nema vela penazi na jedlo, to je to už asi zufale.
Tak okrem klasickych tipov, čo tu vsetci píšu dookola, este par viac či menej etickych a (ne)zdravych:

Ak si z velkeho mesta, tak mozes skúsiť vyhladat podujatia v okoli, ktoré maju vstup zadarmo a je tam aj zadarmo strava. Napr. vernisaze, vystavy podporene z nejakeho fondu alebo projektu, premiery nejakeho studentskeho filmu, nabor do detskych kruzkov (napr. skautsky vylet spojeny s opekanim), sutaze o najlepšie jedlo, kde mozes ochutnavat koľko chces (kolac, gulas...), politicke meetingy.

V termoske si vyrobit z mlieka vlastny jogurt.

Kupovat veľké balenia, naporcovat a zmrazit.

Kupit niečo, cim zaplnis zaludok (ak máš nadvahu, neublizi ti, ak trochu schudnes): psyllium sa to tuším vola.

Nekupovat sladkosti, resp. vyrobit lacnejšie nahrady (skaramelizovane oprazene ovsene vlocky na panvici, tvaroh s cukrom...)

Povedat rodine, že si sa stala minimalistkou a že najlepši darcek, ktory ti môžu na Vianoce (a iné sviatky) dat, sú darcekove kose, že žiadne materialne veci, len to, čo sa dá zjest, nech ti to nezabera miesto.

Najst niekoho na vymenu - mas nepotrebne detske veci? Daj inzerat, že vymenis za kilo ovocia. Možno sa najde niekto, kto ma ovocny strom na zahrade, ale nemá do coho obliect deti.

Zrus všetky predplatne sluzby a pausaly - to je neviditelny pozierac penazi a človek bez toho vydrzi,keď musí.

Drzim place, nech je coskoro lepšie.

Strana
z3