Ako efektívne ušetriť pri príjme 2500 eur?
Ahojte, začnem tým že som na RD čo je momentálne aj s pridavkami cca 530€. Mám k tomu brigádu z domu, kde mám mesačne cca 100-200€. Priateľ zarobí 1700-1800€€ v čistom. Čiže dokopy mame cca 2 400€ - 2 500€. Z toho ide 1000€ na bývanie, hypotéka, nájom, energie, internet… Čiže nám ostane cca 1400-1500€ každý mesiac. Mame každý vlastný účet. Čiže sme 2 dospelý a 1 dieťa (rok a pól). Všetci mi vravia, že by sme mali z toho odložiť minimálne 300-400€ mesačne. Lenže mne to príde celkom nereálne pri dnešných cenách.
@matkamirko len v ich prípade to nie je len jedlo, on fajčí to môže byť cez 200 mesačne, plienky, mlieka pre dieťa príp detské jedlo, ich strava , jeho PHM do prace, jeho obedy, kozmetika, drogéria, do toho lieky,zubar ako písala, oblečenie obuv pre dieťa pre nich, darčeky k sviatkom, výlety sem tam, strava. Do toho prídu dane zaplatiť, poistky za auto, za byt za nich, prezutie auta nové gumy atď... to vôbec nie je veľká suma co minu
Ja vyzijem cca z 1200, 2 deti a 2 dospelí, dovolime si aj restiku, kupim si na jedenie co chcem. Len nechodime po vyletoch a na seba peniaze neminam, hypo nemame. Mozno minas vela na oblecenie, alebo ine veci. Treba si to sledovat.
Tak, čo ja viem? Priateľ zarobí veľmi pekne. Ja myslím, žeby ste fakt mohli ušetriť. Veď prakticky jete len vy dvaja. Čo tam zje malé dieťa a oblečenie sa fakt kupovať lacno. Záleží, aký typ si ty, či ušetriť vieš, či nekupuje piate cez deviate. Reštaurácie, kávy, cigarety. Ono sadnutie do reštaurácie každý týždeň a káva v meste môže urobiť kľudne pár stoviek e. Takže malo Info
Wau. Tvoj muž má kráľovský plat. Ty si ešte privyrobiš pri rodičáku, veď to je sveta žiť.
Môj muž zarobí okolo 1400, ja mám len rodičák, nemám brigádu a v pohode vyjdeme. Tiež platíme úver, žijeme v dome a nie byte, takže tie výdavky sú ešte o to vyššie. Určite si skús spísať výdavky a odsleduj si to. Pri takom prijme ako máte vy by som ja aj 700 eur odložila, ak nie viac 😉
urcite sa da usetrit, my sme 3 (2 dospeli + 10 rocna dcera). V roku 2021 sme zacali stavat dom, cize som si zacala odkladat vsetky blocky a zapisovat, aby som vedela, co a ako. Takze nas prijem spolu je cca 2400€, povinne vydavky cca 750€ = poistky, telefony, hypo, elektrina, voda, internet, dcerke kruzky - v lete nam konci fixacia a pojdeme cca o 200€ hore so splatkou. Vydavky ostatne - benzin na 2 auta, potraviny, drogeria, oblecko... cca 450-500€. Ja si nosim obedy z domu, dcera v skole, muz si denne kupuje to je cca 160€. Mesacne vzdy po vyplate odkladam 500€ a este nam ostava na necakane vydaje - poistky auta, oprava, ked chceme ist von atd. Cize urcite sa da bez problemov odlozit. A to popri tom staviame, cize stale nejake peniaze idu do domu. Na tych 500€ co odkladam nesiahame!!!
@hanka_se tak dcera ma dokopy 5, flautu 40 eur mesacne, klavir 40, nemcinu 50 e, anglictinu ako kedy cca 50, bedminton 40e. Syn 3 kruzky, futbal 60, gitara cca 20 mesacne, anglictina ako kedy, 80 ak nevynecha. Je pravda ze anglinu maju obe deti sukromnu, tiez dcera ma sukromne flautu a klavir. No ale aj keby to sukromne nebolo, (mame to snad za najnizsie ceny) i tak je to dost, napr. ta nemcina je skoro ako za sukromne hodiny. A Bratislava veru, tu je to vsetko drahe 🙄
@nykkushka správca peňazí sa vola, a je to taky žltý peniaz, asi dar, v zelenom krúžku.
@hortenziaj ďakujem 😊
My napr nevieme tiež .ale neprídete koľko miniete na auto alebo tak . A aj u nás väčšinou ak máme nejaké peniaze navyše, ktoré by sme chceli odložiť príde účet za smeti takmer 130€ alebo poistka za dom, poistka za autá ,diaľničná alebo zubár,lekár, nejaký spotrebič z domácnosti sa pokazí..teraz v lete napr potrebujeme kúpiť filter na bazén, minulý mesiac sa nám pokazil kávovar, predtým sme nové gumy na auto kupovali.. takže to je normálne, že stále niečo bohužiaľ. Tiež som z toho nešťastná,že pomaličky už ani na nejaký výlet nemôžeme ísť lebo stále niečo

Presne to co ti tu všetci radia ak chceš ušetriť odklada sa na začiatku nue na konci mesiaca. Proste s tými peniazmi už o d začiatku akoby nepočítam a žiadne ze príde zubar a vezmem z toho. Proste ak príde do toho zubar musím sa uskromniť inde.
Na začiatok si daj menšiu sumu napr 50-100e a uvidíš ci ti tak chýbajú a po čase zvyš..
Veľkú časť podľa mňa zaberu cigarety a obedy.
Ak muž dostane napríklad 100e v gastracoch sprav nákup a nech si nosí obed do roboty určite by som nebola ochotná platit 6e za menu každý deň. Ved varis pre seba a dieťa tak prečo si muž z toho nevezme do roboty?
Ono nikto ti nekaze šetriť je to o tom čo chcete vy a aké máte priority.... A vždy je šetrenie o pasivach a aktivach. Buď zvysis príjem alebo znizis výdaje.