icon

Ako financovať opravu strechy s nízkym príjmom?

9. nov 2024

Chcrm sa spytat. Ked ste mali strechu ktora potrebovala prerobit. Stresna krytina, veznik a plus veniec kde ste zobrali peniaze? S muzom mame nizky prijem a kopec vydavkov. Casto sa stane ze od 20 mame do vyplaty cca 200 eur prip. menej. Buduci rok by sme chceli prerobit strechy ale vobec netusim ako to financovat? Mame hypo aj uver a dalsi uver na strechu nam nedaju. Ako by ste to riesili na nasom mieste?

mariska1989
9. nov 2024

Zver vám je na čo konkrétne teraz ? Zarába vám niečo aktuálne? Asi by som zvážila či peniaze ktoré dávate aktuálne na zver by vám nepomohlo sa dostať k cielu skôr

alkoholik
10. nov 2024

Tak si to zhrnme:

Co potrebujete su peniaze na novu strechu. Lebo ste financne negramotni to je fakt. Uz teraz je zbytocne vam radit co/ preco. Ak ste pekna a mate gule na napr eskort tak tam urcite zarobite na novu strechu.

Ja chapem ze vacsina ludi ma sen rodinny domcek a nevidi vsetky tie problemy ale ked kupim " barabiznu" tak mam financu rezervu na opravu ( nemyslim 4000€) to mam tak na peknu dovolenku. Vy potrebujete desiatky tis €. Uz vam tu poradili vsetky slusne/legalne moznosti.
Uz si staci vybrat.
Vy ste kupili sportove auto s 10 rocnymy gumamy a neviete koolko vydrzia.

zanny93
10. nov 2024

@anna_anicka83 Ďakujem za bližšie info 🙂 mám byt takže toto sa mňa vôbec netýka, a preto som ani nezisťovala podrobnosti a podmienky len som niečo málo započula o dotácií na rekonštrukcie rodinných domov, a tak mi napadlo, že autorka témy hľadá pomoc/radu skôr týmto smerom 🙂

mira0611
10. nov 2024

Povedala by som, aby ste to financovali cez obnov dom, ale tam ti daju len na zateplenie strechy.
Neviete si uver a hypo dat do jedneho uveru a ten uver si navysit? Aky mate urok momentalne hypouvere? A aky na uvere? Kolko rokov Vam este ostava z uveru?

tamitamitami
10. nov 2024

Nemáš inú možnosť ako zarobiť si na tú strechu alebo predať dom a kúpiť si byt.

Existuje projekt obnov dom ale tam tiež buď peniaze na prerábku máš alebo si musíš brať úver. Preplatia ti ale iba určitú časť ktorú budeš mať na faktúrach podľa energetickej úspory (DPH nepreplácajú). Ale teda musíš si dať spraviť energetické certifikáty (aj tie niečo stoja) a musí ti vyjsť určité percento energetickej úspory aby ti peniaze preplatili. Ale teda spraviť len strechu by ti nestačilo, sama o sebe je to slabá energetická úspora.

lubomirko2
10. nov 2024

@alkoholik eskort jej radis hej??? A ty budeš prvý zákazník tipujem

pribinak
10. nov 2024

@misulka22 tak ano, vserky zvieratá potrebuju svoje a sú to samozrejme náklady, ale potom mam napr vajicka, mlieko smotanu maslo syr či masko

Ale ak mam výstavných psov ktorí zožerú rodinný rozpočet a nemám na strechu nad hlavou tak potom treba asi zmenu v rebríčku priorít

alkoholik
10. nov 2024

@lubomirko2 Nie to bola moznost ako zarobit rychle prachy. Ak mate iny navrh tak kludne sem snim. Zial Slovensky narod je preto tam kde je lebo uvazuje ako uvazuje. Chcem chcem daj daj stat zaplat. Preto mame Fica premiera lebo Slovensky narod je taky aky je ( stat sa staraj o mna) Ja s mojim pohladom si kupim auto/dom/byt taky na aky mam v penazenke. Vsetky tieto dotacie obnova/hypo dotacie a podobne kraviny 13 dochodok treba zrusit. Preco sa ma xy pracujucich ludi zbierat na xy jedincov. 1.3mil dochodcov bude furt cast volit Fica a jemu podonych, preto Slovensko smeruje tam kam smerujem. Vola sa to pre osoby: Osobny bankrot.
Zaplatime to my pracujuci.

bosorkabb
10. nov 2024

V prvom rade dať niekomu a najlepšie aspoň 3 naceniť opravu strechy. Existuje viac možností vrátane plechovej strechy.
Pozrieť sa na výdavky ktoré máte. Ak veľa stoja zvieratá tak bohužiaľ okresat to.
Akú máte prácu? Nebude lepšie mať 1 a poriadnu s lepším platom ako 3 a plat nič moc?
Tieto prepočty a otázky si musíte položiť vy.

autor
10. nov 2024

Ja neviem ci ozaj niekto cita co pisem. Napisala som dlzku domu. Zabudla som napisat, ze dom videli viaceri odbornici a povedali, ze strecha sa musi robit pretoze keovy su nahnile a moze to padnut. Je to sice spevnene ale treba to vymenit cim skor. Momentalne tu bol pan ktory nam vymeral strechu a sam navrhol znizit strechu kedze podkrovie tam robit nebudeme. Cakame na finalnu cenu ale sam povedal, ze domcek je maly a kedze sa strecha bude znizovat odhaduje cenu na cca 12 tisic.
Do zahranicia som chcela ist ale nemozem a muz nepojde pretoze ma nechce nechat samu doma.
Ja zarabam kazdy mesiac inak. Raz mam 2000 inokedy 1000 a inokedy aj 3000. Odkladame co sa da ale na dome je stale co robit, stale sa musi nieco kupovat, opravovat atd. 700 euro ratam aj uver ktory mame dost vysoky a plus este 3 uvery a hypo. Ten najvacsi sa splati za 5 rokov ale dovtedy ta strecha nevydrzi

kaktusik007
10. nov 2024

autorka, citame co pises. Kupili ste dom, teraz dodavas ze s hnilym krovom, zateka vam do neho a pri jeho kupe ste sli az na dno vasich financnych moznosti.

rozumiem, ze rady typu - predaj ho, viac zarob alebo maj menej vydavkov sa ti nepacia, ale stvrta moznost proste NIE JE.

dadis
10. nov 2024

A co cakas, aku radu, nez si len zarobit? Ved ste zauverovani az po usi a v podstate nic okrem polorozpadnuteho zahradneho domceka nemate. Na co ste brali tie uvery? A ked budete robit tu strechu, tak urcite neznizujte, naopak, v podkrovi spravte asppn spalnu a budete mat aspon 2i dom. Ked zarobis niektore mesiace 3000, tak by nemal byt problem nasetrit. Ale tu bude asi iny problem

daniela1911
10. nov 2024

Máte vysoký úver a plus ešte 3 úvery a hypo ? Prosím ťa, to v akých nebankovkách máte dlhy? Prečo nemôžeš do zahraničia? Choďte spolu s mužom makajte spolu, zarobíte.

Ja ťa počúvam a píšem. 1. Peniaze nemáte, 2. Ďalši úver nedostanete, 3. Kým nasetrite na Slovensku tých 12.000€, cena už bude 15.000€, 4. Dotácie na obnov dom pre vás nie sú, lebo sú na iné použitie ako krov a krytina, 5. Predať nechcete, 6. Refinancovať úvery do jedného sa tiež bojíš lebo ledva vám to vyšlo. 7. Ísť zarobiť do zahraničia - jediná moznost, keď teda tu už zarábaš nadštandard.

autor
10. nov 2024

@dadis a kde zoberiem peniaze? Ved na to potrebujem 30 tisic.
@kaktusik007 kde som napisala, ze nam tece? Netece nam ale krovy su nahnile

autor
10. nov 2024

@daniela1911 mame cez slsp. Naco riesis zahranicie??? Ja som sa uz pytala s mojim handycapom ma ziadna agentura nevzala!

bosorkabb
10. nov 2024

Ľudia čítajú ale čítaj aj ty. Nie je zázračné riešenie. Je možnosť zobrať /navýšiť hypotéku a zhodnotiť nehnuteľnosť. Ale na to potrebujete príjmy. Tak ako pre banku tak na splátku.
Viete spojiť úvery a tak mesačne ušetriť.
Vedeli ste čo kupujete. Ono dom je super ale žerie peniaze hlavne ak to nie je novostavba.

autor
10. nov 2024

@bosorkabb nespoja nam uvery. Uz sme to skusali. A navysit hypoteku nam nenavisia

daniela1911
10. nov 2024

Žiadny hendikep si nespomínala. Ok, je mi ľúto tvojho zdravotného stavu. Čiže sme vyškrtli aj posledné možnosti ako odísť do zahraničia a refinancovať. Takze nič, už nemáš žiadne možnosti. Ešte môžeš teda žobrať.

zuzana76
10. nov 2024

preco ste kupovali dom v takom zlom stave? ak vam to majitel zamlcal, tak neda sa to vratit?

bosorkabb
10. nov 2024

Tak potom ostáva už len požičať od rodiny alebo nič.
Prečo ste to vôbec kupovali keď si vedela podľa toho čo píšeš že strechu bude treba riešiť a vedela si že na to nemáš peniaze?
Lebo toto je mega pruser.

lienka.7
10. nov 2024

@autorka este raz sa ta pýtam... vy ste kúpili dom v dobrom technickom stave, ale má len zhnity krov??? Ako si robíš srandu, vsak???
Sú len 2 možnosti... bud to na vás zahrali a oklamali vás... alebo ste obaja naozaj hlúpi. Prepáč 🤦‍♀️

zuzana76
10. nov 2024

https://www.modrastrecha.sk/blog/tomas424/album... neviem, ci vidno aj pre neprihlasenych, tuto majitelia nadherne zrekonstruovali maly domcek, ale vsetko svojpomocne a tempom, na co mali financie

alkoholik
10. nov 2024

@lienka.7 Skor si myslim ze kupili to naco mali peniaze. Velky pozemok( pre zvierata) + maly domcek pre zivot len stym ze vedeli ze strecha je v p... A bude treba € a mysleli si maly domcek mala suma. Teraz namiesto 4000€ treba 12 000€ mozno viac.

bosorkabb
10. nov 2024

@zuzana76 lenže autorka potrebuje strechu, krov, veniec to je mega veľa peňazí. Na to potrebuješ veľa peňazí alebo menej peňazí a zrucnych ľudí vo svojom okolí. A ani jedno nemá.

autor
10. nov 2024

No mi sme tam boli a maklerka nam povedala, ze strechu bude treba spravit ale to sme este nevedeli, ze keovy su az tak nahnile. Mi by sme ju vedeli spravit aj svojpomocne, v dedine mame slubenu pomoc ale premyslame este ako to urobit. Ten domcek mame o trochu vacsi ako oni. Strecha ma 14 m ale domcek ma 94m2. Muz je technicky zrucny takze sa toho nebojim. Este uvidim. Mame vyse moznosti

autor
10. nov 2024

@bosorkabb mi nepotrebujeme krov

bosorkabb
10. nov 2024

Veď píšeš že krov je zhnitý. Tak človek predpokladá že ho treba vymeniť.

tundra
10. nov 2024

Strecha je 14x7 alebo 7m je širka domu?

autor
10. nov 2024

@bosorkabb miesto krov chceme dat vezniki.

@tundra 14m je dlzka strechy a sirka je 7.4

margotka17
10. nov 2024

Čo tak premyslieť si ten domček tak, že ak má len 1 izbu, dostávať minimálne ešte 2 a zakryť to všetko súčasne. Priestor máš, škoda ho nevyužiť.