icon

Ako funguje pohrebné poistenie?

10. nov 2025

Ako je to s týmto poistením? Treba faktúru od pohrebnej služby alebo sa automaticky vyplatí suma? A musí pohreb vybavovať osoba čo je oprávnená na výber peňazí alebo môže aj iná?

ebaja
10. nov 2025

@anonym_autor Ja to mám tak,že som si určila osobu,ktorej to má byť vyplatené,ona príde s úmrtným listom a peniaze budú vyplatené do 24 hodín.Nemusí vybavovať pohreb.

anonym_71093b
10. nov 2025

@anonym_autor pohrebné poistenie súvisí so smrťou, nie s pohrebom (názov trochu mätie).
Suma je vyplatená oprávnenej osobe po predložení umrtneho listu, bez ohľadu na to, či vybavuje pohreb, resp. ani nemusí byť pohreb.
Nie je predmetom dedičského konania a oprávnenou osobou môže byť ktokoľvek (samozrejme by o tom mal vedieť, aby mohol žiadať plnenie).

sweet20
10. nov 2025

Presne tak, po smrti su vyplatene peniaze opravnenej osobe

anonym_c2172d
10. nov 2025

Co je pohrebné poistenie?

sweet20
11. nov 2025
@anonym_c2172d

Co je pohrebné poistenie?

@anonym_c2172d to co zivotne ale bez pripoisteni, takze je tam iba smrt

anonym_c2172d
11. nov 2025
@sweet20

@anonym_c2172d to co zivotne ale bez pripoisteni, takze je tam iba smrt

@sweet20 ok ale aj tak to nechápem. Niekto poisti svoju smrť? Načo? Ved každý raz umrie, načo to treba poistiť?

autor
11. nov 2025
@anonym_c2172d

@sweet20 ok ale aj tak to nechápem. Niekto poisti svoju smrť? Načo? Ved každý raz umrie, načo to treba poistiť?

@anonym_c2172d na náklady na pohreb lebo k peniazom na účte zosnulého sa dostane rodina až po dedičskom konaní ktoré trvá niekoľko mesiacov.

vlucifuk
11. nov 2025
@anonym_autor

@anonym_c2172d na náklady na pohreb lebo k peniazom na účte zosnulého sa dostane rodina až po dedičskom konaní ktoré trvá niekoľko mesiacov.

@anonym_autor Aj ja ho mám. S manželom máme spoločný účet, ale ja som majiteľ, tak ak by sa mi niečo stalo, aby ma mal za čo pochovať a fungovať, kým prebehne dedičské konanie.

sweet20
11. nov 2025
@anonym_c2172d

@anonym_c2172d nerozumiem tvojej otazke, vacsinou opravnenej osobe su vyplatene peniaze na tkzv. Pohrebne naklady, aby pozostali nemuseli minat svoje rezervy.. napr je na smrt suma 6000 tak sa vyplati 6000 ak clovek zomrie, tym padom to mas ako pohrebne naklady

anonym_5903a2
11. nov 2025
@vlucifuk

@anonym_autor Aj ja ho mám. S manželom máme spoločný účet, ale ja som majiteľ, tak ak by sa mi niečo stalo, aby ma mal za čo pochovať a fungovať, kým prebehne dedičské konanie.

@vlucifuk nie je lacnejsie (ako platit poistenie, ak ho nepotrebujete na nieco ine) mat
1, dva ucty (v bezplatnych bankach) - respektive na druhom ucte rezervu (kazdy za seba)
alebo
2, mat spolocny ucet (v mbank)?

vlucifuk
11. nov 2025
@anonym_5903a2

@vlucifuk nie je lacnejsie (ako platit poistenie, ak ho nepotrebujete na nieco ine) mat
1, dva ucty (v bezplatnych bankach) - respektive na druhom ucte rezervu (kazdy za seba)
alebo
2, mat spolocny ucet (v mbank)?

@anonym_5903a2 Nám to takto vyhovuje.