icon

Ako hospodáriť s platom 3 000 €r pre 4-člennú rodinu?

Včera o 08:39
tilly
Včera o 09:51
@colsami
Odpoveď bola zmazaná

@colsami áno vien, zle som si to prečítala, svieti mi slnko, myslela som, že píšeš o vilkách za tie peniaze, teraz som si prečítala, že píšeš o hypotéke na vilku 🤭

tilly
Včera o 09:57
@anonym_af6b89

@tilly a tu obzvlast,lebo je tu vela zien,vela rodin,co vyziju ltt,dalej co vyziju a odlozia a dalej,co krasne zarobia.

@anonym_af6b89 ja len nerozumiem tej potrebe sa porovnávať. Hrám s kartami, ktoré mám, iných neriešim. To by ma muselo porážať pomaly každý deň, keďže z našich kamarátov a známych máme asi najnižší príjem a najmenej si môžeme dovoliť. Musela by som asi sedieť doma, lebo keď ideme s kamošmi, oni prídu na drahých autách a my na tom mojom 13 ročnom VW 😂😂. Všetky moje kamošky majú diorky, channelky, vuittonky, ja prídem s coccinelle alebo MK 🤔. Nevzrušujem sa. Nech majú, čo majú. Pracujú, nech si to užijú 🤷‍♀️

hapipa
Včera o 09:59

Akože ja neviem, ale keď založím diskusiu, tak prečo potom už do nej nebudem písať?

anonym_af6b89
Včera o 10:00
@tilly

@anonym_af6b89 ja len nerozumiem tej potrebe sa porovnávať. Hrám s kartami, ktoré mám, iných neriešim. To by ma muselo porážať pomaly každý deň, keďže z našich kamarátov a známych máme asi najnižší príjem a najmenej si môžeme dovoliť. Musela by som asi sedieť doma, lebo keď ideme s kamošmi, oni prídu na drahých autách a my na tom mojom 13 ročnom VW 😂😂. Všetky moje kamošky majú diorky, channelky, vuittonky, ja prídem s coccinelle alebo MK 🤔. Nevzrušujem sa. Nech majú, čo majú. Pracujú, nech si to užijú 🤷‍♀️

@tilly toto je strasny narodny sport slovakov,porovnavat sa,zavidiet aj nos medzi ocami,pomaly aj chorobu zavidia.Nedoprajni a tak ani im nie je dopriate.Zial tak to je.

tilly
Včera o 10:02
@anonym_af6b89

@tilly toto je strasny narodny sport slovakov,porovnavat sa,zavidiet aj nos medzi ocami,pomaly aj chorobu zavidia.Nedoprajni a tak ani im nie je dopriate.Zial tak to je.

@anonym_af6b89 je. Smutné je, že oni nevidia, ako sa sami držia dole plytvaju časom a energiou na iných a tým pádom sa nedostanú vyššie. Blokujú sami seba.

anonym_af6b89
Včera o 10:05
@tilly

@anonym_af6b89 je. Smutné je, že oni nevidia, ako sa sami držia dole plytvaju časom a energiou na iných a tým pádom sa nedostanú vyššie. Blokujú sami seba.

@tilly veru si to neuvedomuju,lebo nevedia pochopit,co to je ta energia,tie pozitivne vybracie,co pomozu k zhmotneniu toho,co chcem.Oni sa sustredia v negativizme a tak im len negativne pride do cesty.A ze negativizmus je velmi silna energia.

bomba36
Včera o 10:16

Zase vám niekto hodil návnadu a už sa hádate, lebo toto je zaručená téma na rozprúdenie emócií. Autorka sa na vás určite dobre zábava, že sa jej to podarilo

kinats
Včera o 10:43

@anonym_autor 3000!!! to je vtip, bez problemov , mali sme len 2000 a z toho 320 islo na hypoteku a krasne sme vyzili.

anonym_af6b89
Včera o 10:53
@tilly

@bomba36
@tilly vyzivne temy na mk:kolko zarabate(s vysokym prijmom sa chvalia,s nizkym prijmom sa predbiehaju,ktora dokaze vyzit z najmenej penazi).
Dalej mame temu:dovolenka,odkial na nu ludia beru peniaze?To je tiez dobra tema na hadky.

anonym_cdd86d
Včera o 10:59
@kinats

@anonym_autor 3000!!! to je vtip, bez problemov , mali sme len 2000 a z toho 320 islo na hypoteku a krasne sme vyzili.

@kinats vsak lebo ste mali hypoteku 320. my mame hypoteku 1500…. doba sa pohla v hl meste su tie ceny niekde inde

tilly
Včera o 11:03
@anonym_af6b89

@bomba36
@tilly vyzivne temy na mk:kolko zarabate(s vysokym prijmom sa chvalia,s nizkym prijmom sa predbiehaju,ktora dokaze vyzit z najmenej penazi).
Dalej mame temu:dovolenka,odkial na nu ludia beru peniaze?To je tiez dobra tema na hadky.

@anonym_af6b89 áno, preto sa tu pravidelne opakujú. Hlavne, keď je trošku hluché obdobie. Hneď sa tu niečo také vyskytne

anonym_af6b89
Včera o 11:04
@tilly

@anonym_af6b89 áno, preto sa tu pravidelne opakujú. Hlavne, keď je trošku hluché obdobie. Hneď sa tu niečo také vyskytne

@tilly a tema dovolenka sa za chvilu rozprudi vo velkom,uz koncom maja,juna uz ludia idu na prve dovolenky tak v july tu budu jedna tema za druhou.

sara07
Včera o 11:06

nepíšeš aké mate vydavky - najväčšia záataž hypoteka a auta
uprimne 3000€ sa dá v pohode vyžit , kludne by som s tým vyšla, ovšem v mojom meste , nepíšeš kde byvaš v takej blave,košiciach to až také terno nebude

anonym_af6b89
Včera o 11:07
@tilly

@tilly a pri kazdej takej to teme to ide do hadok,dobre vedia,co robia.

hefo
Včera o 11:10

@anonym_autor "Ako hospodáriť s platom 3 000 €r pre 4-člennú rodinu?"

Ako nič!

natalka13
Včera o 11:23

Normalne, 800 strava drogeria, 200 skolka skola, 500 byvanie,100 doprava, 500 setrenie, 200 muz zena "na kavicku" , 100 obom na kadernikov a podobne, 300 oblecenie, a este mas na vylety

anonym_dd9c20
Včera o 11:26

@anonym_autor
Tym ze nereaguje to je len daaky chvalenkar troll

anonym_16cb61
Včera o 11:37
@anonym_dd9c20

@anonym_autor
Tym ze nereaguje to je len daaky chvalenkar troll

@anonym_dd9c20 alebo si niekto robí diplomovku alebo prieskum

tilly
Včera o 11:46
@anonym_af6b89

@tilly a tema dovolenka sa za chvilu rozprudi vo velkom,uz koncom maja,juna uz ludia idu na prve dovolenky tak v july tu budu jedna tema za druhou.

@anonym_af6b89 my sme teraz 🤭. Už pár diskusií, samozrejme búrlivých na tému dovolenka bolo a ešte nás ich pár čaká, ako píšeš

anonym_cc7219
Včera o 11:50
@tilly

@anonym_af6b89 my sme teraz 🤭. Už pár diskusií, samozrejme búrlivých na tému dovolenka bolo a ešte nás ich pár čaká, ako píšeš

@tilly juuj dovolenky, vyzivna tema 🤣 hlavne tie pretahovacky okolo AI, destinacii a cien…

Autorka sa uz neozve. Kedze podla mna to zaklada samotny MK, aby bolo “vzruso” 👏🏻

kocuris
Včera o 11:52

Umelá téma. Autor sa odmlčal. Príliš málo údajov, aby sa dalo poradiť niečo zmysluplné. Príjmy sú jedna vec, výdavky druhá. Ktovie aké sú nároky... Ak všetci 4 sú nenároční, aj ušetriť by sa dalo.

anonym_9ed7f7
Včera o 11:54

@anonym_autor zaplatiť všetko potrebné a zo zvyšku žiť. Akú radu chceš? Nevieme nič bližšie.

tilly
Včera o 12:02
@anonym_cc7219

@tilly juuj dovolenky, vyzivna tema 🤣 hlavne tie pretahovacky okolo AI, destinacii a cien…

Autorka sa uz neozve. Kedze podla mna to zaklada samotny MK, aby bolo “vzruso” 👏🏻

@anonym_cc7219 aj mne to tak príde

anonym_b6ad00
Včera o 12:23
@tilly

@tilly toto su vymyslene temy a ty si dost intelignetna na to , aby si to prijala

kocuris
Včera o 12:35

Najlepší model na fungovanie je po prijatí výplaty na účet všetko v ten istý deň poplatiť, niečo odložiť. Čo ostane je realita a z toho žiť. Zostatok vydeliť počtom dní do ďalšej výplaty obvykle 30. Suma na deň delená 4 členmi domácnosti. Vybavené.

si_monka21
Včera o 12:45

Bývať vo vlastnom bez hypotéky, tak je 3000 eur krásnych. Ale pri dnešných cenách hypoték to už veľká sranda nebude.

vulka
Včera o 12:52

@anonym_autor 1000 na bývanie, 1000 na jedlo a 1000odložiť.

tilly
Včera o 17:53
@anonym_b6ad00

@tilly toto su vymyslene temy a ty si dost intelignetna na to , aby si to prijala

@anonym_b6ad00 veď to píšem celú dobu 🤭

anonym_22504b
Včera o 18:16
@tilly

@anonym_7c11ca veď práve, porovnávať život v meste, kde obyčajný dom stojí cez milión a v oblasti, kde krásne vilky stoja 400tis je mimo. Celkovo porovnávať financie a životy, keď máme každý iný osud a iný štart a iné danosti a kvality a kvalifikácie a neviem čo ešte, je totálny nezmysel. A keď sa k tomu pridá nevraživosť, jed a závisť, zlá krv už len vrie...

@tilly tak mna zasa trapi, ze sa nevieme vtesnat do 3000€ mesacne a to bez hypoteky a dovoleniek 🤦‍♀️ Fakt taketo porovnavacky su zbytocne, kazdy to ma inak nastavene.
Minuly aj tento rok zatial na stravu do 620€ mesacne, z toho 90€ obedy cez pracovny tyzden za oboch dospelych (ani nahodou nie denne, to by boli ine palky), cca 100 mesacne drogerka, lieky, kozmetika, 2 auta minuly rok 335€ mesacne, to este bolo malo, lebo sme zabudli na prsvidelny servis, tak tento rok to bude viac, lebo sme servisovali a brzdy na jednom aute menili. Oblecenie okolo 120 mesacne minuly rok. Deti vela veci maju zdedenych, kupujeme minimalne, ale je pravda, ze ak uz kupim tak nie pepco a pod. Pravidelne platby priemerne 470 mesacne (spravca, elektrina, internet a tv, vedenie jedneho uctu v banke, ulozisko na data). Decka minuly rok okolo 500 mesacne priemer, ked naratam kruzky, skolske poplatky (nie su na sukromnych skolach), letne tabory… Ked pripocitam nejakych 150€ na zabavu a potom nejake vydavky na ine veci, ktore su len obcasne, niekedy az vynimocne, ale kazdy rok sa narataju, co nechapem ze nik nezaratava v diskusiach (zubar, iny poplatok u lekara, nakup v papiernictve, v hobby markete, obcas nejake tie poplatky jednorazove, napr teraz za pas, nieco v elektre, nejake darceky pre rodinnych prislusnikov ci kamaratov, rovnako detom na sviatky, doplnok na nejaky sport napr, parkrat do roka knizka z knihkupectva a pod.) . Hned sme takto na sume 3tisic mesacne…

autor
Včera o 18:46

2 malé deti (jedno dojča, druhé s potravinovymi a inými alergiami - zvlášť drogeria, stravovanie, doplnky), byt na hypo, auto mame splatené. Odkladam 500€ mesačne. Ale aj tak mi príde, že by sme mali šetriť viac. Len neviem kde ušetriť. Všetci mi tvrdia, že viac nevykuzlim, keď kupujem take potraviny, drogériu. Preto sa pýtam aj tu. Ako to majú nastavené ini ľudia.