Ako hospodáriť s platom 3 000 €r pre 4-člennú rodinu?
Tak aby som sa vydavkami zmestila do 3tisic. Co ine chces k tomu? Treba viac info ake stare deti, ake mate fixne vydavky... Moze byt rodina ktora do 3tisic by sa nevosla a ina, ktora by este dokazala usporit. Kazdopadne na prvom mieste by boli u mna deti aj na ukor mojich potrieb.
Tak snáď je rozdiel či je hypotéka splatená alebo mám splátku 1300€. Alebo či sú deti maličké alebo dvaja chalani v puberte čo zjedia aj slona. Nerozumiem týmto témam bez bližšej špecifikácie. Či sa pýtaš na nás? No ja by som z tejto sumy ušetrila, lebo máme nízku splátku.
Mame 2,5 sme trojčlenná rodina a ešte aj ušetríme každý mesiac cca 500...hospodarime tak, aby sme všetko zaplatili, užili si ale aj odlozili
co to je plat 3000 ?
to mate jeden, ci obaja dokopy?
naklady na byvanie, vek deti, vyska hypoteky - ak ju mate, zdravotne obmedzenia, region kde byvate...atd. atd.
nepises ake mate stale vydavky, kolko miniete na stravu a podobne. je tu kopec diskusii, ak narazas na to, ako usetrit. 3000 zase nie je tolko, ze by sa z toho nedalo v pohode vyzit.
3000 je pre 4 člennú rodinu krásna suma, odpočítaj pravidelné mesačné poplatky, urči sumu, ktorú chceš ušetriť napr. minimálne 500 eur, zostatok máš na bežné nákupy.
Ak chceš ušetriť viac, prehodnoť čo kupuješ, či nekupuješ zbytočnosti, predražené veci, tak isto napr. paušál sú často zbytočne vysoké
Úplne normálne máme nájom, hypotéku alebo čo, však nič nepíšeš? Tak viem, že to stojí toľko, to toľko, a koľko chcem odložiť a hneď mám vyriešenú vec, snáď niesi negramotná, aby si nevedela rátať peniaze
@anonym_autor Nepíšeš nič o mesačných výdavkoch, ale aj keby vás bývanie a lízing auta stál mesačne tisícku, stále vám ostane slušná suma,z ktorej sa dá aj ušetriť bez toho, že by ste sa nejako extra obmedzovali.
@anonym_autor toto je trollia tema pretoze clovek co ma 3000 euro plat nema v hlave nasrate a nepyta sa stupidne otazky, ze jo? Chodtte uz do riti s takymito otazkami
Keď niekomu nestačí 3000,tak s nim nie je niečo v poriadku.
@bielasovicka prečo by s ním nebolo niečo v poriadku? Nevieš, aké náklady má na bývanie, stravu, jazdenie, cestovanie. Nie sme si všetci rovní. Každý má iné nároky. Niekomu stačí prežívať, iný si chce užívať. 3000 príjem je tak na hrane pre 4 osoby. Hlavne, ak splácaš úvery a nedopestuješ si zeleninu a nechováš zvieratá.
@bielasovicka prečo by s ním nebolo niečo v poriadku? Nevieš, aké náklady má na bývanie, stravu, jazdenie, cestovanie. Nie sme si všetci rovní. Každý má iné nároky. Niekomu stačí prežívať, iný si chce užívať. 3000 príjem je tak na hrane pre 4 osoby. Hlavne, ak splácaš úvery a nedopestuješ si zeleninu a nechováš zvieratá.
@tilly prepac, ale tu su ludia s takym prijmom nesvojpravni? ozaj im mame davat zakladne rady, ako hospodarit, toboz ked ani nevieme ci splacaju hypo ci maju uvery ci ziju v garzonke alebo vo vile...Sorry ale co im mame navody kreslit?
S odretymi usami a velkou skromnostou by sme to dali.U nas su len poplatky 2000eur,a 1000cka na zivot,no po skromne.
Takze naozaj zalezi,len na vasich vydavkov.My tak 4000eur to je taky kludny mesiac,k tomu 1500eur,1000cku usetrime,niekedy ale aj nic.Preto vzdy zalezi hlavne na vydavkov.
Keď niekomu nestačí 3000,tak s nim nie je niečo v poriadku.
@bielasovicka tiez si myslim, ze toto je dalsia umelo zalozena tema
Odkladaj si finančnú rezervu aby si prežila aspoň pol roka bez príjmu, ekonomika pôjde dole vodou.
@tilly sme 5, splacame uvery, platime co treba + dom, 2 auta, 1 dieta znevyhodnene (rehabky terapie atd) a teda 3000 prijem nemame a neprezivame a nie je to na hrane. Vieme vsetci, ze Ty si zijes na vysokej nohe, ale 3000 euro fakt nie je nijaka almuzna pre uplne normalne financne gramotne rodiny co nepredavaju kazdy rok nehnutelnosti ako Ty a nevyplakavaju tu ze zrazu si z 5 dovoleniek rocne mozu dovolit len 3 exotiky, ci ako to vtedy bola ta Tvoja tema.
Takze ako hovoris, kazdy si chce uzivat na inej urovni, ale ked sa bavime o normalnom zivote na Slovensku, 3tis je pre normalnu 4 clennu rodinu dobry prijem 🙄 pokial samozrejme nemaju hypo 300-400 tis, lebo ziju vo vilke.
@tilly prepac, ale tu su ludia s takym prijmom nesvojpravni? ozaj im mame davat zakladne rady, ako hospodarit, toboz ked ani nevieme ci splacaju hypo ci maju uvery ci ziju v garzonke alebo vo vile...Sorry ale co im mame navody kreslit?
@anonym_b6ad00 treba si uvedomiť, že toto je zas len "rage" diskusia na tému, ktorá bude mať vždy klikanosť a budú tu hádky 😉
my nemáme ani toľko a doma 4 deti. Od 16+ . Uvádzam kvôli spotrebe aby bola predstava.
my mame hypoteku a poplatky za byt 1500€. Jedlo drogeria, elektrika, telefony, skolka, a ostatne veci okolo 2 deti dalsich 1500€ a sme vybaveni. Takze 3000€ su u nas minimalne mesacne naklady bez setrenia a “zabavy”
@tilly sme 5, splacame uvery, platime co treba + dom, 2 auta, 1 dieta znevyhodnene (rehabky terapie atd) a teda 3000 prijem nemame a neprezivame a nie je to na hrane. Vieme vsetci, ze Ty si zijes na vysokej nohe, ale 3000 euro fakt nie je nijaka almuzna pre uplne normalne financne gramotne rodiny co nepredavaju kazdy rok nehnutelnosti ako Ty a nevyplakavaju tu ze zrazu si z 5 dovoleniek rocne mozu dovolit len 3 exotiky, ci ako to vtedy bola ta Tvoja tema.
Takze ako hovoris, kazdy si chce uzivat na inej urovni, ale ked sa bavime o normalnom zivote na Slovensku, 3tis je pre normalnu 4 clennu rodinu dobry prijem 🙄 pokial samozrejme nemaju hypo 300-400 tis, lebo ziju vo vilke.
@anonym_8ce658 300-400 tis hypo na vilku? Za 300-400 tis nič nekúpiš. A trošku zle si pamätáš, keďže ja na dovolenky do exotiky nechodím 😄, ale na vysokej nohe si žijem, meriam 180cm a z tých sme sú väčšina moje nohy 😄
@anonym_autor autor nepises nic k vydavkom.Takze asi nepotrebujes nic,len rozhadat zeny.Tak??
@anonym_8ce658 300-400 tis hypo na vilku? Za 300-400 tis nič nekúpiš. A trošku zle si pamätáš, keďže ja na dovolenky do exotiky nechodím 😄, ale na vysokej nohe si žijem, meriam 180cm a z tých sme sú väčšina moje nohy 😄
@tilly mne minule vyskočila krasna vilka za necelych 400tis. ale na mieste kde lišky davaju dobru noc a do prace by sme museli dochadzat asi 200 km :D ak niekto zije v okoli takychto miest kde si za 500 tisic kupiš celu dedinu tak chapem taky nazor :D
@anonym_autor autor nepises nic k vydavkom.Takze asi nepotrebujes nic,len rozhadat zeny.Tak??
@anonym_af6b89 vzhľadom na to, že sa už neozvala, tak to tak bude.
@tilly mne minule vyskočila krasna vilka za necelych 400tis. ale na mieste kde lišky davaju dobru noc a do prace by sme museli dochadzat asi 200 km :D ak niekto zije v okoli takychto miest kde si za 500 tisic kupiš celu dedinu tak chapem taky nazor :D
@anonym_7c11ca veď práve, porovnávať život v meste, kde obyčajný dom stojí cez milión a v oblasti, kde krásne vilky stoja 400tis je mimo. Celkovo porovnávať financie a životy, keď máme každý iný osud a iný štart a iné danosti a kvality a kvalifikácie a neviem čo ešte, je totálny nezmysel. A keď sa k tomu pridá nevraživosť, jed a závisť, zlá krv už len vrie...
@anonym_7c11ca veď práve, porovnávať život v meste, kde obyčajný dom stojí cez milión a v oblasti, kde krásne vilky stoja 400tis je mimo. Celkovo porovnávať financie a životy, keď máme každý iný osud a iný štart a iné danosti a kvality a kvalifikácie a neviem čo ešte, je totálny nezmysel. A keď sa k tomu pridá nevraživosť, jed a závisť, zlá krv už len vrie...
@tilly a tu obzvlast,lebo je tu vela zien,vela rodin,co vyziju ltt,dalej co vyziju a odlozia a dalej,co krasne zarobia.

@anonym_autor normálne, podľa príjmov a výdajov konktrétnej rodiny