Ako hospodáriť s platom 3 000 €r pre 4-člennú rodinu?
2 malé deti (jedno dojča, druhé s potravinovymi a inými alergiami - zvlášť drogeria, stravovanie, doplnky), byt na hypo, auto mame splatené. Odkladam 500€ mesačne. Ale aj tak mi príde, že by sme mali šetriť viac. Len neviem kde ušetriť. Všetci mi tvrdia, že viac nevykuzlim, keď kupujem take potraviny, drogériu. Preto sa pýtam aj tu. Ako to majú nastavené ini ľudia.
@anonym_autor najviac sa da usetrit na strave ( ziadne restiky a spol) oblecenie beriem z 2 ruky v kvalitnom stave pre deti napriklad
2 malé deti (jedno dojča, druhé s potravinovymi a inými alergiami - zvlášť drogeria, stravovanie, doplnky), byt na hypo, auto mame splatené. Odkladam 500€ mesačne. Ale aj tak mi príde, že by sme mali šetriť viac. Len neviem kde ušetriť. Všetci mi tvrdia, že viac nevykuzlim, keď kupujem take potraviny, drogériu. Preto sa pýtam aj tu. Ako to majú nastavené ini ľudia.
@anonym_autor ved to pekne odkladas,preco sa chces este viac obmedzovat.
3000 ...bez uverov ...bez dochadzaciek do prace ci skol, 1 starsie auto, aj to len vacsinou pouzivane cez vikendy...celkovo skromni ludia ...takze vo vysledku je u nas zivot, ze ani vlastne neviem kolko setrim. Prestal som to sledovat
@anonym_autor sme dvaja a máme 1000..........
Ak si finančne negramotná, nájdi si finančného poradcu. Nechápem, čo chceš vediet? Ak nevieš, čo s nimi, kľudne ti pošlem čú, upracem ich veľmi rýchlo 🤣
@anonym_autor na zaciatku mesiaca odlozit 300€, zbytok minat rozumne podla skutocnej potreby a ak nieco na konci mesiaca ostane tak odlozit. Ine sa podla zadania vymysliet neda.
@kinats vsak lebo ste mali hypoteku 320. my mame hypoteku 1500…. doba sa pohla v hl meste su tie ceny niekde inde
@anonym_cdd86d to treba ale hned napisat, minus hypoteka 1500,- lebo bez toho ten prispevok skor vyvolava udivene a negativne reakcie. Uprimne, do takej drakonickej hypo by som ja asi nikdy nesiel bez poriadnej rezervy, ci planu "B".

To je teda otázka....3000...no na parádu.