icon

Ako kúpiť nové auto na splátky?

26. máj 2024

Cauko. Nemam ani tuk. Mam sancu kupit nove auto... Nejak? Na splatky? Za oblicku? 🤷

gabika0825
26. máj 2024

@autorka / autor : čiže chceš nové auto bez peňazí? Čítam komentáre a píšeš tam že nechces už jazdené auto, no žiaľ ak nejaké auto vôbec chceš tak nemáš na vyber. Jediná možnosť je taká, že zoberieš leasing s akontáciou pár €, na nejaké staršie auto, pri ktorom budeš mat minimálnu mesačnú splátku a nepreplatis to auto 3x. Nové auto ti nedajú bez akontacky, ani za minimálnu akontáciu, s tým sa môžeš rozlúčiť. Takze buď našetriť niečo a počkať s kúpou auta, alebo ber na čo máš

guudy
26. máj 2024

@bessie12 budes mat tazku noc😅😅

bessie12
26. máj 2024

@guudy velmi tazku 😂 a rano musim skoro vstavat, pretoze musim ist na ambasadu vybavit zopar veci 🙈 ako ja to zvladnem ?? 😭😂

viestta
26. máj 2024

@bessie12 presustrovala si svoju zivotnu sancu. A Jozo chcel pomoct iba a len tebe...

janickacrazy
26. máj 2024

Môžeš skúsiť operatívny leasing, to platíš mesačne napríklad 250 eur a auto síce nie je tvoje, ale je nové a nemusíš mať akontaciu. Skús sa na to popýtať.

guudy
26. máj 2024

@bessie12 no co ti poviem, tazko bez jozka😂😂😂

bessie12
26. máj 2024

@viestta 😭😭😭😭😭😭 dokafrala som to 🙈😂 no nic, aj taky je zivot 🤷‍♀️
@guudy ako to je ?? S nim tazko a bez neho este tazsie ci naopak ?? 😂😂

deti95060810
26. máj 2024

https://www.financnahitparada.sk/pozicky
tu pozri, možno ťa niečo osloví...

guudy
26. máj 2024

@bessie12 s tymto uplne na ho….uby ;)

jaroslav81
26. máj 2024

Učebnicový príklad finančnej negramotnosti. Nevieš našetriť ani floka, ani 5000 eur ročne ale chceš auto na lízing za 30 000 eur. Si dementný ?? Čo si myslíš, že leasing je jak hypotéka na 30 rokov a budeš platiť mesačne 50 eur ? Zajebú ti tam splátku cez 500 eur mesačne, to je 6000 eur ročne, ale ty nevieš ušetriť ani 5000. Tak ako budeš splácať ? Doteraz si robil čo, źe nemáš ani floka? Zrazu 500 eur mesačne navyše budeš mať ?
Ja mesačne odložím 700 - 800 eur a jazdím na 14 ročnom Hyundaji.

petronelag
26. máj 2024

Aj ten operatívny leasing funguje tak, že ak nedá akontáciu, tak platí viac mesačne, kto chce nové auto tak sa má nato pripravovať a šetriť už dlhšiu dobu predtým.
Z obstojného platu nič nešetriť, to je už same o sebe nezodpovedné.

barbie00
26. máj 2024

Nové auto stráca na hodnote keď vyjdes z predajne. A nebavíme sa o 100kach €...toto sa oplatí len živnostníkovi, podnikateľovi, ktorý si auto odpíše na daniach.... My sme si dali auto doniesť z Nemecka a neľutujeme. Má komplet servisnú históriu z autorizovaného servisu a kúpili sme ho o pár tisíc € menej ako by sme zaň dali na Slovensku. Predali sme staré, zobrali si spotrebák a máme.

hefo
26. máj 2024

Kto nevie ušetriť ani pár tisíc, pre toho je primeraným autom jedničková Fabia.

pleby
27. máj 2024

Ja Ti odporúčam sústrediť na predvádzačky. Nie leasing, ale autoúver, nepreplatíš toľko na HP. Záleží na Tvojej náročnosti. Na Tvojom mieste by som ubrala z nárokov, nie auto za 30K, ale napr. za 20K si myslím, že má slušný základ, obzvlášť predvádzačky. Niektorí predajcovia ponúkajú možnosť odkúpiť Tvoje staré auto + Tvoj doplatok na akontáciu, ak si nevyberieš funglovku za 30K, tak by si akontáciu vedel v pohode zložiť. Platí ale, čím vyššia akontácia, tým nižšia mesačná splátka alebo kratší čas splácania. Skús si obehnúť predajcov, čo Ti vedia ponúknuť v tomto prípade. 😉

petronelag
27. máj 2024

@pleby Aj syn tak hovoril, že keď dá akontáciu aspoň 10, 15%, tak potom je už mesačná splátka celkom prijateľná.

autor
27. máj 2024

@pleby Moje stare auto má hodnotu asi 500€, to mi nezoberie ani žiaden bazar, jedine ho predať na bazoši na diely možno tak. Alebo niekomu, čo začal stavať dom a potrebuje v ňom prevážať tehly. Aké "slušné" auto kúpim za 20k? Ja zhruba aj viem čo chcem. A pokiaľ chceš motor s takým výkonom, aby si do kopca nemusela ísť na dvojke, tak potrebuješ aspoň 80kW a viac. A to tie moderne citygo nemaju. Zatiaľ ma najviac oslovuje dacia. Duster, s tým mocnejším motorom. Vychádza okolo 18k, čiže 10% akontácia by bola 1800€, to by som za tri štyri mesiace možno vedel ušetriť.

viestta
27. máj 2024

1800€ by si mal vediet dat z financnej rezervy bez problemov a to by su ju este nevybral na nulu. Pri predpoklade, ze obidvja robite, to je celkom podpriemerny mesacny rodinny prijem a ak by si bol financne gramotny, tak v tej rezerve mas viac, mal by si mat aspon na 3 mesiace zivota bez prijmu.

autor
27. máj 2024

@viestta Finančná rezerva je slovné spojenie, ktoré sa v mojej slovnej zásobe nenachádza 🙂 Nerobíme obidvaja. Zatiaľ.

viestta
27. máj 2024

Ak robis sam, tak tiez mate mat financnu rezervu. Ked sa ti nieco stane co bude tvoja zena a deti robit kym im vyplatia vdovsky a sirotsky?

autor
Odpoveď bola odstránená
guudy
27. máj 2024

@viestta Jozka poslat k zakladatelovi🤭

autor
27. máj 2024

@viestta No ak by sa mi nedajbože niečo stalo, tak to bude koniec. Ty sa venuješ nejakemu finančnemu poradenstvu?

viestta
27. máj 2024

Nie, ja nie som financny poradca, ja pouzvam hlavu na rozmyslanie nielen na nosenie ciapky.

sisa_s
27. máj 2024

Dacia Duster je rakva na kolesach...vobec nie bezpecne auto a mas deti...

denithestrange1993
27. máj 2024

Na co ti je auto ked nemas nasetrene? Dajme tomu ze si pozicias a ked sa ti na auto nieco pokazi zas si pozicias? Na poistku si tiez pozicias? Ved rozmyslaj. Nasetri si zopar tisic a potom uvazuj o aute. Lebo auto nie je len jeho cena ale aj udrzba,pripadne opravi,benzin/nafta.

viestta
27. máj 2024

@denithestrange1993 zbytocne vysvetlujes. Tu sa nerozmysla v dlhsoim horizonte ako je najblizsi termin vyplaty a este sa netrpezlivo caka kym nabehne na ucet rodicak

denithestrange1993
27. máj 2024

@viestta napadla mi teraz ta reklama co bezi v tele: co ste urobili preto,aby sa vase deti naucili setrit? 😂 Kdeze to deti,tu dospelaci si nevedia dat 2 a 2 dokopy

daniela2202
27. máj 2024

@jaroslav81 👍👍👍

sasa1310
27. máj 2024

Tak obstojne zarabaš, že nemáš ani floka na obyčajné nové auto? Toto nepochopím asi nikdy. Väčšina sa tu bije do pŕs, že zárobok je, ale na ucte nula.

biaa
27. máj 2024

Ako nechcem sa tu zastavať autora ale chápem že chce auto nové ja som úprimne kupovala niekoľko jazdených aút aj po rodine a to auto ma stalo toľko peňazí že dovi dopo nasrala som sa a kúpila si nové ale mala som v práci zľavu na úplne nové vozidlo 3500€ teda ma vyšlo lepšie cenovo ako nejaká predvádzačka(tu som povodne uvažovala zakúpiť)

A možnosti je veľa na úver alebo si požičať od známych ja úprimne radšej platím nové auto bez starosti ako riešiť že nemám ako do prace pretože sa mi auto každú chvíľku kazí a ďalšia vec je bezpečnosť