Ako neprísť o polovicu peňazí pred rozvodom?
Rozmyslam nad rozvodom uz je to vlastne velmi zle mame dve teenegerky a hypoteku no chcem odist z toho bytu nemam tolko penazi co manzel chcem aby ma vyplatil no viem ze on si zariadil aby neprisiel o polovicu penazi poradte mi prosim ako si ich mam uchranit je velmi zakerny a pomstichtivy nikdy si ma nevazil bola som len sluzkou ako ste to riesili pred rozvodom ked ste mali nasporene trosku a nechceli ste o to prist prosim ziadne blbe komentare prosim len o radu mam to velmi tazke hlavne pdychicky je naruseny a bude robit vsetko preto aby ma znicil dakujem vopred za vsetky odpovede a rady
@macik6 vysporiadanie BSM sa robí po rozvode.. Ako to ma ošetrené? Skus viac o tom napísať...
@dadulamamula myslela som peniaze na ucte mame osobite ucty
@macik6 A tie peniaze co previedol k mame su peniaze nadobudnute pocas manzelstva? Alebo ich zdedil ci mu ich niekto daroval? Pokial ich nadobudol pocas mabzelstva, preukazatelne ich poslal na ucet mamy, tak kontaktuj pravnika. Tieto peniaze sa zapocitaju do bsm a aj tak ta bude musiet z nich vyplatit.
Najlepšie podľa mňa sa informovať priamo u právnika, ktorý isto vie čo a ako v takýchto prípadoch
@macik6 Autorka, ty si taka kopka nestastia. Manzel si z prijmu alebo podnikania ulieva niekam peniaze a ty ani nevies kde. Mas doma uz teenagerky, asi mas aj ty normalny prijem, tak si si mala ulievat a setrit aj ty. Ako dlho manzel 'ukryva' peniaze? Od tej doby si to mala zacat robit aj ty. A ked vase prijmy boli rozne, mala si podat ziadost o manzelske vyzivne. Uroven manzelov ma byt rovnaka, takze sud by ti vymeral vyzivne. Pred rozvodom by si mala premyslat kde pojdes, ako uzivis seba a deti. Ex ti bude platit vyzivne na deti, vyplati ta z bytu a zo vsetkeho co ste nadobudli a da sa to preukazat. Vyraz 'uchranit si peniazky', ktore manzel ulieva uz asi dlhu dobu, to fakt neviem ci preukazes. Ked Vam to v manzelstve takto financne nefunguje mala si si setrit aj ty, aby o tom nevedel, pripadne ziadat o manzelske vyzivne. Takto pred rozvodom riesit uchranene peniazky neni najlepsia cesta. Skus pravnika.
@kate211 napisala som ze len uvazujem o rozvode nie je este podany navrh mne jeden pravnik povedal ze nie vzdy sa da vyzivne pocas manzelstva ze tam su nejake podmienky nie je lahke odist ked su najmy drahe a aj s vyzivnym by sim ledva vyzila no urcite nesedim so zapozenymi rukami ani nebudem
@macik6 Pokial su tvoje prijmy vyrazne nizsie ako manzelove a manzel sa nechce podielat na rovnakej zivotnej urovni, tak je velky dovod na manzelske vyzivne. To ti zle povedal pravnik. Kontaktuj ineho pravnika. Manzelia maju mat zo zakona rovnaku zivotnu uroven. Keby prijmy manzelov boli priblizne rovnake, manzelske vyzivne nema zmysel. Ako to ze s vyzivnym by si nevyzila? Mas snad nejaky prijem z prace + vyzivne. Dalej po rozvode dostanes vyplatenie z polovice bytu. Neviem aku ma hodnotu a aka je hypoteka, ale nemozes si kupit nejaky mensi byt? Nejaky prijem urcite mas, na mensiu hypoteku by ti to malo stacit. Je zvlastne, ze nevyzijes s jednym prijmom, vyzivnym na deti a peniazmi z vyplatenia bsm. Asi robis nieco zle. Mnohe matky musia vyzit len z RP a vyzivnym na deti.
@macik6 Autorka a odkial su tie peniaze co si on podla teba odklada bokom? Odkial ich berie? Ked to neni jeho vyplata, tak odkial ich ma? Ty stale chces uchranit nejake peniaze co manzel ma a ukryva na uctoch. Jeho vyplata alebo cast vyplaty to neni. Peniaze nezdedil ani mu ich nikto nedal. Vies vysvetlil ake peniaze teda ukryva? Odkial sa k nim dostal?
@kate211 tak urcite musim aspom dvoj izbovy aby deti mali samostatnu izbu je tam este 45000 eur hypoteka je to trojizbovy byt na mna minam strasne malo ja sama platim cely mesiac potraviny pre stvorcl ridinu co nie je mala polizka drogeriu a aj detom vela krat muz ucty a hypot tiez sem tam detom no mne ani zdaleka neostane to co jemu a on mi nedava ziadne peniaze vyporiadanie z majetku moze trvat aj roky aj tak to este nebude na dvoj izzbovy byt viem ze to bude velmi tazke on je v tomto na koni no viem ze musim konat
@macik6 Pokial jemu zostane po zalateni hypo a nakladov mlna byt vyrazne viac ako tebe po zaplateni jedla, oblecenia a ostatnych veci, poziadaj o manzelske vyzivne. Pokial on ti nechce prispievat nic, ani zabezpecit rovnaku zivotnu uroven, je to velky dovod na manzelske vyzivne. Ty tiez aspon nieco malo usetris zo svojho prijmu? Pokial ano, odkladaj si to bokom.

@macik6 velmi malo informacii na relevantnu odpoved. Kedy sa kupoval byt, kde mas usporene tvoje peniaze, ako ma manzel osetrene podla teba, aby neprisiel o polovicu penazi?