icon

Ako neprísť o polovicu peňazí pred rozvodom?

macik6
21. feb 2022

Rozmyslam nad rozvodom uz je to vlastne velmi zle mame dve teenegerky a hypoteku no chcem odist z toho bytu nemam tolko penazi co manzel chcem aby ma vyplatil no viem ze on si zariadil aby neprisiel o polovicu penazi poradte mi prosim ako si ich mam uchranit je velmi zakerny a pomstichtivy nikdy si ma nevazil bola som len sluzkou ako ste to riesili pred rozvodom ked ste mali nasporene trosku a nechceli ste o to prist prosim ziadne blbe komentare prosim len o radu mam to velmi tazke hlavne pdychicky je naruseny a bude robit vsetko preto aby ma znicil dakujem vopred za vsetky odpovede a rady

Strana
z2
0silvia0
21. feb 2022

@macik6 velmi malo informacii na relevantnu odpoved. Kedy sa kupoval byt, kde mas usporene tvoje peniaze, ako ma manzel osetrene podla teba, aby neprisiel o polovicu penazi?

kate211
21. feb 2022

@macik6 Polovicu akych penazi? Myslis polovicu vasho spolocneho bytu? To ta bude musiet vyplatit v ramci vyporiadania bsm, to sa robi po rozvode.

dadulamamula
21. feb 2022

@macik6 vysporiadanie BSM sa robí po rozvode.. Ako to ma ošetrené? Skus viac o tom napísať...

luccija
21. feb 2022

@macik6 majetok sa delí do 3 r po rozvode...napíš kto čo vlastnil, na koho je čo písané atď....myslíš polovicu z úspor či z bytu?

macik6
autor
21. feb 2022

@luccija z uspor

macik6
autor
21. feb 2022

@dadulamamula myslela som peniaze na ucte mame osobite ucty

ivkazba
21. feb 2022

@macik6 ide o úspory spred manželstva? Lebo ak ide o úspory, ktoré boli vytvorené počas manželstva, tak to nie sú tvoje peniaze, ale vaše. Spadajú do BSM. Aj keď máte každý svoj účet, ale príjmy sú spoločné.

macik6
autor
21. feb 2022

@kate211 myslela som penazi na ucte mame osobitne ucty a nechcem priist o polovicu z tako naporenych penazi on mi nedava ani cent

kate211
21. feb 2022

@macik6 Pokial sa sporilo pocas manzelstva, tieto peniaze su predmetom bsm, rovnako ako spolocny byt. V ramci vyporiadania bsm si vsetko rozdelite na polovicu. Vyporiadanie bsm, ak sa nedohodnete, podava sa navrh na sud a on o tom rozhodne.

macik6
autor
21. feb 2022

@ivkazba ano o peniaze na uctoch viem ze on si urcite dal na ucet mozno k mame a takk aby neprisiel o peniaze to som myslela

kate211
21. feb 2022

@macik6 A tie peniaze co previedol k mame su peniaze nadobudnute pocas manzelstva? Alebo ich zdedil ci mu ich niekto daroval? Pokial ich nadobudol pocas mabzelstva, preukazatelne ich poslal na ucet mamy, tak kontaktuj pravnika. Tieto peniaze sa zapocitaju do bsm a aj tak ta bude musiet z nich vyplatit.

roomaa
21. feb 2022

Najlepšie podľa mňa sa informovať priamo u právnika, ktorý isto vie čo a ako v takýchto prípadoch

macik6
autor
21. feb 2022

@kate211 to len tusim ze kade tade si dal peniaze viem ze tak sa to robi alebo na deti mne to urcite nepovie je velmi prefikany ani sa to nemam ako dozvediett chcem si aj ja uchranit peniazky in ma z coho zit ja nie su to peniaze normalne pocas manzelstva nadobudnute

kate211
21. feb 2022

@macik6 Kontaktuj pravnika. Bude sa musiet dokazat kde vsade ma peniaze, kde ich 'ukryva'.

macik6
autor
21. feb 2022

@kate211 aj kamoska sa takto rozvadzala a on mal na inom mene peniaze pravnici to tak neskumaju len to co je na jeho meno a po rozvode jej ex z toho druheho uctu kupil byt milenke

kate211
21. feb 2022

@macik6 Nechapem, ze ako ma peniaze na inom mene. To si vyplatu posiela na ucet niekoho ineho? Ty si tiez odkladas peniaze na nejaky ucet?

kaja01
21. feb 2022

@macik6 Choď vyber si peniaze z účtu v hotovosti a buď si hotovosť odlož, alebo sa dohodni s rodičmi, že otvoria na svoje meno účet a tam si ich odlož.

macik6
autor
21. feb 2022

@kaja01 no mozno aj to budu pravnici skumat ked povie ci som si niekde inde peniaze neulozila

kate211
21. feb 2022

@macik6 Autorka, ty si taka kopka nestastia. Manzel si z prijmu alebo podnikania ulieva niekam peniaze a ty ani nevies kde. Mas doma uz teenagerky, asi mas aj ty normalny prijem, tak si si mala ulievat a setrit aj ty. Ako dlho manzel 'ukryva' peniaze? Od tej doby si to mala zacat robit aj ty. A ked vase prijmy boli rozne, mala si podat ziadost o manzelske vyzivne. Uroven manzelov ma byt rovnaka, takze sud by ti vymeral vyzivne. Pred rozvodom by si mala premyslat kde pojdes, ako uzivis seba a deti. Ex ti bude platit vyzivne na deti, vyplati ta z bytu a zo vsetkeho co ste nadobudli a da sa to preukazat. Vyraz 'uchranit si peniazky', ktore manzel ulieva uz asi dlhu dobu, to fakt neviem ci preukazes. Ked Vam to v manzelstve takto financne nefunguje mala si si setrit aj ty, aby o tom nevedel, pripadne ziadat o manzelske vyzivne. Takto pred rozvodom riesit uchranene peniazky neni najlepsia cesta. Skus pravnika.

macik6
autor
21. feb 2022

@kate211 napisala som ze len uvazujem o rozvode nie je este podany navrh mne jeden pravnik povedal ze nie vzdy sa da vyzivne pocas manzelstva ze tam su nejake podmienky nie je lahke odist ked su najmy drahe a aj s vyzivnym by sim ledva vyzila no urcite nesedim so zapozenymi rukami ani nebudem

danusa63
21. feb 2022

@macik6 však výber peniaze z účtu aby tam nesvietili...ja poznám veľa ľudí čo to takto urobili

kate211
21. feb 2022

@macik6 Pokial su tvoje prijmy vyrazne nizsie ako manzelove a manzel sa nechce podielat na rovnakej zivotnej urovni, tak je velky dovod na manzelske vyzivne. To ti zle povedal pravnik. Kontaktuj ineho pravnika. Manzelia maju mat zo zakona rovnaku zivotnu uroven. Keby prijmy manzelov boli priblizne rovnake, manzelske vyzivne nema zmysel. Ako to ze s vyzivnym by si nevyzila? Mas snad nejaky prijem z prace + vyzivne. Dalej po rozvode dostanes vyplatenie z polovice bytu. Neviem aku ma hodnotu a aka je hypoteka, ale nemozes si kupit nejaky mensi byt? Nejaky prijem urcite mas, na mensiu hypoteku by ti to malo stacit. Je zvlastne, ze nevyzijes s jednym prijmom, vyzivnym na deti a peniazmi z vyplatenia bsm. Asi robis nieco zle. Mnohe matky musia vyzit len z RP a vyzivnym na deti.

macik6
autor
21. feb 2022

@kate211 nie vyplatu no bokom ma urcite nejake peniaze na ine meno aby o ne v pripade rozvodu neprisiel je velmi pomstichtivy a prefikany

kate211
21. feb 2022

@macik6 Autorka a odkial su tie peniaze co si on podla teba odklada bokom? Odkial ich berie? Ked to neni jeho vyplata, tak odkial ich ma? Ty stale chces uchranit nejake peniaze co manzel ma a ukryva na uctoch. Jeho vyplata alebo cast vyplaty to neni. Peniaze nezdedil ani mu ich nikto nedal. Vies vysvetlil ake peniaze teda ukryva? Odkial sa k nim dostal?

sasa1310
21. feb 2022

@danusa63 z jeho účtu ako vyberie peniaze?

kate211
21. feb 2022

@sasa1310 Zo svojho uctu nech vybere peniaze. Maju oddelene ucty. Jej manzel nejake peniaze tiez ma, ale nie na svojom ucte. Na nejakych inych uctoch. Ako sa k tym peniazom dostal, autorka nevie vysvetlit.

macik6
autor
21. feb 2022

@kate211 tak urcite musim aspom dvoj izbovy aby deti mali samostatnu izbu je tam este 45000 eur hypoteka je to trojizbovy byt na mna minam strasne malo ja sama platim cely mesiac potraviny pre stvorcl ridinu co nie je mala polizka drogeriu a aj detom vela krat muz ucty a hypot tiez sem tam detom no mne ani zdaleka neostane to co jemu a on mi nedava ziadne peniaze vyporiadanie z majetku moze trvat aj roky aj tak to este nebude na dvoj izzbovy byt viem ze to bude velmi tazke on je v tomto na koni no viem ze musim konat

macik6
autor
21. feb 2022

@kate211 ma dost velku vyplatu a rozne pod fondy z vyplaty mu stale dost ostava aby usetril a daval si ich niekam bokom ja mu do uctu nevidim no urcite je pripraveny na vsetko aby on cim menej stratil pri rozvode

kate211
21. feb 2022

@macik6 Pokial jemu zostane po zalateni hypo a nakladov mlna byt vyrazne viac ako tebe po zaplateni jedla, oblecenia a ostatnych veci, poziadaj o manzelske vyzivne. Pokial on ti nechce prispievat nic, ani zabezpecit rovnaku zivotnu uroven, je to velky dovod na manzelske vyzivne. Ty tiez aspon nieco malo usetris zo svojho prijmu? Pokial ano, odkladaj si to bokom.

kate211
21. feb 2022

@macik6 Peniaze, ktore jemu zostali z vyplaty a daval ich niekam bokom alebo na cudzie ucty neviem ci vysudis. To chce dobreho pravnika.

Strana
z2