Ako ovplyvní zrušenie 13. dôchodku dôchodcov?
Aky mate nazor ze tento rok nebude 13. dochodok, kto za to moze? Moja mama je z toho velmi smutna a nahnevana
Keď chýbajú peniaze tak sa nedajú len tak dotlačiť. Rodiny dostávajú 200€ mesačne na dieťa, 200-300€ väčšinu tehotenstva. Žijeme si jak páni na sociálnych dávkach ako nikde inde vo svete a niekde sa to musí odraziť.
Ja som nic ine necakala.a cudujem sa,ze ti co ich volili ocakavali,ze sa nieco zmenilo a budu mat vyplatene co pred volbami naslubovali...
Bohužiaľ. Ono asi nie je z čoho. Ako píšu vyššie,je toľko dávok,že je prázdna kasa.
@kkovacovak netrep, v Nemecku, Rakusku boli pridavky na dieta 200€ uz pred 10 rokmi...len u nas boli za Fica 25€
nemyl si pojmy. dôchodcovia dostavali vianocny prispevok ci ako sa to vola vzdy v novembri podla vysky dochodku to by malo byt aj tento rok ak sa nemylim. 13.dochodok je v plnej vyske dochodku. to uz to davno nebolo. bol to len politicky slub ktory nerzealizovali...
Môže za to predchádzajúca vláda. Tak zadĺžené Slovensko už dávno nebolo. Keď máš mamu smutnú, daj jej zo svojho
@kkovacovak zijeme si jak pani? 🤣🤣🤣🤣🤣
Mam 50+ robim vsetko preto aby mi v dochodkovom veku bolo uplne jedno ci bude alebo nebude "vianocne" a 13.dochodok. Fakt nechcem aby moj smutok a hnev visel na snurke od 13.dochodku. Keby este zili rodicia tak im to s radostou dam zo svojho.
Ja ked tu citam prispevky, ze komu uz dosiel rodicovsky na ucet tak ma az strasie, ze niekto caka na takuto davku aby mohol vyzit.
@terina25 podla niekoho asi ano, preto sme najchudobnejsia krajina v EU, horsie od nas je na tom uz asi iba Bulharsko..
@jaroslav81 a ty si robíš dieťa aby si dostával peniaze od štátu. Pre mňa sa mňa nech ich zrušia
@terina25 vrámci dávok ktoré dostávame mesačne áno
@kkovacovak ale inde zarobia mesčne 4000€ a nie 800€...nech mi daju 4000€ a mozu zrusit socialne davky uplne
@jaroslav81 ibaze tam zase platia viac nez 19% dan.
@jaroslav81 máš inde spočítané aj náklady z tých 4000? Dane, odvody, bývanie ...a pod.
@jaroslav81 a vieš koľko stojí v tých krajinách napr cesta vlakom? Bývanie? Aj také blbé pivo napríklad?
vianočný dôchodok bude, ale nebude vo výške 600eur🙂treba si uvedomiť na čo máme a čo zadží nasledujúce generácie.....tento rok stúpli dôchodky o cca 22%, v minulom roku 16%...stačí? od septembra zase stúpnu o cca 3,5%...komu sa zdvihol plat za rok o 22%?treba si uvedomiť že tí čo pôjdu do dôchodku o 2roky budú mať nižšie dôchodky a tí čo išli do dôchodku minulý rok a tento rok - práve vďaka 2 vysokým valorizáciám ...a to ak sa bavíme pri rovnakom mzdovom bode a rovnakej dĺžke obdobia star.poistenia..
@kkovacovak áno, prenájom bytu vo Viedni stoji tak isto ako v BA kedze maju regulovane ceny a najomne byty a potraviny stoja tak isto alebo menej
@jaroslav81 4000 netto zarobi prosim kto v DE? "Obycajny" clovek porovnatelny s tym, co na slovensku zarobi tych 800 ani omylom... Prosim pozri si realne platy ponukane na portaloch vzhladom na poziciu na pracu v obchode, v zahradnictve, vo vyrobe (ak nie si teda zvarac) a odrataj dane a odvody co s toho bude.. danove zatazenie je vysoke (ja mam 48,5% platu dane a odvody dole) , byvanie vysoke naklady, o tom, co stoja skolka, jasle, ze je materska len rok a potom do prace, ze kruzky pre deti ma stoja vyse tisicku mesacne... nemozes skutocne porovnavat... ja sa nestazujem, len konstatujem, ze je absurdne porovnavat krajiny medzi sebou. Ine prijmy, ine vydavky.
@jaroslav81 porovnávaš neporovnateľné. Nie je všetko čiernobiele a také ideálne v tom ospevovanom zahraničí ako si predstavuješ
@jaroslav81 ked budes mat taku kvalifikaciu a vedomosti, aby si zarobil 4000e, tak ich zarobis aj na slovensku neboj ;) a co znamena to “nech mi daju” kto ti ma dat akoze? :D
A nemyl ai najomne byty (k tym sa aj vo viedni velmi tazko dostanes) s regulovanou cenou a komercne podnajmy.
Mne dnes dosiel 13ty dochodok tak to pisu vo vypise z banky ale nie 600eur
Tak rozhajdákali sa peniaze na očkovaciu lotériu a podobné hlúposti, tak teraz nie je čoho dávať 🤷
Pripomenme ze za 12 rokov vlády zlodejov smerohlasu sa dvihli dôchodky o 30centov. Ruší sa aj rodičovský dôchodok. A ide sa na druhy pilier. A mafián lieta na pomoc východu vojenským vrtuľníkom za viac eur ako dá pomoc na opravu domov po zemetrasení. Jo a ide na cestu do Vietnamu a latino ameriky bežný partneri EU krajín.
Otázka znie pochopia to voliči idioti? Ak idiotovi siahnem na peniaze pochopí a poučí sa že nie je jedno čo voli aj keď je idiot? Obavám sa že nie lebo idiot potrebuje voccu.
@sasa1310
Ak za to môže predchádzajúca vláda, prečo potom podaktorí politici v kampani sľubovali, že plnohodnotný 13. dôchodok vyplatia do Vianoc? A nakoniec bude až v roku 2024 a ako bonus bude zrušený rodičovský dôchodok v súčasnej podobe. To už ani nie je populizmus, ale jasný ofajč. Keďže však do volieb ďaleko a voliči zabúdajú, bude zase stačiť niečo zbúchať o pár rokov, pred voľbami samozrejme.
13.dôchodok naslubovali aj keď už vtedy vedeli, že to nebudú môcť splniť. Je mu ľúto že tvoja mama uverila a teraz je kvôli tomu nešťastná.
@zeldia obavam sa ze nepochopia a budu z toho vinit poslednu vladu.do dalsich volieb zabudnu,a bude im stacit karafiat na namesti a fotka s jamkami
no dufam ze tvoja mama volilq smer a sns😉

Môže za to ten kto ho nasľuboval, aj keď zrejme vedel, že nie je z čoho ho vyplácať.
Nedá sa donekonečna len rozdávať.