Ako ovplyvní zrušenie 13. dôchodku dôchodcov?
Aky mate nazor ze tento rok nebude 13. dochodok, kto za to moze? Moja mama je z toho velmi smutna a nahnevana
@lonely66 Nuz pozrime sa na nasich dochodcov. Pomerne velka cast z nich je ta, ktora vulgarne nadava na namestiach, na socialnych sietach, praje ludom smrt atd. Level verbalnej agresivity neskutocny. Takze lezia v zaludku - je na to objektivny dovod. Cest vynimkam.
4 krat volia prave tych, ktori ich roky ozobracovali. Ja skor lutujem tych mladych ludi, ktori musia kvoli tymto dochodcov opustat krajinu, pretoze vzdy volia ako volia.
Takze netvarme sa prosim, ze nasi dochodcovia su dobre babicky a deduskovia z vecernickov. Ja som nikdy nezazila tolko agresivity ako od ludi 60 plus.
A opat nedostanu nic, a este im podakuju.
@lenja123 z akého dovodu sa ma okresavat taka materska? Je to dávka platená z tvojich odvodov. Stačí "záplatať " diery v zákone, aby socky s minimálkami nemali max.materske, detto potom aj podpory. Stačí, aby študentky boli motivované najskor pracovat a nie si robit deti.
Stačí systém nastaviť tak, ze platis, mas narok, neplatis dostaneš napr.nejake minimum 100€. Vychovávať k zodpovednosti treba od mladosti. Bodka
A to nemá nič našetrené? Veď určite ak býva v byte v živote neplatila hypo.
Žial časom príde aj na našu krajinu že ľudia nebudú dvaja bývať v baraku veľký ako krava Alebo v 4izbovom byte aby ušetrili aj na byvani. A to všetci môžeme byť radí že nešli Energie hore ako napríklad v Čechách.
@simona92101 nemiesaj hrusky s jablkami. Pises o NEDOSTATKU miesta a nie zdravotnych problemoch dietata a iba a len k tomu sa vyjadrujem.
Citujem : ".... ja len pisem,ze skolok je nedostatok,cize ak ma ist zena skor do prace,kam ma dat to dieta ak nie je miesto?same ho hadam doma nenecha.to ze to niekto zneuziva,je uz vec druha.."
@lonely66 každý má taký dôchodok, aké mal počas života aj odvody. Aj my mame v rodine prípad "velkeho" podnikateľa, ktorý celý život sa riadil heslom ze tomuto sku.... štátu on platit žiadne vysoké dane nebude. Tak mu tento sku.... stat vypočítal aj taky dôchodok. No a bum, zrazu je tu problém. Ako on ma chudáčik "vyzit" co ja viem zo 450€. No má 2 možnosti. Buď sa teda uskromni, alebo potom bude žiť z tých peňazí, o ktoré obral tento sku... stat.
@lonely66 V prvom rade - ja sa na dochodok nespolieham, ale pracujem na tom, aby som mala uspory, a nebola odkazana na nejaku zobracenku....Ak nejaky dochodok mat budem, bude maximalny, odviedla som tomuto statu za 30 rokov na daniach dost.
Nesuhlasim s tvrdenim, ze tvrdo makali...kto tvrdo makal, nie je zavisly od dochodku.
Ja by som si skor zelala, aby sa 80% dochodcom otvorili oci...co nehrozi samozrejme...Takze mna sprava o tom, ze ziadny 13. dochodok nebude potesila - nemali ste opat naletiet populistom
@lienka.7 inak pri tych materskych, tu je aj druhy pohlad na vec = mlada mama, menej zdravotnych problemov /dajme tomu/, aktivnejsia, atd. PRACOVAT v buducnosti bude. Preco by "najskor " musela pracovat? Co ak si napr ja spravim v 18tke deita, v 19tke druhe a potom cely zivot pracujem? Nemam narok na matersku, za cely zivot by som napr. uhradila viac odvodov ako vacsina zien ktore retazia porody od 25ky az do 40tky aj s predlzenymi rodicakmi. Cize zase ja si myslim, ze materska patri kazdej zene, je to obmedzeny cas, a naozaj tych 6mesiacov nie je ziadna dovolenka, a teda od mesacneho dietata sa zle odchadza do prace ;) Ja nesuhlasim s rozhadovanim na materske oteckov, na kadejake okradacky a spekulacie, ohladom odvodov, dani a potom vymyslanie s davkami, dotaciami, podporami... ale urcite matkam na MD, invalidom ZTP nad urcite %, by som prijem neokresavala. Uz potom ci fakt musi byt otlko deti do 6r doma, ci naozaj je nutne zvysovat RD. Myslim, ze keby sa nase financne urady zamerali na riadne danove kontroly podnikatelov, zamestnancov a beznyhc ludi, tak ako to clovek vidi napr. v serialoch v USA, peniaze by hned boli. Myslim, ze kazdy pozna podnikatelov, ktorym srocky krachuju jedna za druhov ale chodia v oblekoch, s 10t hodinkami, v 2t teniskach a v najnovsich autach kazdy pol rok.. dane a odvody nezaplatia za cely zivot, v nakladoch firiem im clovek najde aj kuchynsku linku do noveho domu a nie len naftu na tie sukromne jazdy :DDD
@mircalla napr moja svokra tvrdo nemakala, bola normalny zamestnanec, platila cely zivot odvody z normalneho prijmu. A dochodok ma v poriadku, vari, vsetko si vie uhradit, a toma dve nehnutelnosti, vie hospodarit /naucila sa za zivot/, zabezpecila si byvanie. A nic jej nechyba.. zije s vypocitaneho dochodku a netvari sa ze by bol nejak extra nizky... nerozumiem ze niekto sa tvari, ako keby zrazu sa narodil v 65rokoch, nic nema, nema prijem, nema penaize a nema majetok.. a dochodok im je malo :D
@simca06022011 Vsak to je netvrdim🙂
@sasa1310 ako môže zato predchádzajúca vláda keď to ona neslubila. 13 dôchodok sľuboval Hlas a nie garnitúry Matoviča.
@mircalla to ja len k tomu, ze necakas na dochodok a makas .. ze su ludia, co z neho normalne funguju a vyziju.. ale asi to nebudu ti, co proste neplatili... 🙂 ja ked pocuje ako niekto narieka, tak mam dost...
@simca06022011 súhlasím ja takých poznám že majú aj z toho mala našetrené a nesťažujú sa. Vedia ako vyžiť aj lieky zaplatiť a aj vnúčatám dať na darček. A dokonca raz ročne na dofcu. A to hovorím o ľuďoch čo bola Robotnícka trieda v podniku. Žiadne SZČO murár čo Nikdy skoro neodviedol ani korunu na dane a ani nič neušetríl z tých tisícok mesačne.
@simca06022011 Ale ved moji rodicia tiez zili len z dochodku a nemali sa zle, nechapem tieto nareky
@simca06022011 otec nemá rovnaké právo byť na materskej s dieťaťom ako matka?
A ešte keď začnú prispievať teraz ľuďom čo majú hypo na domčeky s bazénom a novostavby tak to ešte uvidíte ako sa zaslúžime. Budúce roky budeme plakať krvavé slzy
@lonely66 ak mali 3-4 deti, tak potom je povinnosťou deti sa o takýto rodičov postarat.
A dôchodcov s naozaj minimálnym dôchodkom je už mizivé precento, ale chápem ze Jamkatemu sa v TV ľahšie argumentuje, že chudáčik deduško si nema za co kúpiť co ja viem lieky alebo sa rozhoduje medzi liekmi a jedlom. Ak je to takto, tak nech sa takýmto ľuďom pomáha ADRESNE, nie všetkým rovnako. Zaujímavé, že u pracujúcich sa s tým bezne operuje ako s faktom (mas vyšší plat a zarábať viac, nič teda nepotrebujes). Pýtam sa preto, naco je teda dôchodcom s vysokými dôchodkami a ver tomu, ze su aj takí.ktori ho majú naozaj vysoký plus ešte k tomu aj pracuju ďalej, osobne poznám jedného co ma takto mesacne cez 4000€. Takémuto sa ma ešte dávať 13, 14, 15, 50 dôchodok snáď???? Si len pozri taky parlament (aj keď áno, nie je to reprezentatívna vzorka, uznavam) ale myslíš ze taka Záborská fakt nemá z čoho žiť a potrebuje 13ty dôchodok? Lebo aj ona ho dostane
@lonely66 moja babka, pracovala za komacov, kopec zdravotnych problemov, kopec liekov na dochodku, mala 3 synov, sama sa o nich starala, vsetci VS vzdelani. A mala usporov az az. Bola to proste aktivna zena, napriek vsetkemu. A vedela hospodarit. Tiez nikto im nedaval nic len tak, pracvoali vsetci za nizku mzdu, priblizne rovnaku myslim (to teda neviem... ona bola bezny zamestanec, asi v obchode )
@lonely66 robíš pedagóga v školstve? Myslíme Že učiteľov je malo takže báť sa o prácu nemusíš. Ale veď nikde do zahraničia nemusíš ísť.. prečo napr nedoucujes? Vieš si tak prilepšiť k výplate.
@valeriakadarova nie nema, pokym matka zije, nic sa jej nestalo, ostava na MD. Nevidim dovod aby otec sedel doma. A hlavne v dnesnom nastaveni, vacsina muzov IBA berie matersku. Nestaraju sa o dieta. Dokonca vacsinou aj pracuju dalej, cize je to len tahanie penazi zo socialky.
Ak je taky par, kde naozaj otec je doma pol roka s dietatom (nevidim ani dovod aby potom brali rodicia 2x 6mesiacov na dieta), tak ano, a mama pracuje.
Toto je vec ktoru si podla mna moze luxusne dovolit IBA stat bez dlhov, s maximalne vykonnou ekonomikou, kde je prebytok penazi. Inak je to zbytocnost.
@autor má asi pomýlené 13 dôchodok od Matoviča a spol a od mafie. Príspevok ktorý sľúbila predchádzajúca vláda sa vypláca podľa výšky dôchodku a to bude najviac 300 eur. Mafia bude vyplácať 13 dôchodok v roku 2024 v plnej výške dôchodku. Príklad dôchodca poberá 500 e dôchodok tak 13 dôchodok bude mať 500 e.
@lonely66 alebo ešte dodám, ako Jamkaty vykresľuje aj svoju maminku ako obycajnu ženu co celý život poctivo robila a ma mizivy dôchodok. Ja práve na jeho mieste radsej drzim hubu a hovorím max.o tom, ze ju ako dobrý syn podporujem a som jej za všetko vdacny. Vzhľadom na jeho astronomické príjmy a "kauzy" s peniazmi v krabiciach, ze? Nemusel si kupovať pol miliónový byt v river parku ci kde, mal matke zaplatit normalny domov dôchodcov, kde by sa o ňu postarali. On ma rozhodne za co. Ale populistické reči viac zaberajú na ru skupinu voličov vsak? Ja hovorím jedno, veliká škoda, že aj tie naše malé deti nemajú volebné právo, lebo to by sme mali pridavky a príspevky zrazu aj 500€. Presne tak ako obľubujú starých len aby ich volili.

@terina25 tri tisíc € platil aj kamarát vo Švajci za nájomný 3 izbový byt. On zarobil 6000 €, jeho žena brala materskú z CZ, mali čerstvo narodené dieťa. Keby nebol expat veľkej firmy, ktorá mu 80 % nákladov na bývanie refundovala, tak čau. Ani omylom.