icon

Dôchodková prognóza pri invalidnom dôchodku: Mám správnu sumu?

7. máj 2026

A prišlo mi že budem mať dôchodok 1610 dochodok je to málo alebo dosť ? Ale podľa mňa to je somarina lebo ktovie ako sa to zmení možno nebude žiadny dôchodok

chrobak7
7. máj 2026

@anonym_autor Je to PROGNÓZA, nejaké fiktívne číslo. Realita môže byť iná. A záleží od toho, ako ďaleko máš do dôchôdku.

anonym_3b74e1
7. máj 2026

Keď pôjdeš o 40 rokov a daju ti 1610€ ,tak to bude ako dnes 320€
A neviem, nemôže to byt presné lebo to je len odhad aký budeš mať príjem a z čoho sa to bude nakoniec rátať nik netuší

anonym_c9066d
7. máj 2026

Odhad že o 20-30 rokov bude na Slovensku fungovať toľko firiem a toľko bude zamestnancov s dobrým platom, že ti budú môcť platiť taký dôchodok. Lebo na pôžičku už Slovensku nikto nepožičia.

anonym_dc0b3a
7. máj 2026

Tak mne prišlo, že budem mať o 20r 2900 - 3300 a príde mi to strašne málo. Neviem odkiaľ to vypočítali, ale to bude naozaj ako dnes 500 eur.

anonym_3b74e1
7. máj 2026

Mne to príde, že štát nám chce zalepiť oči ako je všetko v poriadku
a si vymyslia číslo, ktoré bude mat ajtak v budúcnosti niekoľkonásobne nižšiu hodnotu
A to podľa mňa je zavádzanie
Možno niekto zdatný by to mohol vysvetliť, objasniť objektívne

anonym_16a4a0
7. máj 2026

@anonym_autor toto bude na pretrase minimálne 2 týždne. Úplne zbytočne, lebo už dnes nie je na dôchodky

anonym_ba029c
7. máj 2026

@anonym_autor mne AI vypocitala ze budem mat o 10 rokov starobny dochodok cca 1750€ 😃 tak som.zvedava co vyjde socialke. Aj tak je to uplne zbytocne cislo.

anonym_bb2a1e
7. máj 2026

podľa mňa nikto nevie čo bude o 30 rokov alebo ked pôjdeme do dochodku a skôr ma napadlo, či to nie je strašidlo na podnikateľov a špkulantov čo platia minimalne odvody, aby sa "uvedomili" a začali platiť normalne.. realne si nemyslim, ze nejaky dochodok mi vobec vyjde a ak ano bude to len "napľute" na učet. Informačne nepresná somarina ktorá nás stála veľa peňazí a udaje su totalne mimo

anonym_f34161
7. máj 2026

vlade padaju percenta. Vymysleli preto taketo nieco, aby ta suma na 1.pohlad vyzerala "wau", pretoze mat dnes 1600e dochodok, by bolo super. Malokto rozumie, co je to inflacia a aku ta suma bude mat kupnu silu o x rokov. Je to proste len dalsie blafovanie vlady, ved buduci rok su volby.

petamich
7. máj 2026

Uplne zbytocne vyhodene peniaze za postovne 🙂 mne to aspon mailom poslali. Totalne hausnumera, vymyslene cisla, ktore teraz akoze neviem aky efekt maju vyvolat. A to mne optimisticky vypocitali taky paradny (oba piliere), ze budem travit starobu ako americki a rakuski dochodci na plavbach po svete, som sa zasmiala dobre.

A hlavne zbytocne to posielaju, ked tie statne aj tak stihnu rozkradnut. Ak tu niekto rata s dochodkom v roku 2053 ci ako mi to vyslo, bude prudko sklamany 😂.

marsmykkok
7. máj 2026

Nechápem na čo to poslali nakoľko už x krát v našej krátkej histórii sa menili zákony podľa ktorých sa vypočítava dôchodková suma... Je to len zákon, ktorý sa môže zmeniť o mesiac, polrok, 2 roky a stačí že zmenia nejakú jeho malú časť a bude to vychádzať inak, totálna kravina toto posielať.

blancheporte
7. máj 2026

@anonym_autor no a taká dôchodková prognóza bude chodiť každý rok.

autor
7. máj 2026
@petamich

Uplne zbytocne vyhodene peniaze za postovne 🙂 mne to aspon mailom poslali. Totalne hausnumera, vymyslene cisla, ktore teraz akoze neviem aky efekt maju vyvolat. A to mne optimisticky vypocitali taky paradny (oba piliere), ze budem travit starobu ako americki a rakuski dochodci na plavbach po svete, som sa zasmiala dobre.

A hlavne zbytocne to posielaju, ked tie statne aj tak stihnu rozkradnut. Ak tu niekto rata s dochodkom v roku 2053 ci ako mi to vyslo, bude prudko sklamany 😂.

@petamich ja teda idem do dôchodku o 44 rokov tak mi prišlo rozhodnutie zo socky 🤣🤣🤣🤣a kamoške prišlo že bude mať dôchodok 6800 eur z 1,2,3 piliera 🤣🤣🤣🤣 uuuuurcite

euka210
7. máj 2026

@anonym_autor no fiha, lebo mne vyslo len okolo 800e v r.2050 do dochodku

petamich
7. máj 2026
@anonym_autor

@petamich ja teda idem do dôchodku o 44 rokov tak mi prišlo rozhodnutie zo socky 🤣🤣🤣🤣a kamoške prišlo že bude mať dôchodok 6800 eur z 1,2,3 piliera 🤣🤣🤣🤣 uuuuurcite

@anonym_autor no ved toto 😂😂😂 ze totalne bludy, mi povedz, kde bude niekto mat taky dochodok, budem sa verejne kajat, ked to tak bude 😅

petamich
7. máj 2026
@blancheporte

@anonym_autor no a taká dôchodková prognóza bude chodiť každý rok.

@blancheporte mozeme si potom porovnavat 😵‍💫 som si myslela, ze zbytocnych aktivit uz bolo dost a hla...

anonym_3b74e1
Dnes o 05:49
@petamich

@anonym_autor no ved toto 😂😂😂 ze totalne bludy, mi povedz, kde bude niekto mat taky dochodok, budem sa verejne kajat, ked to tak bude 😅

@petamich možno to bude vo forintoch 😅
A najhoršie je koľko ľudí spokojne si vydýchne, že waw aka paráda