icon

Ako ovplyvní zrušenie 13. dôchodku dôchodcov?

7. nov 2023

Aky mate nazor ze tento rok nebude 13. dochodok, kto za to moze? Moja mama je z toho velmi smutna a nahnevana

lienka.7
7. nov 2023

@top_manazerka nie je 37 rokov malo? Nemá byť 40 odpracovaných? Cize sla do predčasného? Potom jej ho ešte kratili nielen? Len sa pýtam... pokojne ma opravte tie, ktoré viete prosím

bykaterina
7. nov 2023

Inak tipujem že prachy na doplatenie dôchodku sa nájdu 💪 lebo pele ide kandidovať na prezidenta.

lienka.7
7. nov 2023

@dadis myslím, že nikto tu nepíše o tebe. Práve kvôli takým matkám, ktoré chcú do 6 rokov drepiet doma majú také ako ty, ktoré to aj reálne potrebujú uplne smiešne sumy pre vazne chore ci inak postihnuté detičky 😔 topka je platený predĺžený RP, dieta v skolke a matka v robote 👌 tak bud alebo
Plus ďalšie "odrbavacky" systému, s materským, PNkami, podporami, fingovanymi materským otcov a pod. Stačí táto stránka, či FB s typmi dotazov, "ako co najviac vyťažiť zo systému a podojit stat" a keď sa tu na to poukáže, tak ešte sa na teba osopia, či zavidis... 👎 nie, nezávidím, ale každý nech ma to, čo si po správnosti zaslúži a co si "zaplatil"

dadis
7. nov 2023

@lienka.7 Rozumiem, vzdy tu budu spekulanti, ci s max materskou a podobne. Neviem kolko matiek pobera plateny predlzeny - myslim si, ze aj ked je tam par podvodov, tak celkovo to vyjde stat lacnejsie, nez udrziavat sanatoria..a ano, mne tie 3 roky stat platil neopravnene (prvy rok som mala uvazok len 16 hod tyzdenne, potom, ked som videla, ze vsetko je v poriadku nastupila som na fulltime), ale myslim si, ze som mu to uz davno na daniach zaplatila 😀

lienka.7
7. nov 2023

@dadis špekulanti tu boli a sú, len keď sa vie, čo sa robí, stačí podľa toho zmeniť/spresniť zákon.
Napr.pri materskej stanoviť nejaky koeficient o koľko ti môže "zrazu zazrace" nárast mzda. Keď zarabas XY rokov 600€, zrazu si ako tehotná v 5-6 mesiaci nájdeš pracu s 4nasobnym platom???? Asi ťažko, ze? Taktiež podpory... stačí do zákona vložiť, ze pokial nebol prijem za 2 roky, počíta sa z posledného roku co bol. A pod. Všetko sa dá. napr. Ja osobne by som zrušila mozny súbeh materských... nakoľko je viac ako jasne, ze vo väčšine prípadov je doma zena s oboma deťmi a muz si pekne ďalej zaraba 👌 ako tu.

annamalaga
7. nov 2023

Názor na to, ze mi je to jedno. A navyše pokial viem, tak v novembri má byt vianočný nie? Čiže bude dačo vyplatené. Baby sa rozčuľujú pravom, lebo sa skladajú na 13 dôchodky a kadeaké dávky svojimi odvodmi. Ešte jedna vec, štát na to nemá. A v budúcnosti ani mať nebude.

terina25
7. nov 2023

@kkovacovak co riesim? Ty pises,zeby si ich zrusila. Tak ked tebe ich netreba,tak ich vrat

kkovacovak
7. nov 2023

@terina25 a komu ich mam vrátiť? 😂 ty si mimo úplne

nerko
7. nov 2023

Obávam sa, že ani teraz to dôchodcom nedôjde. Česť výnimkam. Fico, Pelle a spol. dobre vedeli, že im tie dôchodky nedajú. Len nasľubovali pred voľbami. Zrušia aj rodičovský dôchodok. Mimovládkam zoberú peniaze. A čo myslíte, kto je ďalší na rane? Predsa rodiny s deťmi. Ak v minulej vláde boli problémom Matovič so Sulíkom, tak v tejto vláde sú problémom všetci, do nohy.

kacena2022
7. nov 2023

Teraz v novembri sa vypláca dôchodcom vianočný príspevok max do 300 eur aj to je lepšie než nič.Poznam dôchodcov čo nemajú ani 400 eur mesačne dôchodok.Je to smutné z takej sumy vyžiť.

mircalla
7. nov 2023
ivusa1516
8. nov 2023

Mne sa paci ako sa debilna Slovac háda o prídavkov a dochodkoch, bezdetny alebo ty co tie dávky nepoberaju vyčítajú tým co áno a sračky podobného rázu ako sa ľudia na sk zadlzuju koli nim... Ale ani jednému ktorý tu skáče nevadí keď sk dávalo vysoké dávky Ukrajincom a to nehovoriac o tom že mali všetko zadarmenko😡ale idiot tu budú blacat o prídavkoch na deti a dochodkoch.. A čudujeme sa prečo je Slovensko kde je 😡🤦‍♀️

isis234
8. nov 2023

@kacena2022 , @mircalla máme najnižšie platy v celej EU, a najvyššie ceny potravín. Eurposlanci nevybavili nič pre Slovákov, ani vláda.

ivusa1516
8. nov 2023

@simca06022011 zaujímavé že ti vadí to že rodičia by mali brať 2 x 6 mesiacov materskú, na ktorú si zarobili... Ale nevadia ty spoluobčania, ktorý prídavky dostávajú, v živote nerobili akurát tak deti, z ktorých zase nič nebude rovnako 🤷‍♀️🤦‍♀️

dadis
8. nov 2023

@ivusa1516 Si moralne bahno plne nenavisti 🙂

terina25
8. nov 2023

@kkovacovak ako ty

ivusa1516
8. nov 2023

@dadis to tak leda ty... sa spamätaj

zeldia
Autor odpoveď zmazal
zeldia
8. nov 2023

@lonely66 vieš čo pošli mi účet ja tým tvojim prestarnutym vyhadovanym bankám a dedkom s piatimi detmi niečo poslem.

abcd432101
8. nov 2023

@mogaa možnomimo témy, možno ma ukameňujete, kuchárka v škole mala popri plate stravovanie pre celú rodinu. Moja mama robila celý život na družstve, piatok- sviatok, dôchodok má dobrý, preto nedostala vianočný len minimálne. Ja som sa učila a učím celý život, aby som sa mala lepšie, aj moje deti - prvá spravodlivosť pre mňa bolo Matovičových 200 eur. Samozrejme, keď niečo poviem, nie som solidárna s tými, čo zarábajú minimálnu mzdu. Títo oddychovali, kým ja som čumela do kníh, učila sa cudzí jazyk po nociach....

simca06022011
8. nov 2023

@ivusa1516 ano vadí. Mohla by som sa rozčuľovať, prečo pred rokmi mala stačiť md jednému rodičovi a 55% vz, a rodicak 200eur a teraz treba 2x, pomaly plný plat... co take sa zmenilo? Sme 2. Švajčiarsko, platia u nas ľudia extra dane? Produktivitu práce mame vysokú? Nie. Nič sa nezmenilo, len niekto potrebuje rozdávať. A tým podporuje iba a len neochotu ísť pracovať. A koľko len tých odvodov poplatili ti rodicia? ;) z nich sa nazbiera iba na MD a rd, ale aj všetky ostatné služby...
A k spoluobcanom:
Velmi sa o sumy nezaujimam, ale % dávok, ktoré ide Rómom vieš aké je? Nemyslím ze "biely" spoluobčania veľmi zaostávajú. V čom vidím v tejto otázke problém je iný. Nedostáva sa deťom v osadách patrične starostlivosti, výchovy, v škole vzdelania, dospelí teda nemajú prácu a ak aj by chceli, uprednostnia zamestnávatelia neroma... zase žiť z niečoho musia. Bohužiaľ velka časť romskej komunity sa z toho kolobehu dostať nevie. A štát nepomáha. Len deformuje. V chudobe a nevedomosti, v podstate nič iné nemajú čo robiť- a teda majú deti... A skutočne verím tomu ze často so zdravotnými problémami. Myslím ze rómska otázka je v dnešnom svete takmer neriešiteľna. Ale hladom umrieť ich tiež nemôžeme nechať.

simca06022011
8. nov 2023

@abcd432101 mne sa tiež ten daňový bonus paci.

abcd432101
8. nov 2023

@simca06022011 áno, do štátu dávam a ten bonus je prvá vec, ktorú dostanem. Po všetkých tých príspevkoch , ktoré mi nepatrili, lebo žiaľbohu mám príjem / riadne zdanený / som si v prvom momente už zo zvyku myslela, že zasa nič. Doma som potom synovi 3-krát zopakovala zo šoku, že to ozaj dostanem. Štát má príjem z takých ako sme my, tak by na to mohol nejako aj myslieť. Aspoň sem -tam. Čakala som unavená v piatok na bus domov a pani vedľa mňa si počítala na rukách, koľko covidových príspevkov dostane na 9 detí. Vyšlo jej skoro 3000 eur. Verím, že to vypočítala dobre. Ale prečo to dostane ?

lienka.7
8. nov 2023

@abcd432101 ono celý problém daňového bonusu je ten,že bolo prezentované, ze 200€ na dieta (60 pridavky + 140 teda ten bonus).
Keďže predtým bol bonus nejakých cca. 45€ a dostávali ho automaticky všetci, ktorý aspoň čo to robili, tak teraz im "zasvietili oci" ze kurnik, mam 2 deti, tak mi to urobí plus 280€. Ano, toto je to A, ale už to B ich nezaujíma, a to, ze na to musia mať poplatenu aku-taku DAŇ, aby im bolo co "vracať". A toto ti ľudia jednoducho nechcú pochopiť. Ze danovy bonus, nie je sociálna dávka , ako ten rodinný prídavok, ktorý dostávaš automaticky, aj keď lezis doma. Druhá vec je, že aj keď Matovic teda dosral ,co mohol, toto vsak bolo niečo, čo bolo konečne nastavene podľa zásluhovosti. A jasne, ze to ľuďom, ktorí majú nízke príjmy kole oči. To, ze viac zarábajúcich ľudia platia vyššie dane, nízko príjmových, resp.daktori aj žiadne im akosi nevadi. Tak potom dajme tie dane platit aj im, prečo nie? Ale joj, to dá im uz samozrejme nepáči. A nemenej zanedbateľný fakt je, že mnoho z tých, čo vyskakuju, ze maju DB nízky, to maju preto,lebo robia na čierno, t.j.zase v podstate okradajutento stat no a on im ma za to este platit??? Toto je fakt možné len u nás 🤦‍♀️👎

ivusa1516
8. nov 2023

@simca06022011 Zaujímavé je že slušných rodičov ktorí pracujú tak tých by si kľudne hladom Evidentne umrieť nechala a k tomu zvyšku sa radšej vyjadrovať nejdem

martinusik91
8. nov 2023

Zas nejaký trol ktorý sa teraz baví na komentároch. Titulok v štýle aktuality či zomri... Nebude 13.ty dochodok??? Ved už ich vyplácajú ty teľa. Len nebudú v plnej sume. Keď píšeš A tak napíš aj B. Inak sa vôbec čudujem že čosi vôbec dajú. Z toho čo dorobila posledná vláda sa tak ľahko nespamätáme.

simca06022011
8. nov 2023

@ivusa1516 preco by rodic, ktory pracuje, mal umriet hladom? :D trosku si odporujes, nemyslis?

majorek
8. nov 2023

@kkovacovak pracoval som vo finsku,svedsku,luxembursku,madarsku....ale nejake extremne rozdieli som tam nepostrehol a co sa tyka luxu boli potraviny,alkohol,cigarety lacnejsie ako na sk.To ze tam pivo v bare stalo 8€ ma netrapilo ked som chcel tak som nan isol ale v obchodoch bolo aj to pivo lacnejsie ako unas,takze asi tak.

777januska777
8. nov 2023

@valeria_h ale hlavne ze sľubovať to vedeli. Joj ako Fico sľuboval, sľúbil, že na Ukrajinu nepošle už žiadne peniaze a lala peniaze pôjdu aj na vojenskú pomoc samozrejme. Sľúbil ako dôchodcom pridá a pomôže a lala zobral im aj rodičovské dôchodky. Sľúbil ako vyrieši migrantov a po jednodňovej paráde na hraniciach oplieskal peniaze co zostali a nechytil ani jedného migranta. A samozrejme povymienal papalasov. Akože ja chápem, že veriť tomu, žeby medzi nami existoval niekto ako Fico, čo tak neskutočne klame je ťažké, takže chápem, že voliči Fica to nechcú vidieť. Takže sorosov agent je Fico.

777januska777
8. nov 2023

@martinusik91 to nie je 13 dôchodok. 🙈 a keď sme už pritom toto boli Ficovi sľuby, je super, ze to tak zvláda a všetko už splnil.