Ako ovplyvní zrušenie 13. dôchodku dôchodcov?
Aky mate nazor ze tento rok nebude 13. dochodok, kto za to moze? Moja mama je z toho velmi smutna a nahnevana
@777januska777 A čo to teda je???
@valeria_h no áno bojíme sa nejakých 70 pohlaví, ktoré ani neboli v plane ps, ale jasne. Pred volbami prezidentky tu boli podobne kecy ako je z dielne ps a ako tu budeme mat lgbti a potraty a podobne. A lala nič tu nemáme. Práveže ako prezidentka sa konečne správala ako dobrý zástupca vo svete. Aj pápež si ju obľúbil. Ja fakt neviem bojíme sa niečoho co by tu ani nebolo a radšej si zvolíme zlodeja.
@valeria_h a keď sme uz pri tom pri volbach prezidentky som aj ja mala také názory ako teraz ty, neskôr som videla, že absolútne to nebola zlá voľba a bol to len iracionálne strach a hlúposť akej som uverila. Ano verila som tomu, ze svet bojuje v nejakom poslednom boji a podobne blbosti, takže konspiracie boli veci, ktorým som verila. Nastastie som si uvedomila, že som len hlúpa a ze nás vážne nik nechce zničiť.
@777januska777 Ja proti prezidentke tiež nič nemám. Fico nebola dobrá voľba, PS by bola ešte horšia. S ich hodnotami sa nestotožňujem, ani s hodnotami Fica. Koho vybrať? Keď jedno aj druhé je zlo?
@lienka.7 keď do štátu dáš, máš si zo štátu aj zobrať. Matovičových 200 eur bolo vymyslených spravodlivo. Aj rodičovský dôchodok. Všetko je o tom, že dáš do štátu, dostaneš od štátu. Alebo tvoji rodičia. Keď dieťa robí v zahraničí, odvádza tam dane, z čoho má dať štát jeho rodičovi ? Alebo svoje dieťa nevychoval. Treba trochu rozmýšľať tak obyčajne a poctivo, nielen ísť s väčšinou. To isté by som tvrdila, aj keby som zarábala minimálnu mzdu. Mám 3 synov. Najstarší má 27 rokov a len teraz mi povedal ako veľmi dúfal, že aj on v škole dostane každé 3 mesiace igelitku s pomôckami na vyučovanie ako jeho spolužiaci, ktorí sa aj učili aj nie, aj chodili do školy aj nie... Dostal. Išli sme do papierka kúpiť všetko čo bolo treba. A prečo to dostávali jeho spolužiaci a on nie ? lebo mama chodí do práce a všetko má na páske. Takto sa učia deti od školy. Nerobíš, dostaneš. Realita. Nech je princíp zásluhovosti prvoradý.
@valeria_h no ale to nevieš aká volba by bola ps. Boli to mladí neokukani ludia. Bat sa skúsiť niečo nové, lebo mali pár vecí v programe ktoré sa mi nepáčia? V pohode, ved na Slovensku som není len ja s mojimi hodnotami. A za dalsie mali sme tu množstvo strán, to vážne boli ako jediná možnosť pre teba len Fico ci ps?
@simca06022011 prosím ťa najprv Čítaj čo si napísala lebo už presne chápem Kde je na Slovensku problém keď čítam po tebe.... Tak sa už trošku zamyslite ľudia nad sebou že slušných ľudí by ste utopili v lyžičke vody zobrali aj z papule a darmožráčov by ste napchali lebo oné chúdence nemajú ako... fakt normálne sa mi už začína rozum zastavovať
@777januska777 Ja som tam fakt nevidela nikoho koho by som volila. Rozhodla väčšina ľudí, pre mňa sú hodnoty PS proste neprijateľné, niečo ako v Česku Piráti. Fico je klamár a zlodej, to vieme všetci. Ľudia rozhodli vo voľbách, že ho chcú. Ja si Fica nemaľujem na ružovo, ale priznávam, že som rada, že nevyhralo PS.
Autorka: to myslis vazne?..." podla mna je 13. hocico blbost, mali by davat peniaze tak aby clovek prezil vyzil kazdy mesiac 12 mesiacov po sebe, zvysit kazdemu plat tym padom sa zvysia odvody, ale samozrejme to by bolo pre slovensko zjavne komplikovane ja sa moc nerozumiem politike ekonomike a tak ale je to na zaplakanie"
Zvysit kazdemu plat? To ako komu? Tym "milion" uradnikom v statnej sprave, ze ked ides nieco vybavit, tak vidis, ze ma pod papiermi casopis, lebo ked zavries dvere sa nudi a cita. Alebo milostivu nevies zohnat na celej chodbe neviem ako dlho lebo ma byt v kancelarii a nudi sa tak tam pobehuje hore-dole po inych chodbach? Nie je zaco zvysit plat tymto ludom. Ti ludia tam vedome sedia za tie platy a robit viac nechcu. Keby chceli mat vyssie platy, robili by v uplne inej sfere.
Je to síce smutné, ale kto ho očakával už tento rok, bol rojko, veď prakticky od nástupu novej vlády, t.j. približne za 1 a 1/2 mesiaca, to nie je ani možné. No ešte smutnejšie je nazývať
Matovičových pár desiatok eur 13. dôchodkom a až tragikomické je, keď bol vlani 13. dôchodok prerozdelený na dve splátky, nazývať druhú splátku 14. dôchodkom
@ivusa1516 Prekrucas vsetko, ja nic ludom z papule neberiem. Ale pojem socialna davka ti nic nevravi. Romka, ktora nepracovala nikdy, urcite neberie materske. Napriklad. A ani jej muz. Ja si prave myslim, ze sa u nas rozmohlo ruky natahovat, a cerpat vsetko co sa da bez hanby, posledne roky len pozeram ako puk co sa deje. Vsak ak moze niekto pracovat a zarabat, preco ma byt doma a poberat davky, nezda sa ti to nezmyselne, v krajine plnej dlhov? kde socialka vyplaca druhy plat muzom (ako pisem, nevadilo by mi, keby ten muz realne bol odma s dietatom na RD, ale casto sa prehodia na inu pracovnu zmluvu a pod, doma nie su, zena nepracuje), ale nema na dochodky? alebo stat nema na zdravotnu starostlivost? :D Je to proste nezmysel. Dieta moze byt s jednym rodicom, potom moze ist do skolky, jasiel ako to rodic nevie vykryt doma. Ak je dieta chore, moze byt s nim rodic doma. Ziadny problem. ALe v prvom rade sa o dieta ma starat rodic a nie stat davkami. Socialne pripady, ludia v hmotnej nudzi a pod su uplne ina kategoria.
@777januska777 ja soms a napriklad 70 pohlavi nebala, ale s nazormi PS, ich stylom a teraz po volbach duplom (vcera som tlacovku pozerala) sa takmer v nicom nestotoznujem. Ale to je teda ina tema...
@ivana11155 bozzeee s tymi uradnikmi si to trafila.. ja som to chcela napisat, ale uz som tu kritizovana viac nez dost :D Na uradoch je ich milion a clovek nic nevybavi, este im vyrabaju nove urady, delia to a ked prides nieco riesit, tak sa len vyhovaraju jeden na druheho a clovek beha ako teliatko hore dole... ale strasna praca, vies co... iste su vinimky, ale teda... posledny zazitok, prideme na nemenovani urad, zazvonime, lebo dnu sa uz clovek nedostane :DDD nova doba... niekto otvori, nestihneme ani prist ku kancelarii, vybehnu na nas dve harpie v papuckach "co chcete?" na chodbe.. bez dobry den, bez toho kto su... a nakoniec sme dosli k tomu, ze vlastne nepomozu nam, ak chceme mame ist do obcan za dverami :DDDD na druhom urade, ktory ma velmi podobne kompetencie, takmer to iste.. poslali nas na tento prvy, z toho zase na ten druhy.. :DDD
tento rok s ním rodičia nepočitali,dostali ten vianocný príspevok a neveria že to o rok bude tak ako sa to prezentuje
@simca06022011 skor si polozme inu otazku: preco stat nema peniaze?preco sme zadlzeny?co robilo predch.vlady doteraz?hrabali kazdy pre seba,a statna pokladnica prazdna.preco by mala ist matka od malych deti do prace,deti picla do jasiel od 6 mesiacov a mala by makat aby stat mal,a papalasi sa budu denne vozit na vrtulnikoch za tisice,aby si urobili fotku na hraniciach ze tam akoze nieco riesili?toto je premna nepomer,ked si maju vsetci odtrhat od ust,tak spravodlivo,nie ze beznemu cloveku vsetko poberu lebo su darmozraci,a politici si budu ulievat do vrecka a rehotat sa ako pekne s ludom vy***ali.
@simona92101 ale takto funguje politika odjakživa a nielen na Slovensku. Bohužiaľ.
Btw., žena do práce neodchádza, aby mal štát v kase, ale primárne preto, aby ona mala v peňaženke. To len také upresnenie...
ja "obdivujem" ľudí ktorí sa spoliehajú na štát
@tiezjedna to tu zaznelo vo viacerych prispevkoch,ze zeny co su na materskej su darmozracky,a nejedna sa tu predbiehala ako isli skoro do prace,lebo treba robit na dochodky a makat a nenatrcat ruky.suhlasim,ze su zeny co sa im robit nechce,ale moj pripad to nie je.niesom ziadna mladucha,robim odkedy som skoncila skolu,zamestnanie mam narocne-treba rozmyslat hlavou.do prace pojdem,ked to zdr.stav mladsej dcerky dovoli,financie u nas teraz niesu dolezite.necakam,kedy mi kazdy mesiac pipne rodicak ani ine davky,manzel zaraba dobre a mame aj rezervu nasporenu.len ma vytocilo,ze by poniektore este aj tu matersku pobrali,a hajde do roboty
Inak veľmi by som Slovensku priala, aby ako štát mal na to, aby mohol rozdávať všetko, čo politici nasľubujú...
@simona92101 matka nemusi ist od malych deti v 6m, moze ist v 3r. Ale nevidim dovod, aby stat dotoval este materskou aj manzela. Tot vsio. Ja si myslim, ze aktualen je MD, aj RD celkom dobre riesena, nikde nepisem, ze ju treba zrusit. Jedine co pisem, ze treba riesit nezmysly, ktore iba rozdavaju penaize ale nic nepodporuju. Kazda dotacia ludom, by mala nieco podporit, ci napr. podporia to ze clovek ide pracovat (napr. prispevok na jasle), alebo pomozu v pripade poklesu prijimu (ta MD - ked od 6m babatka naozaj mama nepojde prec), RD (ak moze pracovat ciastocne, moze, alebo to potiahne druhy rodic), alebo podporu novych pracovnych miest, podporu zdravotne znevyhodnenych ludi.. ale nie zbytocne davat peniaze, niekomu na minanie. Danovy bonus napr. podporuje to, ze clovke ide pracovat. Zaplati menej penazi statu, ma vyssi prijem.
a k vedeniu statu: Politiokov je par sto... kolko je ludi? Ja teda nezavidim plat politikovi a nejake to auto, je to verejnopravny cinitel. Rozhodnutia su uz druha vec ake robia, s tymi niekto suhlasi, niekto nesuhlasi. A nehadzala by som vsetko na vlady, za vela veci si mozeme ako ludia sami. Vlada nam nebude pracu hladat, vlada nebude nase uspory riesit, nase vydavky doma, vela rodin tiez fungovalo v style bud hojno alebo ho**o. V provom rade sa kazdy musi naucit, ze pokym mu socialna situacia, zdravotny stav dovoluju, musi sa o seba vediet postarat. A aj o svoje deti. A vladu si obcania musia kontrolovat, neviem ci niekedy boli demonstracie napr kovli predrazenym tendrom, vyhodenym peniazom na neviem... tie lety lietadlami alebo asistentky. NEvidela som ani jednu demonstraciu u nas, ked zvysovali dan z nehnutelnosti o 100% a potom zase o cca 20%... NIKTO nedemonstroval, nikto nehucal na uliciach, ze nebudu dotovat zlodejov. Nech preukazu kam ide kazde euro a preco... a na co... tak sup, najblizsie ked uvidis rozhadzovanie, kludne mozes organizovat, a uvidis kolkym spoluobcanom prekaza ze dotuje "zlodejov", tisice uradnikov, haldy statnych budov atd...
@simona92101 rozumiem. Len je veľmi veľa žien, ktoré nariekajú, že nemajú peniaze a pritom drepia doma kľudne 6. rok s nadväzujúcim rodičákom a nadávajú na štát, že dáva málo. Osobne by som na peniaze čo sa týka výšky RP nesiahala, ale trojročná MD je proste úlet.
Ty vole, toto je fakt neskutocne!
Fico a jeho banda tu roky rokuce rozkradali systematicky krajinu, doslova vyrabovali co sa dalo, ludom pridali par centov
A tito sprosti, prepacte, to sa fakt inak neda, len ze ste sprosti ludia idu tvrdit, ze fico teraz rusi dochodky, lebo predchadzajuca vlada vyprazdnila kasu? Ja sa z vas poserem, to naozaj moze byt slovac takato slepa?
Co!? Co!? Vam kedy fico dal okrem zvadnuteho karafiatu a prazdnych slubov, ze mu takto slepo a hlupo verite?
@tiezjedna A teraz rodičia čo na to hovoria?
A z čoho je smutná , ved dostávajú dôchodci k normalnemu dôchodku aj kvázi 13 dôchodok. Do 300€ a ešte im dajú mimoriadne nejaké peniaze ako včera oznámili. Co mame hovoriť my matky s malými deťmi na rodičovskom? Zo 470€ mame vyžiť aj matka aj dieťa. Nikto nám nič nedáva a nezvyšuje. Nezávidím dôchodcom ,ale niekto by sa už z tých hore mohol zamyslieť aj nad touto situáciou. Výchovavame novú generáciu platícov daní a samé sme na okraji spoločnosti. Otáčame každé €
Nahnevalo ma ako pracujucu,matku deti...ze dostanu v 2024 13sty dochodok ale zrusia rodicovsky dochodok a aj danovy bonus!
Ja pomerne mlada/40/ pracujuca robim na dochodky dochodcom a im daju a mne nie?
Nefer! Ucim sa,vzdelavam,robim si kvalifikaciu a naco vlastne ked plat bude furt ten isty?aj ak by mi zamestnavatel zdvihol,v cistom sa mi to neodrazi ma vyplatnej paske,bez bonusu je to o nicom a to este aby som ho teraz mohla mat PLNY musim mat v hrubom1453eur! No sila! Nic by som dochodcom nedala,stacilo!
@misinka0611 politika u nás nie je téma na diskusiu, by sme sa pohádali. Ja sa nepýtam a keďže oni môj názor na toho zježeného dementa poznajú, tak nenadhadzujú.
@martinusik91 vianočný príspevok.

@777januska777 Ja som ho nevolila, ani ja nie som nadšená, že tam je, na druhej strane som si veľmi priala, aby sa tam nedostali PS. Ja ani neviem čo sľúbil, nesledujem to. Sľubujú všetci pred voľbami.