icon

Ako postupovať, keď chcem ukončiť poistenie v Allianzi?

klara023
25. máj 2015

Ahojte mam v Alianze uzavretu zivotnu poistku.. pre financne nedostatky chcem zmluvu s nini ukoncit.. ako mam postupovat??da sa to len tak kedy si kto zmysli??este som sa u nich neinformovala.. dakujem..

marta1984
28. máj 2015

@lucy125 tú kapitálku na 25 rokov pre dieťa vám kto robil? nejaký starší pracovník Allianzu?

marta1984
28. máj 2015

@lucy125 áno jedno aké chirurgické zákroky, je na to oceňovacia tabuľka

lucy125
28. máj 2015

@marta1984 teraz nemam nikde napisane že to bude sekcia,takže ak tomu dobre chapem,podpišem zmluvu,poviem že som absolvovala sekciu a ked druhy krat otehotniem a navrhnu sekciu bude to ok?? dostanem plnenie? pytam sa jak tlk,ospravedlnujem sa,ale naozaj sa v tomto moc nevyznam.

marta1984
28. máj 2015

@lucy125 dúfam že mal v poistke aj trvalé následky úrazu

lucy125
28. máj 2015

@marta1984 neviem,ja som tam nebola iba manžel,dali sme to ako sa maly narodil,jun 2012

marta1984
28. máj 2015

@lucy125 správne 🙂 tak ako píšete

lucy125
28. máj 2015

@marta1984 ano jasne on ma drahu poistku asi 55€ mesačne.

manzanillaa
28. máj 2015

@lucy125 Pre nás ženy sa oplatí mať poistku ešte pred prvým tehotenstvom, lebo z toho vieme získať plnenie, nechcela som tým však povedať, že Vám sa poistiť neoplatí...a čo úraz, dlhodobá PN, invalidita, smrť, dôchodok...toto Vás nezaujíma? Lebo ak to chcete len kvôli pôrodu a tehotenstvu a potom ju zrušíte, tak to sa neoplatí...

lucy125
28. máj 2015

@marta1984 ďakujem 🙂 takže sa poistim,lebo ako pišem ja nemam poistku od 18tky.

lucy125
28. máj 2015

@manzanillaa nie,nie len kvoli tomu,ale aj skrz toho.

manzanillaa
28. máj 2015

@lucy125 Tak hor sa do správneho nastavenia poistenia🙂 Držím palce🙂

marta1984
28. máj 2015

Ak niečo tak napíšte IP, rada pomôžem... ale nemôžem tu sedieť už 🙂 pekný deň zatiaľ

lucy125
28. máj 2015

@manzanillaa ďakujem 🙂 ale až od oktobra kedže teraz budem tri mesiace na neplatenom volne,skrz maleho a moj prijem bude iba 23€ rodinne pridavky+jeden manželov plat,takže ja až od mojej vyplaty od oktobra sa dam.
@marta1984 Jasne ukladam si vas a keby niečo pišem IP.

magic08
28. máj 2015

@marta1984 dakujem za odpoved. Co sa tyka sporenia v poistovni, realne vsetci vieme ajo to v skutočnosti je. Bohuzial zle skusenosti s nie jednou poisťovňouma nutia uvazovat ttakto. V sporeni v banke, aspoň mi banka vyplati to, co tam realne vlozim, plus nieco malo navyse. Ani jedna poisťovňa este nevyplatila ti co tam klient blozil. Ked vtacka lapaju, pekne mu spievaju. Poistovne si stahuju neuveritelne poplatky. Alw to je len zlomok dôvodov preco to chcem zrusit. So. Len zvedava, kolko mi realne poistovna vrátí v porovnaní s předpokládanou tabulkou. Očakávania nie su potešujúce

marta1984
28. máj 2015

@magic08 záleží ako máte poistku nastavenú, koľko rokov ju máte založenú?

klara023
autor
29. máj 2015

@marta1984 da sa to odlozit aj na 3roky?

klara023
autor
29. máj 2015

@jolly84 dakujem.. viem ze zamestnankyne spol. ALIANZ mi chcu dobre ale proste nechapu terajsie moje podmienky a proste nemozem platit dalej tu poistku..

magic08
29. máj 2015

@marta1984 skor ro zalezi od toho, kolko z mesacnych splatok ide na sporenie a kolko na poistenie. aj tak to nemeni nic na rom, ze v konecnom dosledku prerobi vzdy klient

manzanillaa
29. máj 2015

Milé mamičky, pokiaľ je situácia taká, že proste peniaze na poistku nezvýšia a tento stav je dlhodobý, tak tú poistku zrušte. Ide o priority...Ale nechápem, prečo by mal byť klient ten, čo prerobí....vrámci poistenia si klient kryje aj riziká a tie niečo stoja a hlavne keď je poistka robená na krátke obdobie, tak nemusíte dostať to, čo ste tam navkladali vrámci sporenia..Ak sa zmluva dohodne na trebárs 20 rokov, tak aj tie poplatky sa rozrátajú na dlhšie obdobie, takže keď predčasne ukončíte, stiahne si ich poisťovňa hneď pri zrušení a Vám ostane len malá suma...poistka nie je to isté ako termínovaný vklad alebo niečo podobné....tam Vám v prípade smrti nik nedá viac, kdežto poisťovňa áno...

klara023
autor
29. máj 2015

@manzanillaa mozno to patrilo mne..🙂 poistku chcem zrusit lebo sa mi zda ze platim dost.. ked nastupim do prace to je cca 3roky bude situácia ina a urobim si novu poistku.. inak to asi nevydim.. viem ze nedostanem to co som tam vlozila to je jasne riziko dnesneho casu.no ale inak to nejde..

manzanillaa
29. máj 2015

@klara023 Keď to inak nejde, tak nie je o čom🙂

marta1984
29. máj 2015

@magic08 prečo by mal klient prerobiť, pokiaľ má správne nastavené životné poistenie a správny produkt a zaujíma sa to, nielen že to platí ale reálne sa zaujíma o to čo sa mu s peniazmi deje a pochopí princíp celého investovania, neprerobí... ale treba sa o to zaujímať a ako sa hovorí byť v správnom čase na správnom mieste

marta1984
29. máj 2015

@klara023 pani jednoducho to zrušte a potom si možno o tie 3 roky spomeniete na mňa, čo Vám mám nato povedať.... už som vám písala, využite prázdniny v platení, ale keď vy len chcete rušiť a rušiť, čokoľvek a akúkoľvek radu Vám dám, je podľa mňa už zbytočné, keďže ste presvedčená o tom že urobíte správnu vec, tak smelo do toho....

magic08
29. máj 2015

@marta1984 a kolko klientov poistovni sa romu aj realne venuje? kolk z nich chape princip? a z toho mi vychadza otazka, kolko poistovakov sa po,uzatvoreni zmluvy a vyplateni provizie naozaj o klienta zaujima? nie len obcasny telefonat ci nieco nepotrevuje...

hrcavdeske
29. máj 2015

@magic08 mna zas napada otazka, ako casto je v ociach klienta potrebne ( chcené ) aby ho kontaktoval poistovak.. aby to nebolo zas o tom ze ho " otravujeme "
poviem za seba, tiez pracujem pod Allianzom sp. mam pod sebou cca 300 zmluv. nie je to vela, ale na starostlivost ani malo + nahodne riesenie poistnych udalosti, a technickych veci v zmluvach dalekych znamych, ktorym poistovak " zdrhol" alebo ani nevedia, ci este robi.
klienta kontaktujem podla potrieb, bud vidim, ze pozabudl zaplatit dva mesiace platby, alebo vidim, ze je cas, kedy moze uskutocnit zmenu v zmluve, alebo ponuknem pripoistenia, nove za stare. a pod.. pripadne meniny sa snazim vystihnut, no neda sa to vzdy.. vacsinu na meniny pisem tym ktorym som zmluvu osobne uzatvarala alebo som ich mala fyzicky v kancli a uz si ich aspon viem priradit...

marta1984
29. máj 2015

@magic08 keď ich aj kontaktujeme, obvykle odpoveď klienta, ja mám všetko v poriadku 🙂

magic08
29. máj 2015

@marta1984 a akym sposobom klienta kontaktujete, ak sa smiem spytat? vyssie spominate, aby klientove peniaze zarabali a neprisiel o ne, ma sa o scoju poistkumstarat? teda sledoval financny trh. uprimne? robite to? viete mi teraz povedat aka je siatuacia na financnom trhu, aby moje peniaze na poistke zarabali?

@hrcavdeske starostlivost o klienta podla mojho naaoru nespociva v tim, ci mi poslete meninovu sms, ze mi volate ak mam dlh alebo je cas opravit poistku. vacsinou poistocaci uzatvaraju rie poisrky, ktore im v tom case najviac vynasaju na proviziziach.

kolki financni poradcovia sa staraju o klienta v tom zmysle, ze sa staraju o jeho peniaze. aby mu co najciac zarobili? vacsina ani nema prehlad o tom, ake fondy vynasaju a do investicnych zmluv len nabuchaju fondy, ktore im povedali kdesi na skoleni.

hrcavdeske
30. máj 2015

@magic08 napr fondy v invest.ZP sa mozu menit 3 krat v roku ... a ano sledujem to, viem ti povedat, ktore su najmenej pracovite, a ktore najviac zarabaju.. viem poveat, ktory fond je najdrahsi z hladiska poplatkov a ktory naopak najlacnejsi ..... investicko si vsak dava u mna mozno 20 % klientov .. a v kapitalovom mu nemam co sledovat, ako sa mu nakupuju podielove jednodky, a za kolko, kedze tam uz pri podpise, podpisuje presne stanovenu dohodnutu sumu..
a k tomu mam klientov, kde si menej sporia a viac sa zameriavam skutocne na poistenie rizika . a tak ziadne peniaze nepracuju a nezarabaju sa , kedze cela suma ide na krytie rizika, uveru , havarijne,

napriklad teraz si isto postrehla nadmerny uhrn zrazok, co zial v niektorych oblastiach sposobilo skody na majetku, a uz mam hned co risit, , kym klient upratuje dvor a cisti dom od bordelu naneseneho vodou, ja sa snazim vybavit veci zanho, aby v case ked ma teraz najviac starosti, sa mohol venovat tomu a nie poistej udalosti... poviem ti, za jeho zmluvu dostanem naozaj minimalne drobne. v podstate viac preveziem a viac vynalozim energi na to, aby som nasledne jeho problem vyriesila ako dostanem...
hold nie vzdy je vsetko o peniazoch ...

marta1984
30. máj 2015

@magic08 telefonicky ho kontaktujem, prípadne mailom, ale viac telefonicky a dohodnem osobné stretnutie, na ktorom prejdeme celú zmluvu a nastavíme potrebné zmeny napríklad.
Môžem sa opýtať ja Vás? Niekto vám predsa tú zmluvu musel uzatvoriť, je jeho povinnosťou starať sa o Vás ako o klienta a vo všetkom Vám poradiť 😉 Pokiaľ sa neozval on vám, ozvite sa vy jemu 🙂

marta1984
30. máj 2015

@hrcavdeske presne tak, klienti vidia len že na nich zarobíš 🙂 ale nevidia všetko to čo za tým je.... a my pracujeme v jednom kuse sa dá povedať, nie len 8 hodín denne ako si niekto myslí.. lebo každý o 15:30 buchne dvermi na kancli ale nám pracovný čas nekončí, pretože klient može hocikedy zavolať keď potrebuje pomoc 🙂 je to ťažká práca ale zaujímavá... 🙂