icon

Ako previest daňový bonus na dieťa na seba?

7. aug 2025

Ahojte. Som na rodičovskej, muž poberá daňový bonus na dieťa. Čo robiť, keď to chcem zmeniť, aby chodili daňový bonus mne? Ďakujem

Strana
z2
44janica44
8. aug 2025

Daňový bonus je úľava z daní z príjmu, nie dávka.
Ako chces aby ti chodil keď nemáš príjem???

majka99999
8. aug 2025

Zamestnat sa.

mondolina
8. aug 2025

@anonym_autor
pracuješ popri RD?

autor
8. aug 2025

Ale veď daňový bonus si vie dať aj matka, ktorá predtým pracovala, nie? Budem sa vracať do práce na polovičný úväzok, s mužom sa rozvádzame a keďže ja sa starám o dieťa, tak chcem, aby chodil na účet mne...
Takže prvé dva komentáre ste si mohli odpustiť keď neviete odpovedať na otázku a nepoznáte pozadie

autor
8. aug 2025

@mondolina od septembra pôjdem na 1/2 úväzku a potom asi od januára na plný už... Chcela by som to riešiť už v predstihu pre istotu ak by sa dalo v priebehu tohto mesiaca...ale neviem, či upsvar alebo zamestnávateľ..

ajdika
8. aug 2025
@anonym_autor

@mondolina od septembra pôjdem na 1/2 úväzku a potom asi od januára na plný už... Chcela by som to riešiť už v predstihu pre istotu ak by sa dalo v priebehu tohto mesiaca...ale neviem, či upsvar alebo zamestnávateľ..

@anonym_autor danovy bonus mozes mat uplatneny az v najblizsej vyplate, skor nie. Ked nastupis, budes podpisovat vyhlasenie na nezdanitelnu cast, tam si to vypises,dolozis rodne listy deti. Manzelovi oznamis,aby si od mesiaca,v ktorom nastupis,zrusil poberanie danoveho bonusu.

anonym_0a654b
8. aug 2025
@anonym_autor

Ale veď daňový bonus si vie dať aj matka, ktorá predtým pracovala, nie? Budem sa vracať do práce na polovičný úväzok, s mužom sa rozvádzame a keďže ja sa starám o dieťa, tak chcem, aby chodil na účet mne...
Takže prvé dva komentáre ste si mohli odpustiť keď neviete odpovedať na otázku a nepoznáte pozadie

@anonym_autor však ti úplne normálne a pravdivo odpovedali, že na daňový bonus musíš byť zamestnaná a ty si jasné napísala, že si iba na RD, nie že pracuješ, tak sa nabudúce normálne vyjadri a nemusíš mať potom zbytočne uštipačné poznámky. Sa ani nečudujem, že sa rozvádzaš, chlap musel mal pri tebe vešteckú guľu a ešte aj pevné nervy na také reakcie.

212121
8. aug 2025

Prídavky na dieťa mozeš poberať ty. To sa na UPSVaR vybavuje. Daňový bonus až keď sa zamestnaš- u zamestnávateľa.

tiika
8. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor daňový bonus nechodí nikomu na účet, na účet chodia rodinne prídavky. Bonus je čiastka, o ktorú zaplatíš z tvojej mzdy nižšiu daň - oproti zamestnancovi bez deti.
Najskôr teda musis pracovať, mat nárok na prijem, z ktorého sa vypočíta daň, následne sa tato daň ponizi o bonus a ty dostanes prijem znížený o odvody, “nižšiu” daň a tebe pride na účet “vyššia” čistá mzda.

autor
8. aug 2025
@ajdika

@anonym_autor danovy bonus mozes mat uplatneny az v najblizsej vyplate, skor nie. Ked nastupis, budes podpisovat vyhlasenie na nezdanitelnu cast, tam si to vypises,dolozis rodne listy deti. Manzelovi oznamis,aby si od mesiaca,v ktorom nastupis,zrusil poberanie danoveho bonusu.

@ajdika ďakujem krásne

autor
8. aug 2025
@anonym_0a654b

@anonym_autor však ti úplne normálne a pravdivo odpovedali, že na daňový bonus musíš byť zamestnaná a ty si jasné napísala, že si iba na RD, nie že pracuješ, tak sa nabudúce normálne vyjadri a nemusíš mať potom zbytočne uštipačné poznámky. Sa ani nečudujem, že sa rozvádzaš, chlap musel mal pri tebe vešteckú guľu a ešte aj pevné nervy na také reakcie.

@anonym_0a654b tak nabudúce si odpusti aj ty ustipacne poznámky

autor
8. aug 2025
@212121

Prídavky na dieťa mozeš poberať ty. To sa na UPSVaR vybavuje. Daňový bonus až keď sa zamestnaš- u zamestnávateľa.

@212121 ďakujem pekne

terezia74
8. aug 2025

@anonym_autor zbytočne sa zduvaš, dobre ti napísali pre koho je bonus určený. Tvoja chyba, mala si doplniť že od septembra ideš do práce 🤦

autor
8. aug 2025
@terezia74

@anonym_autor zbytočne sa zduvaš, dobre ti napísali pre koho je bonus určený. Tvoja chyba, mala si doplniť že od septembra ideš do práce 🤦

@terezia74 hej hej zdúvam sa 😊 a más aj nejakú novú info alebo len si potrebujes kopnúť, že som zle reagovala?

44janica44
8. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor nie nemohli sme si prvé 2 komentáre odpustiť. Lebo to boli odpovede na otázku, ktorú si položila. Čo sme my veštice že vieme čítať nejakému anonymovi myšlienky a domyslieť si 3/4 informácií k otázke?

autor
8. aug 2025
@44janica44

@anonym_autor nie nemohli sme si prvé 2 komentáre odpustiť. Lebo to boli odpovede na otázku, ktorú si položila. Čo sme my veštice že vieme čítať nejakému anonymovi myšlienky a domyslieť si 3/4 informácií k otázke?

@44janica44 bože tak sorry, všetko mi pada na hlavu a ano, reagujem posledné dni podráždene...len zas sa netvsrte ako svatice, ze vy ste nikdy nereagovali zle ked ste mali blbe obdobie... ale sú tu aj normalne komentáre, tak vzdy to je o človeku...

terezia74
8. aug 2025
@anonym_autor

@terezia74 hej hej zdúvam sa 😊 a más aj nejakú novú info alebo len si potrebujes kopnúť, že som zle reagovala?

@anonym_autor reagujes podráždene aj keď si chybu urobila ty. Nabudúce viac slusnosti z tvojej strany

ekira1
8. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ty si zle položila otázku a potom si útočila, že ti odpovedajú na tvoju otázku a nie na to, čo si nenapísala.. tak sa skľudni keď žiadaš o pomoc. Druhý krát použi Google, je tam všetko rozpísané a nebudeš tu musieť útočiť na užívateľky, čo ti chcú pomôcť.

natalka13
8. aug 2025

Upsvar ti tazko prizna danovy bonus.
Od sept. Ked budes zamestnana si ho uplatnis.

anonym_d12fb3
10. aug 2025

@anonym_autor a s exmanželom sa nevieš dohodnúť, aby ti daňový bonus dával a uplatňoval on? On dostane určite vyššiu sumu, lebo keď pracuje na plný uúväzok, tak dostáva vyšší daňový bonus ako budeš dostávať ty z polovičného.

markaterka
10. aug 2025
@anonym_d12fb3

@anonym_autor a s exmanželom sa nevieš dohodnúť, aby ti daňový bonus dával a uplatňoval on? On dostane určite vyššiu sumu, lebo keď pracuje na plný uúväzok, tak dostáva vyšší daňový bonus ako budeš dostávať ty z polovičného.

@anonym_d12fb3 keď nebudú žiť v spoločnej domácnosti a budú rozvedení, jej exmanžel nemá nárok na daňový bonus.

tiika
10. aug 2025
@markaterka

@anonym_d12fb3 keď nebudú žiť v spoločnej domácnosti a budú rozvedení, jej exmanžel nemá nárok na daňový bonus.

@markaterka toto nie nie je pravda, jej exmanžel môže mat nadalej nárok na daňový bonus, ak bude dieťa napr. v striedavej starostlivosti

tiika
10. aug 2025
@anonym_d12fb3

@anonym_d12fb3 ani sa nemusí dohodnúť, min. mzda je 816€, pólov.uvazok 408€ a je to tak nastavené, ze už pri tomto prijme jej vychádza plny daňový bonus na jedno dieťa

eeffka
10. aug 2025
@anonym_autor

@44janica44 bože tak sorry, všetko mi pada na hlavu a ano, reagujem posledné dni podráždene...len zas sa netvsrte ako svatice, ze vy ste nikdy nereagovali zle ked ste mali blbe obdobie... ale sú tu aj normalne komentáre, tak vzdy to je o človeku...

@anonym_autor na upsvare si poziafaj o posielanie pridqvkov na deti

lienka.7
10. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor keď od septembra nastupis, odovzdás rodné listy a vyplnis tlačivo a v októbri aj s vyplatou ti dôjde danovy bonus na deti. To je všetko.
Mužovi oznam, že odteraz bonus pobetas ty, ak si ho nezruší, bude mat problémy. Prednosť ma totizto matka.

liv1
10. aug 2025
@anonym_0a654b

@anonym_0a654b akoze nehnevaj sa, ale napisat taku trapnu hnusnu podpasovku druhej zene, ze sa nedivis ze sa rozvadza za to, ze napisala jednu vetu a este velmi miernu?? O tom ze ste si mali prve dva komentare odpustit? Co sa hanbis to napisat pod vlastnym nickom?

anonym_0a654b
10. aug 2025
@liv1

@anonym_0a654b akoze nehnevaj sa, ale napisat taku trapnu hnusnu podpasovku druhej zene, ze sa nedivis ze sa rozvadza za to, ze napisala jednu vetu a este velmi miernu?? O tom ze ste si mali prve dva komentare odpustit? Co sa hanbis to napisat pod vlastnym nickom?

@liv1 a akú čaká reakciu? Ty budeš tiež jedna z tých, čo len druhých bezdôvodne napáda, uráža, chová sa jak rozmaznaný spratek a potom od iných očakávaš, že ti budú okolo riti skákať a byť na teba milí. Ale tak to nefunguje, aké požičaj, také vráť. ☺️

natalka13
10. aug 2025
@liv1

@liv1 a svoju otazku dostala relevantne odpovede. Nik nevie citat jej myslienky.

liv1
10. aug 2025
@natalka13

@liv1 a svoju otazku dostala relevantne odpovede. Nik nevie citat jej myslienky.

@anonym_0a654b prave si sa dopodrobna opisala co 😁👍. Anonym, ktory sa tak hanbi za svoje nevhodne komentare, ze ich ani nenapise pod vlastnym nickom. Ty hrdinka 😁

@natalka13 ano relevantne, to je v poriadku. Ale pisat jej take podpasovky za ozaj priam nevinnu vetu “tie prve dva komentare ste si mohli odpustit”… tak to je fakt ubohe.

anonym_0a654b
11. aug 2025
@liv1

@anonym_0a654b prave si sa dopodrobna opisala co 😁👍. Anonym, ktory sa tak hanbi za svoje nevhodne komentare, ze ich ani nenapise pod vlastnym nickom. Ty hrdinka 😁

@natalka13 ano relevantne, to je v poriadku. Ale pisat jej take podpasovky za ozaj priam nevinnu vetu “tie prve dva komentare ste si mohli odpustit”… tak to je fakt ubohe.

@liv1 opísala som teba, nauč sa čítať a nie si domýšľať ☺️ si predstav, že ako ja budem vystupovať na internete, je len moja vec, či som ako anonym alebo s vymysleným nickom, je to absolútne jedno.. ale tebe to evidentne žily trhá 😝 a ďalších skoro 50 ľudí súhlasilo s mojím komentárom, zatiaľ čo ty plačeš doma do vankúša, chudáčik 😊

Strana
z2