icon

Ako prežiť z 1000 EUR?

14. okt 2025

Po zaplateni vsetkych vydavkov nam ostane 1000 eur , sme trojclenna rodina… ako sa da z toho vyzit cely mwsiac ? Kolko eur davate na potraviny ?

majlo1234
14. okt 2025
@anonym_dbb9e6

@nyusika 150e na plienky a mlieko je veľa??
Si sa s koňom zrazila,vidno že nemáš pojem čo obnáša kupovať dieťaťu plienky a umelé mlieko celý mesiac

@anonym_dbb9e6 ja napriklad prehlad mam, a je to vela.

really8
14. okt 2025
@anonym_dbb9e6

@nyusika 150e na plienky a mlieko je veľa??
Si sa s koňom zrazila,vidno že nemáš pojem čo obnáša kupovať dieťaťu plienky a umelé mlieko celý mesiac

@anonym_dbb9e6 ano je to vela. A to mam dieta vyhradne na umelom a jednom z najdrahsich.

anonym_d24537
14. okt 2025
@tiezjedna

@anonym_d24537 tak ona sama píše, že nevie hospodáriť s peniazmi...

@tiezjedna TYCH tem je tu uz 10000ce. staci aby si tuto autorka prelustrovala MK, vsade kazdy den tie iste temy. rad je tu viac nez dost. preto mi to pride ze toto ozaj dakto vymysla.
a 1000 euro ked niekomu ostane na zivot, to je skor tema na poburenie, ak nevie ako ma hospodarit s 1000ckou.

nyusika
14. okt 2025
@tiezjedna

@anonym_d24537 tak ona sama píše, že nevie hospodáriť s peniazmi...

@tiezjedna A co caka ? ze pojdeme namiesto nej kupit rozky, aby si do kosika nenahadzala sprostosti za 30-40 eur ?
to nie je "nevie hospodarit"...to je stupidita

toto je stopro len nejaka xxx, co sa tu zabava

anonym_d24537
14. okt 2025
@nyusika

@tiezjedna A co caka ? ze pojdeme namiesto nej kupit rozky, aby si do kosika nenahadzala sprostosti za 30-40 eur ?
to nie je "nevie hospodarit"...to je stupidita

toto je stopro len nejaka xxx, co sa tu zabava

@nyusika uplne suhlasim, je to sprostost ludi. ze nevedia narabat s peniazmi.

tiezjedna
14. okt 2025
@anonym_d24537

@tiezjedna TYCH tem je tu uz 10000ce. staci aby si tuto autorka prelustrovala MK, vsade kazdy den tie iste temy. rad je tu viac nez dost. preto mi to pride ze toto ozaj dakto vymysla.
a 1000 euro ked niekomu ostane na zivot, to je skor tema na poburenie, ak nevie ako ma hospodarit s 1000ckou.

@nyusika
@anonym_d24537
je možné, že to tu niekto buchol zase len preto, aby zdvihol vášne😎

anonym_d24537
14. okt 2025
@tiezjedna

@nyusika
@anonym_d24537

@tiezjedna mne tlak 🙂 sama som sprosta. ze ma taketo temy vytocia. autorke gratulujem, asi som ho mala nizky.

tiezjedna
14. okt 2025
@anonym_d24537

@tiezjedna mne tlak 🙂 sama som sprosta. ze ma taketo temy vytocia. autorke gratulujem, asi som ho mala nizky.

@anonym_d24537 tak aspoň nejaké pozitívum😉😂

nyusika
14. okt 2025
@tiezjedna

@nyusika
@anonym_d24537

@tiezjedna alebo podporil klikanost

tiezjedna
14. okt 2025
@nyusika

@tiezjedna alebo podporil klikanost

@nyusika na to je to ešte slabý kaliber😀

katkaseiner
14. okt 2025
@anonym_autor

@nyusika musi mat zdravotny problem aby sme dostali na predpis

@anonym_autor nemusi mat dieta zdravotny problem aby bolo mlieko na predpis. Staci aby rodic alebo starsie dieta chodilo k alergologovi a uz mas na predpis.

anonym_565d31
14. okt 2025

Ešte by som 500 odložila. 🫣🤣

anonym_ff1dc8
14. okt 2025
@anonym_autor

Nevieme hospodarit s peniazmi, a prwto hladam inspiraciu ako usetrit hlavne na tych potravinach

@anonym_autor My sme päť členna rodina, 2+3 pubertiaci a na potraviny miniem 750e. Varím každý deň, v škole sa nestravuju. Muž si berie jedlo do práce. Z 1000 e musíš ešte aspoň 400 e ušetriť. Urob si jedálny lístok na celý týždeň. Pozri akcie ak chceš čo je v obchode kde chodíš a podľa toho si kúp. Daj si do peňaženky 30 na deň alebo si to rozlož 50 e na týždeň a snaž sa aby si to nepresiahla. Keď jeden deň kúpiš viac druhý už menej. Píš si na lístok čo kúpiš a iba na to sa sústreď. Chce to disciplínu, aj mne sa stane že to niekedy preženiem z nákupom.

biba_18
14. okt 2025
@nyusika

@anonym_autor teraz som uz stopercentne presvedcena, ze si tu z nas niekto len prdel robi...ubohe

@nyusika tiež som o tom presvedčená ...

anonym_00a5ac
14. okt 2025

@anonym_autor Tak niekto koľko má toľko minie...my máme traja cca 1700 čisté bez akych koľvek platieb.
K tomu pubertiaka, každý deň cestujeme 35km do práce (cestu si hradime sami) Máme veľký štvorizbák ,náklady na bývanie dosť. a,žijeme, chodíme občas po výletoch aj c leto dovolenku. A neuťahujeme myslím na,stravu a nič nám nechýba. Žijeme síce v menšom meste,ale náklady na,stravu, bývanie, služby rovnaké ako vo väčších mestách.
Ale nehanbúm sa zaro,že kupujeme prevažne v akcii aj viac (zvyknutý s čias minulých) Varim takmer denne a bežné veci z drogérie v akcii. Doprajeme si všetko ake nie každý deň určite. Do kaderníctva chodím max 2x do roka. Farbím si vlasy doma, kozmetika jedine depilácia občas, ihe nič. Pretože posledné roky to bie je priorita Teda posledných 15-20 určite. Nakupujem prevažne v akciiaj oblečko,aj Temu či Shein a syn si zarába čo to aj objednáva oblečenie sám. A väčšina kozmetiky máme s narodenín, menín, vianoc. Parfumy aj dostanem aj di objednávam občas.

stellarstar
14. okt 2025

@anonym_autor už zase táto téma? Keby máš len 50 eura otázku chápem ale z 1000? Ja dávam mesačne 250-300 na jedlo

anonym_b9f673
14. okt 2025

@anonym_autor 1500. Takže umrete hladom

anonym_d7c805
14. okt 2025
@anonym_autor

Ano 1000ostane na stravu, drogeriu atd…ale len na pleinky a mlieko dam 150eur

@anonym_autor to žeriete denne pizze a hamburgery že je vám 1000e na jedlo málo? Píšem žeriete, lebo normálny ľudia jedia.

veselo_neveselo
14. okt 2025

@anonym_autor Musis mat len trochu discipliny. Doma si napisat nakupny zoznam, a ist do obchodu pripravena. Ak vam treba len cerstve pecivo, tak kupit len cerstve pecivo.
Nepozerat okolo, nenechat sa zlakat reklamou.

Vyberat si, co kupis uz doma. Lahko sa minie za syry, sunky, avokada, olivy, salamy, ked clovek ide okolo, dobre to vyzera. Ale pokial to nemas naplanovane, ako a kedy to spotrebujes, tak polku z toho vyhodis za par dni plesnive - a tak vyhadzujes peniaze, ktore si mohla minut inak.

siska53
14. okt 2025
@anonym_autor

No casto vyhadzujem zeleninu ked je v chladnicke dlho , na sladke vody , alebo sa nieco uvari a potom sa to nezje

@anonym_autor a preco ju vyhadzujes? Ano, obcas sa stane kazdemu, ze presvihne zaruku alebo nieco splesnivie .. ved si navar do zasoby, sprav si vlastne polotovary... Aj ja tak robievam castokrat.
A vzdy si sprav zoznam a toho sa drz. Ano, aj ja kupim maslo v akcii aj 3-4 ks, ale dam do mrazaku a nemusim potom kupovat, aj syry ci sunky, ak sa podari v akcii. 1000€ je strasne vela pre dvoch s malym babom... To je uplne kralovsky rozpocet za mna.

anonym_f5779a
14. okt 2025

Ked nevies setrit, skus si to hodit do chatu gpt. On ti spravi aj jedalnicek aj k tomu nakupny zoznam za tolko penazi kolko mu napises. Rozdel si to po tyzdnoch, ze mate napr 200€ na tyzden, nech to je jednoduchsie. Inak to musite kralovsky vyzit.
Ja mam rozpocet 200€ na tyzden ale pre 2+2.

anonym_b9f673
14. okt 2025
@anonym_58e649

Tak ja neviem...asi som márnotratná hlúpa negramotná žena, ale ja si myslím ze 1000 je ltt...
u nás to tak z mesiaca na mesiac stále je...
lebo ja mám pocit že 1000 nie je len na stravu a plienky a mlieko...ale aj na všetko ostatné...
viem že sú tu super ženy ktoré za 300 € prestravujú 10 pubošov vo vývine, tuto aha, by pani prežila z 1000 cky 2/3 mesiace...

ale v mesiaci môže prísť zubár, choroba, oslava, kino, nové topánky, čosi do školy, výlet....možno niečo pre radosť....
a tie potraviny, kvalitnejšie....syry, zelenina, ovocie, káva, čaje.... sú proste nie lacné
podľa mna je tisícka raz dva ta tam....

@anonym_58e649 zase miesas jablká s hruškami. Jedna položka je strava, druha nejaké iné výdavky. Pokial ti tam padne zubár, tak ti ani 2 litre stačiť nebudu. Jedna vec je ze ano, potraviny sú drahé, druha vec je ze niektoré už nevedia co by od dobroty kupovali a preziehali sa blbostami. Potom ze sú ľudia obézni, ze? Je preto uplne jormalne, ze pokial mam raz 500 euro, tak miniem 500, pokial 1000, tak miniem 1000, lebo viem, že ich mám.

anonym_f5d3e0
14. okt 2025
@nyusika

@anonym_b4e780 preto pisem, ze neviem, ako je to teraz - pred 18 rokmi to bolo tak, ako pisem, len ten pocet si uz nepamatam

@nyusika nehnevaj sa za otázku, ale Ty máš deti? Aj ja som mala mlieko na predpis tiež, ale to už je takmer 15 rokov. Ináč to nič v zlom ale z 1000 eur vyžiť 2-3 mesiace, je nereálne. To jedine, že majú 3/4 potravín domácich a zadarmo.🙈 Takže to čo píše anonym je blud.

tiezjedna
14. okt 2025
@anonym_008cfe

@anonym_autor z 1000€ by sme prežili 2/3 mesiace 🫠

@anonym_008cfe to spásate trávu okolo baráku?

pasomnica
14. okt 2025

Však to je kopec peňazí, že sa z toho dá ešte odkladať bokom.

vevebono
14. okt 2025

U nás to funguje tak. A to sme piati. Áno, 1000€ prežerieme úplne v pohode. Ale dvaja pubertaci zjedia aj spod mňa. Každý druhý deň varím, jedlo sa zo zásady nevyhadzuje! Nekupujem, aby som vyšmarila. To je vec prvá. A vec druhá, napr moj muž ide do obchodu, spravi nákup za 100€, ale reálne nedonesie ani ho... ja nakúpim za povedzme 40€ a mame to na tri dni. Problém nastáva večer, ked muž zaderie, nemáme nič na chrumkanie? Vtedy vyťahujem rožky z predošlého dňa, nakrájam a zapečiem - kvázi bakerols, alebo krájam jablko, robím vločky na karamely, atď.
Chalani si do školy nosia sirupov vodu, sirup robím sama. Mätový, ríbezľový, zazvorovy, záleží od sezóny..
Kupujeme minimum hlúposti, čo sa týka sladké vody, sirupy, keksíky, chipsy a podobne. Fakt musí byť wau cena, aby som po tom siahla

anonym_008cfe
14. okt 2025
@tiezjedna

@anonym_008cfe to spásate trávu okolo baráku?

@tiezjedna nie, nekupujeme hlúposti 🙂 sme 2 dospelý a malé batoľa

tiezjedna
14. okt 2025
@anonym_008cfe

@tiezjedna nie, nekupujeme hlúposti 🙂 sme 2 dospelý a malé batoľa

@anonym_008cfe aj keď človek nekupuje hlúposti, a stravuje sa kvalitne, perie, upratuje, umýva sa atď., tak pri dvoch dospelých a batoľati je nereálne vyžiť z 1000 € tri mesiace

bavlnka92
14. okt 2025

napíš si jedálny lístok ideálne po týždňoch. keď budú jeden deň zemiaky, využi a sprav ďalší deň kašu alebo pečené aby si nevyhodila. a kombinuj. keď uvidíš reálne aké potraviny treba a koľko nie je dôvod kupovať a potom vyhadzovať.
my sme 3členná rodina tiež a po zaplatení všetkého mi zostane možno 500 ak je lepší mesiac a viac odrobím 😵 a to musím z toho rátať ešte drogériu, jedlo, škola...

anonym_275ba6
14. okt 2025
@nyusika

@anonym_b4e780 neviem ako teraz, ale pred x rokmi bolo niekolko krabic na predpis, tusim dve-tri mesacne

@nyusika Vidno, že nemáš o tom predstavu. UM je drahé a na predpis len tak nie je.