Ako riešiť hypotéku pri nefunkčnom katastri?
Uz je to tu - mali sme cerpat hypoteku ale banka odpisala ze kataster nefunguje ze nevedia si pozriet LV a plombu 🤣🤣🤣 achhh
@didi_home tak toto ma zaviedlo.
lebo v praxi, ci je zaplatena faktura do pokladne ci na ucet, z danoveho hladiska pri podani dan. priznania je to jedno. Dan priznanie sa poda zo vsetkych prijmov.
pojem "na ruku" ale ludia pouzivaju v suvislosti s ciernym prijmom, o ktorom urady nemaju co vediet aby si dotycny znizil odvody a dane.
@didi_home v kazdom pripade sa domnievam /ale treba sa spytaj aj v banke/, ze pre banku bude smerodajne posledne danove priznanie a tam uvedene prijmy.
Ja som szco a ked som ziadala banku len o drobnu pozicku, pozadovali len dan. priznanie, i ked je pravda ze v tej banke mam aj ucet, takze o mojich pohyboch na ucte vedia.
A preco davaj smajlikov? To je pomerne vazna situacia,nie?
@negymama napisala som to nezrozumiteľne. Ospravedlňujem sa. Muž normálne faktúruje, podáva daňové priznanie. Len peniaze mu nechodia na účet. Ale už to mám vysvetlene. Čiže banke bude príjem dokladovať fakturami. Ale najskôr mi pani poradkyňa povedala ze pohyby na účte za posledných 6 mesiacov musí poukázať. Už som sa s nou spojila, a zmylila sa v tomto. Príjem bude dokladovať fakturami a daňovým priznaním.
@didi_home no presne. pomylila si tu ludi. leboked niekto uvedie, ze neplatia mi na ucet , dostavam to na ruku. Mysli sa tym, ze prijem je na cierno a nepriznava sa na dan. priznami.
Preto tu ludia pisali , ze bude mat problem s hypotekou, lebo sa domnievali ze vdaka nepriznanym prijmom nacierno, mu vyjdu nizke prijmy na dan priznani, a banka to vyhodnoti ako nedostatocne pre poskytnutie hypo.
@maranco len nie kazdy ma povinny mat ecasu
@michaelam2 tu sú výnimky https://www.slov-lex.sk/ezbierky/pravne-predpis...
Ale ale o com tu vsetci pisete, ved minister ma plne ruky prace s detmi, co sa na karneval prezlecu za dochodcov, co on by riesil nejaky kataster? 🤷🏼♀️
Clovek si nemoze ani trvaly pobyt zmenit a xy dalsich veci mimo kupy/predaja a teda prevodu vlastnictva nehnutelnosti. Otazne je aj to, ci sa im vobec podari vsetky data obnovit.
@maranco ano ja to poznam, len som reagovala na to, ze mozno nema ecasu a teda takto prijem nepotvrdi
Kataster bol deravý ako rešeto. Našiel som tam totálne chyby, hovorí odborník
Expert okrem iného poukazuje na servery, ktoré obsahovali hneď niekoľko kritických zraniteľností so skóre 10, teda s najvyšším, alebo s vysokým stupňom nebezpečenstva. Jeden server mal až 230 zraniteľností.
Taktiež odhalil veľmi staré verzie PHP a Apache servera, vydané boli ešte v rokoch 2009 a 2010. Zároveň identifikoval porty, ktoré by do internetu nikdy nemali byť otvorené, no napriek tomu boli.
kataster značne podcenil bezpečnosť svojho perimetra, a to kardinálnym zanedbaním patchovania služieb (zaplátania dier v nich, pozn. red.)
@didi_home To záleží od banky. Ale zrejme nie. Ako prvé banka potrebuje Daňové priznanie. Ak je v DP nulová daň z príjmu, tak potom výpisy z jeho účtu 3-6 mesiacov (vo vašom prípade 6). Ešte to niektoré banky riešia cez sumu obratov, ak by mal povedzme obraty na svojom účte cca 100 000 EUR ročne a viac. Po štvrté je tu možnosť založiť nehnuteľnosť niektorého z vašich rodičov. A po piate získať ďalšieho spoludlžníka aj mimo rodiny, ale to je skôr hypotetická možnosť. Neviem, že by to šlo vybaviť nejak inak ak nemáte vy príjem povedzme 2000 EUR v hrubom a viac (to samozrejme závisí od výšky požadovanej sumy, hodnoty nehnuteľnosti atď).

@bosorkabb nie nie, nemá nulové. Berie faktúry takže toto nie je problém.