icon

Ako riešiť našu situáciu?

26. apr 2023

Zdravim, sme mladá 3 členna rodina muž robi na dvojtyzdnovky a má na papiery približne 750 eur. Ja som na rodicaku s dcérou (2 ročnou). Sme v podnájme v jednoizbovom byte (platíme 400 +plus telka s internetom (50€) a televízor a mobil (100) a chceli by sme sa posunúť lebo nám je to malé. No nevieme čo robiť. Tak sa spýtam čo by ste odporučili. Rozmýšľame nad
1) vaacsi podnájom 3 -4 izbový... (Našli sme jeden krásny za 550 len nám to príde veľa)
2) riešiť hypotéku a kúpiť dom ( nevieme či nám dajú a či nám to vystačí )
Ešte by som sa chcela spýtať čo treba na to aby dali hypotéku?
Ďakujem

Strana
z2
elmivelmi
27. apr 2023

Mate aspon pozemok,kde by ste mohli stavat?Ak nie,skor byt 3-4 kupit na hypo.

nafka0483
27. apr 2023

@zuzubb007 Zevraj normalna vec 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
V prvom rade trestny cin, v druhom sa zamestnanec odrbava sam a to poriadne! Ked uz je spokojny ze odrbava stat, tak "ok" ale ze robi zle sebe a svojej rodine?

mamula20
Odpoveď bola odstránená
stanislavicenka
27. apr 2023

@zuzubb007 nezabudaj, ze tatko pracujuci clovek okrada hlavne sam seba. Pretoze ked bude takto pracovat cely zivot, z tejto sumy sa mu bude vypocitavat pripadna PN, a nasledne aj dochodok. Jednoducho to nie je v poriadku, a nie je normalne to obhajovat. Este si viem predstavit, ze si Sam, z vlastnej iniciativy peniaze odklada, setri, investuje. Kazdopadne, takymito sposobom mozno spada do skupiny obyvatelstva, ktore maju narok na nejaku socialnu pomoc, takze opat okrada stat. Keby sme vsetci fungovali takymto sposobom, tak by uz nic nemali vyznam, a nefungovalo🤦

gejb
27. apr 2023

@stanislavicenka a hlavne touto čiernou prácou si zavaril a vďaka tomu teraz nedostanú hypo. Nehovoriac o tom, ze asi to tiež nie je nič moc keď tv museli kúpiť na splátky...vôbec sa im to nevyplatilo.

sasa1310
27. apr 2023

hypotéka so 750 eurovým príjmom manžela + ty na rodičovskom vám isto nevyjde. Treba sa uskromniť, počkať kým pôjdeš do práce a potom vám možno vyjde na taký 2izbáčik aj to musíš mať desiatky tisíc eur našetrených

stanulienkat
27. apr 2023

@zuzubb007 normálna vec je to iba pre finančne negramotného, alebo úplne pre idiota. Neklame len štát, klame hlavne sám seba. Dostane menší dôchodok, dostane nižšiu Ocr, dostane menšiu pn-ku, nedostane hypo a keď ho zrazí zajtra auto a zostane ležať na posteli, alebo na vozíku, tak bude dostávať mesačne 25 eur, možno ani to nie. Ak zimrie, zena nedostane ani 5e vdovske, tak potom uvidí ako odrbal sám seba.

zuzubb007
27. apr 2023

@stanulienkat no ano v tomto je to pravda, ze odvody su odvody

nelka93
27. apr 2023

Hypotéku vám nedajú žiadnu. Bud sa zamestnas alebo si muž zvýši oficiálny prijem. Ideálne obe možnosti naraz. A hláv aj keby vám hypo dali, tak maximálne 80% z ceny nehnuteľností, čiže zvyšok musíš mat nasetrene alebo spotreba co s takým príjmom nehrozí. Ceny sú teraz vysoké a hypotéky takisto.

vikiki29
27. apr 2023

Najlepšie urobíte ak ostanete tam kde ste a budete každý mesiac šetriť a odkladať. Hypotéku pri tak nízkom prijme asi ťažko dostanete a ak by vám ju aj nejakým zázrakom dali tak budete musieť mat nejakých asi 20% z hodnoty nehnuteľnosti. Máte momentálne nejakú finančnú rezervu?

matkahelka
27. apr 2023

dekel mi odpalilo az na melmak... chcete dom, ale tv a mobil mate na splatky. nemam k tomu, co viac napisat, len to, ze som rada, ze moja dcera ma v 7.rocniku ZS povinny predmet s nazvom financna gramotnost.

michal711
28. apr 2023

Chcel by som mať tvoj optimizmus . My sme tiež trojčlenná rodina máme trojizbak viac menej už splatený (hodnota 150 000) našetrené niekto desiatok tisíc chceli by sme dom ale bojíme sa či to nebude moc na nás. Kedze dom pod 300 000€ asi nekúpite

lenkakravcova
28. apr 2023

4 izbak v normálnom stave sa prenajíma minimálne za 600€. Aj to len rodine. Normálne 700-1200€/mesiac podľa mesta.

lenkakravcova
28. apr 2023

@michal711 Na dedine kúpiš aj za tých 170tis. Len zase no.. Treba zvážiť. Ak chcete žiť v meste, tak súhlasím, tam pod 300tis sú asi len chalúpky na záhradách. 🙂

lienka.7
28. apr 2023

@autorka ja by som ti radila si zaplatiť nejaký kurz finančnej gramotnosti a potom by si prestala takto "snivat".
Btw, pri súčasnej situácii Vam hypoteku nedajú. Ak chceš vsak snívať ďalej o dome a väčšom prenájme bez toho, aby si šla pracovať aj ty, odporucam ti podat loto alebo euro jackpot. 👌

mamina7070
28. apr 2023

najprv sa veat do prace a po case hypoteka na byt kludne 2-3 izbovy len musite mat aj nasetrene

nelka93
30. apr 2023

@lenkakravcova ani na dedinách to nie je také lacné. U nás idú za 250 tisíc a vyššie a to sú ešte holodomy

misqa48
Odpoveď bola odstránená
macka44
11. máj 2023

môžete mi napísať ss

milanpetras
Odpoveď bola odstránená
tiezjedna
13. máj 2023

@autorka a vieš o tom, že keď chceš žiadať o hypo musíš mať aj vlastné prostriedky? Pretože ak si beriete mobil a telku na splátky, tak ťažko máte bokom niekoľko tisíc €...Na vašom mieste by som riešila max podnájom dvojizbáku

Strana
z2