icon

Ako rozdeliť financie vo vzťahu?

24. dec 2024

Ako si spravodlivo rozdeliť financie keď priateľ zarába 1200 eur a ja mám ID 400 eur ?

Strana
z4
gribka1
26. dec 2024

@maximiliana Ale nie, práveže opačne je to tradičnejšie, že muž vydeľuje. Ja vravím, že musia byť obaja s tým pohode, čo znamená, že ani jeden nemá pocit obmedzovania.

martinadomianova
26. dec 2024

@maximiliana napísala som, že to vôbec nevyužíva. Takže neviem načo to vlastne chcel.

galioska
26. dec 2024

99% muz 1%ty😂 prosim ta, kto toto riesi? ak tvoj muz utekaj, katastrofa s tym zit...

kvetinka_2
26. dec 2024

Myslím, že keď ty máš iba svojich 400€, a on 1200€ je pochopiteľné, že na polovicu, by to moc v pohode, to ťa naozaj chce nechať celý mesiac s 200€? Tý, čo sa tu oháňate spravodlivosťou, vy chcete ako vyžiť na celý mesiac s 200€? Podľa mňa je rozdiel 400€ a 1200€. No, ak naozaj chcete ísť na polovicu, tak mi ťa je autorka celkom ľúto.😳

kristiii
26. dec 2024

@kvetinka_2 kto tu prosím ťa písal, že majú ísť na polovicu? Písali sme, že by mala aspoň niečo na domácnosť prispieť aj ona a nie čakať, že bude všetko ťahať len chlap, zatiaľ čo ona pôjde do restiky, lebo sa jej nechce trápiť s varením, či ako to napísala 🤣. Okrem toho až neskôr spomenula aj dieťa a že nakoniec vôbec nemá príjem len 400, ale cez 1000. Takže vôbec nie je žiadne chudiatko. Občas si treba prečítať aspoň všetky autorkyne správy.

terry658
26. dec 2024

My to máme podelené asi najviac férovo. Čo je moje je aj manželovo. On kupuje z môjho účtu,ja z jeho a všetko čo ostane je naše.

kristiii
27. dec 2024

Inak tie ušetrené peniaze sa hromadia na koho účte?

pieksamaki
27. dec 2024

@terry658 kým sa ešte neplatia veci mimo rodiny.....sa da....z dôvodu nízkeho dôchodku a tak..zdravotných dôvodov....ale potom už človek sa musí zamyslieť hlavne keď je viac osob

terry658
27. dec 2024

@pieksamaki aké veci mimo rodiny?

pieksamaki
27. dec 2024

@terry658 napr ze musíte dávať ešte príbuzným....sestre napr....lebo ma postihnuté dieťa....alebo mame...keď ma nízky dochodok

nikaeli
27. dec 2024

@pieksamaki autorka má ID a sťažuje sa, že nemá ani na terapie pre seba. Očakáva, že ju partner bude živiť. Sama má existenčné problémy, tak asi nebude dávať peniaze príbuzným. Pletieš tu niečo, čo nemá s autorkou nič spoločné. Človek sa má v prvom rade postarať sám o seba a o svoje deti, až potom môže pomáhať iným (ak má z čoho)..

pieksamaki
27. dec 2024

@nikaeli. Áno.....to áno...ja som to myslela k otázke ze ako spravodlivo rozdeliť.....ale je pravda...ze som si spatne neprecitala odpoveď....

terry658
27. dec 2024

@pieksamaki to robíme aj my z našich spoločných peňazí. Nerozdeľuje rodinu na moju a manželovu. Je to naša rodina. A prosto pomáhame kde sa dá spolu. Aj so spoločnými peniazmi

eva233
27. dec 2024

@kvetinka_2 kebyze pozries všetky jej reakcie zistíš, že nemá prijem 400 ale este k tomu RP a prídavky + chlap ma danivy bonus... To neviem ci rata v tých 1200 alebo nie. Takze ak by žili normalne, ze všetky peniaze su spoločne, lebo sme 1 domacnost a mame 1 dieťa tak mudia v pohode vyzit z prijmu 2000e

Strana
z4