Ako rozdeliť financie vo vzťahu?
Ako si spravodlivo rozdeliť financie keď priateľ zarába 1200 eur a ja mám ID 400 eur ?
A čo ti vlastne je, že si ID ak to nie je tajné?
Dať peniaze dokopy ako keby ste boli manželia, rodina
@zmrzlinka2021 keď nie sú manželia a ona po restikach a chlap nebude mať ani doma navarené,ako spomenula...ani omylom peniaze dokopy.
@eva233 áno plus ešte daňovy bonus 160 chodí na môj účet plus ešte 30 eur doplatok za stravu z úradu práce čiže mi chodí okolo 1030 eur ale to šetríme a mne ostáva môj dôchodok len
@zuzanita1609 nechodim len po reštikach stále aj varim doma veď to sa nedá z tých 400 eur
Vieš čo, keď to píšeš takto postupne tak je to celé nakoniec inak.
Pozri on 1200€, ty 1000€. Vezmite sa, urobte si spoločný účet na rodinné vydavky. Ty tam pošli 700€ zo svojho účtu, on pošle 700€ zo svojho účtu, a z toho plaťte rodinné výdavky a sporenie, keď šetrite. A zvyšok každý sám.
@zmrzlinka2021 To by bol risk.
Ale co ty stale spominas, ze zijes zo 400e... ved momentalne mas vyse 1000e... dajte kazdy rovnaku ciastku na domacnost, podla dohody a zvysok je vas... kuskujes informacie, z toho sa obraz urobit neda... a ked ti skonci rodicak, tak aspon na 4 hodiny do roboty isto mozes...
A koľko dávaš do domácnosti? Teda,čo ide z tvojich peňazí na spoločnú domácnosť?
Nekuskuj to po častiach, koľko máš dokopy ty, koľko on ...keďže podľa posledných príspevkov dostavas viac ako 400. Aké máte náklady na bývanie. Ako ste financovali domácnosť doteraz.
Teraz to vyzerá, akoby si od neho chcela viac a jemu sa to nepáči. A chcela by si si prečítať, že mal by ťa živiť. No nemal. Alebo?
@gribka1 tiež mi to už príde,akoby hľadala návod,ako sa vykrutiť ... Pritom nakoniec nie je to iba tých 400e,z ktorých ona musí fungovať.
Ty máš príjem 1030€
On má príjem 1200€
Myslím, že nie je o čom 🙂
Je úplne jedno, čo ti tu napíšeme. Dohodnúť sa musíte vy dvaja. Či čo? prídeš za ním, že ženy z MK povedali, že ma máš živiť a on sklopí uši 'dobre láska'?
My máme spoločný účet, každý z nás tam posiela mesačne rovnakú čiastku, ktorá ide na spoločné výdavky - bývanie, energie, strava. Čo mi zvýši, mám na vlastné rozmary, či sporenie. Prestaň míňať na blbosti a ušetríš.To dieťa je tvoje, či spoločné? koľko má rokov? ty si na tom tak zle, že nezvládneš ani pár hodín brigádne?
@zmrzlinka2021 to nie je o tom, čo očakáva on. Táto diskusia je o očakávaniach autorky. Ale aj keby. Čo by mal očakávať partner, ktorý ju živí? minimálne že neminie 400€ na blbosti, keď má sotva na terapie 🤷🏻♀️ napr. nepoznám nikoho, kto by platil za youtube (!) - v jej finančnej situácii je to viac ako absurdné.. sorry..
Nezmyselná diskusia. Nezmyselné uvažovanie.
Keď Ti chodí 1030 a jemu 1200, tak ste na tom dosť podobne. Buď si dajte peniaze dokopy alebo choďte s výdavkami rovným dielom. Do tých výdavkov zahŕňte aj sporenie. Šetrí zo zvyšnych peňazí po pokrytí všetkých potrebných výdavkov. Ty tu plačeš, že nemáš z čoho žiť, ale máš raz tak vysoký príjem ako bežná žena na RD.
Nie si sociálny prípad ani vykorisťovaná partnerom. Len to robíte celé bez logického uvažovania.
Tak šetrite spolu, ale nevieš ako spolu hospodáriť... To nechápem. Šetrí sa tak, že odratam bežné výdavky, ktore musim mať každý mesiac hypo/najom, energie, exekúcie poistky a podobne následne mi ostane nejaká suma a ak viem z toho dať minimalne 20%, dám to bokom a zo zvysku žijem. Jedlo, restika kruzky, záujmy, oblecenie navyše a pod. a nie ze odložím 500e bokom a potom tvrdim, ze neviem vyžiť zo 400e 🙈
Take vzťahy niesu ze niekto zarába nadstandard a druhy s prepacenim sedi na riti, jedine ze by sedel na materskej s deckami, on ti je co co tam chces delit🤨
No takze 1000€ mas ty a 1200€ ma on. Cize mate spolu 2200€. Sme teda prisli k inej sume ako na zaciatku. Kolko z toho davate na bezne vydavky? Byvanie, strava, domacnost, uvery?
@zuzanita1609 veď koľké ženy majú názor, že na vzťah papier nepotrebujú, ale keď majú fungovať ako manzelia, tak už protestuju
@zuzanita1609
@nikaeli už je to irelevantné, keďže nas tu všetky klamala o svojom prijme.
@zmrzlinka2021 podľa mňa to bude tak,že priateľovi sa prestáva páčiť,že musí všetko ťahať sám a ona hľadá nejakú výhovorku,aby to aspoň tak ostalo,ako doteraz. Aspoň keby tie potraviny,veci do domácnosti financovala,ale keď ešte napíše,že varenie je pomaly luxus a restiky žiadny problém,k tomu aj to s tým you tube,no normálne ma to trošku pohlo 🤭....
Zlý názov témy. ...Žiadne "spravodlivo" hospodáriť,ale ako priateľovi vysvetliť,že by ma mal živiť...🙄
Aký daňový bonus?
4 roky sme žili ako partneri (neboli sme manželia)
Od apríla 2024 sme manželia
Ale od začiatku idú financie na jeden účet a peniaze nedelime moje tvoje ale naše
U nás je to presne opačne. Že ja mám viac ako priateľ. My sme to vyriešili tak, že jeho zárobok ide na môj účet. Ja platím všetky účty. Keď potrebuje niečo dám mu. Alebo mu kúpim.
@martinadomianova chudak chlap, sa nevie dostat k vlastnym peniazom... ocividne aj muzi mozu byt ekonomicky tyrani
@maximiliana Naozaj to tak vidíš, že je chudák týraný? Základ je, aby to vyhovovalo obom, či?
@maximiliana on nie je týraný. Ani chudák. Súhlasil s tým. Všetky financie a výdavky/platenie účtov padli na moju hlavu. Má aj disponibilné právo k môjmu účtu aj vlastnú kartu k nemu. A vôbec to nevyužíva.
@martinadomianova tak potom to treba napisat, ze ked potrebuje, vyberie si...ale nie ze ho ty vydelujes... @gribka1 keby to bolo naopak, tak uz by bol chlap tyran a zena chudera...

@lenkakravcova zuby sa mi teraz nakopili keďže v tehotenstve som nemohla ísť ...snáď budu v poriadku čím skôr sám zubár sa má spýtal či nemám nejaku chorobu keďže mám 4 mŕtve zuby a museli mi robiť kanáliky plus rentgen takže ďalšie výdavky