icon

Ako rozdeliť nájom s novým partnerom?

24. jún 2024

Ahojte. Tie čo máte jedno dieťa z predošlého vzťahu a našli ste si nového partnera a išli ste spolu bývať do nového nájmu spolu, ako ste si rozdelili platenie nájmu? Na polku, alebo platíte viac lebo máte aj dieťa?

Strana
z2
kristiii
24. jún 2024

@orangeblue neviem, čo má to, že podľa teba je normálne, že domácnosť ťahá len žena, s opačným extrémom typu delíme si všetko presne na polovicu. Inak bola tu už aj taká téma, kde si vydelovali bločky 🙈.

orangeblue
24. jún 2024

@kristiii ja som nikde nepísala že je normálne že domácnosť ťahá len žena. Písala som, že žena prispieva AJ svojou energiou. Niekto tu tiež písal, že domáce prace poväčšinou robia hlavne ženy. Jednoducho je to tak.

nelka93
24. jún 2024

@orangeblue u nás prispieva svojou energiou aj partner, nie len ja. Niekedy dokonca viac ako ja, mam pre to platiť viacej? My máme peniaze spolu, žijeme spolu už niekoľko rokov, ale toto delenie vydavkov a penazi si po dlhom čase je divne

kristiii
24. jún 2024

@orangeblue ten tvoj prvý príspevok mi tak vyznel. Že žena sa stará o domácnosť, varenie...a chlap vlastne jediné čo vie, je priniesť do domu peniaze, tak nech všetko platí.

orangeblue
24. jún 2024

@nelka93 aj u nás prispieva svojou energoiu aj partner. A nie, u nás si nedelime výdavky.

orangeblue
24. jún 2024

@kristiii tak to bolo blbo pochopené. Ja som si predstavila autorku príspevku, ako platí 2/3 nájmu lebo ma dieťa - a potom ešte navyše mu perie trenky a vari a upratuje. Takýto scenár je proti môjmu postoju. Moja rada a skúsenosť bola, že muž jednoducho finančne prispeje viac a žena keď sa nemusí báť o financie a vidí že muž jej dopraje nad rámec tak mu rada opere trenky a upečieme koláč 😉

sss777
24. jún 2024

Ja by som to určite minimálne ponúkla a uvidíš, čo na to povie.
Nebola som v podobnej situácii, len ma prekvapuje, koľko žien chápe nového partnera ako človeka, čo by mal platiť pomaly celý nájom, lebo je to jeho "nová rodina".
Môže mať nevlastné dieťa akokoľvek rád, ale je to stále dieťa, ktoré má snáď niekde svojho otca. Neviem si to úplne predstaviť naopak, teda že by som sa rozviedla, muž si nájde priateľku a tá vyhlasuje, že je s mojimi deťmi nová rodina.
Alebo príbeh z okolia- môj naj kamarát je rozvedený, má 2 deti a napriek rozvodu sa podieľa výrazne na financovaní bývania exmanželky a synov, lebo proste ona zarobí menej, asi to dokonca platí celé.
No a keby si teraz našiel priateľku s dieťaťom, tak by mal opäť platiť všetky náklady na bývanie aj za priateľku a dieťa, lebo sú jeho "nová rodina"? Nechceme od tých mužov priveľa?

subartic
24. jún 2024

@sss777 nie , nechceme od tých mužov priveľa. Práve naopak , v dnešnej dobe chceme od nich primálo , lebo sa razí teória extrémnej emancipácie alebo ešte stále pretrváva ťažká submisivita zo strany žien a ich nároky na mužov sú minimálne, hlavne aby bol čo na tom že to je debil. Málo náročná žena má často vedľa seba neshopného chlapa, extrémne náročná žena drtí muža , stred jemne posunutý k náročnosti je podľa môjho názoru to najlepšie.

sss777
24. jún 2024

@subartic
Takto som to nikdy nevnímala, lebo ja vlastne ani nepoznám žiadnu submisívnu ženu. Všetko v okolí sú vzdelané ženy s dobrou prácou, ktoré by sa vlastne vôbec nemuseli ponižovať diskusiou o tom, kto zaplatí nájom. A také ženy majú nejakým riadením osudu aj celkom schopných chlapov, ktorí tiež svoje ženy nevydeľujú a doprajú im. (Ale možno práve preto, lebo vedia, že majú samostatné ženy, ktoré nie sú odkázané na príjem muža).
Za mňa je emancipácia skvelá vec. Ja som to vždy chápala tak, že mám mať nároky na okolie/svojho muža rovnako prísne ako na seba.

subartic
24. jún 2024

@sss777 mne stačí MK , radosť to čítať naozaj . Ja sa stretám s extrémnou emancipáciou žien ktoré chcú dokázať celému svetu aké sú ony schopné čo všetko si dokážu zaplatiť , predbiehajú sa v reštaurácii kto skôr vytrčí peňaženku ,neprispieť na niečo no tretia svetová a muž chudák aj by prevzal finančnú zodpovednosť, ale tak načo keď sa tam všade pchá žena, načo by sa snažil. Z pôrodného stolu rovno do práce aby chudák nemal toho veľa a nebol chudáčik z toho všetko v strese. My ženy samé robíme z mužov neschopných debilov lebo im ani nedáme možnosť sa postarať. A tento trend bohužiaľ naberá na obrátkach . Na druhej strane sú submisívne ženy ktorých jedinou túžbou je mať chlapa , nech je hocijaký debil , ale mať muža a deti je priorita. Zostávajú s ním , nároky na neho minimálne , proste lúzer. A takýchto vzťahov je tiež veľa. Preto vravím zlatá stredná cesta posunutá jemne smerom k zvýšeným nárokom na partnera . Muži to zvládnu , sú na to od prírody stavaní, na dlhodobý výkon , ženy nie . Časom ich to vyčerpá a zničí .

sss777
24. jún 2024

@subartic
Jasné, na MK to čítam aj ja, ale často tomu ani neverím, lebo fakt je to brutálne vzdialené od môjho sveta.
Mám to šťastie, že robím prácu, ktorá ma veľmi baví a tak to má aj môj muž. Ale ja naozaj nechcem, aby on strhaný chodil o ôsmej večer z roboty, lebo je muž a "je na to stavaný". Pre mňa je dôležitejší vyrovnaný rodinný život - ja rada "prispejem" svojou čiastkou do rodinného rozpočtu, lebo si nemyslím, že finančné zabezpečenie rodiny je len jeho úloha. A nikdy som nechcela sama seba postaviť do role len žienky domácej, lebo určite lepšie zachraňujem životy ako pečiem buchty.
Môj muž zas popri svojej kariére bez problémov zvláda úplne všetky "ženské" práce a rád ich robí. Lebo nie je v strese z toho, že nás všetkých musí zabezpečiť. Sme na všetko dvaja.
Toto je pre mňa partnerstvo.

subartic
24. jún 2024

@sss777 ja netvrdím že žena nemá pracovať a byť len doma, má pracovať je to priam žiadúci jav, ale má pracovať pre radosť, svoje naplnenie a z tejto práce má prispievať do rodinného rozpočtu .Na druhej strane muž má pracovať preto aby živil rodinu to je jeho úloha , doslovne psia povinnosť ak si zaobstará ženu a deti . Biologické danosti nepustia , aj keď stále vyhlasujeme že sme rovnocenní , sme rovnocenní ale nie sme rovnaká ,

sss777
24. jún 2024

@subartic
Rozumiem ako to vidíš ty, ale ja inak.
Mňa si nikto nezaobstaral, takže ani on nemá psiu povinnosť.
Ja chcem byť proste partnerka a našťastie sa mi podarilo nájsť chlapa, ktorý to má nastavené rovnako.
Proste spolu sa staráme o domácnosť, spolu ju aj finančne zabezpečujeme, sme tím.

hara_vara
25. jún 2024

mám dve deti platíme na polovicu 👍

hara_vara
25. jún 2024

@orangeblue je to otázka príjmu asi nezarobí 800e

hara_vara
25. jún 2024

@belllinka máš pravdu zmrzlinka

hara_vara
25. jún 2024

@dominikamacakova si dobrá pijavica 🤨

natiblaskova
25. jún 2024

Na polovicu sme platili.

dominikamacakova
25. jún 2024

@hara_vara ako slobodná matka samoživiteľka teda úplne 😂

sheila121
Odpoveď bola odstránená
hara_vara
2. júl 2024

@dominikamacakova ešte že si úprimná 👍

sabinaxd
2. júl 2024

Ja mam priateľa, prijal ma aj s dieťaťom, on platí nájom ja kupujem jest keďže som na rodicaku pokiaľ mám peniaze a dokážem sa potiahnuť sama (pracuje v nemecku) tak si platím sama stravu aj na malého, keď mi dôjdu peniaze pomôže mi 🙃

dominikamacakova
2. júl 2024

@hara_vara to bola irónia samozrejme 😉

Strana
z2