icon

Ako sa vypočítava denný vymeriavací základ na podporu?

daniela_p
5. sep 2025

Ahojte, dnes mi skončil pracovný pomer po RD. Mala som dva dni dovolenky, plus 26 dní dovolenky preplatenej. Spolu to činí 1200 eur. Z toho mi teda vypočítajú podporu? Čiže polovicu z tejto sumy? Ako je to teda možné, že pri tomto postupe (čerpať 2-3 dni dovolenky a zvyšok preplatiť) niekomu vyjde najvyššia podpora? Alebo sa nejako inak z toho vypočítava denný vymeriavací základ? Trochu sa obávam, aká suma mi z toho vyjde :/

mamina7070
5. sep 2025

to aky si mala uvazok a prijem?

mamina7070
5. sep 2025

ale vyjde ti maximalna 😉 VZ sa deli dvomi dnami dovolenky co si cerpala

daniela_p
autor
5. sep 2025

TPP som mala ok roku 2019, ozaj? och to by bolo skvelé

meg91
5. sep 2025
@daniela_p

@daniela_p som na tom presne ako ty aj PP mam od r.2019. A pochybujem ze vyjde maximálna.Ved maximálna je co 1500e ? Keď si to hodíš do Google tak na max.mas nárok ak si mala v hrubom plat 3000e

mamina7070
5. sep 2025
@daniela_p

@daniela_p ano budes mat maximalnu podporu na 6 mesiacov 1500-1550 podla poctu dni v mesiaci

jaroe
5. sep 2025
@meg91

@daniela_p som na tom presne ako ty aj PP mam od r.2019. A pochybujem ze vyjde maximálna.Ved maximálna je co 1500e ? Keď si to hodíš do Google tak na max.mas nárok ak si mala v hrubom plat 3000e

@meg91 ale ona má akoby plat v hrubom 1600 za 2 dni. Čo je teda ešte viac ako 3000 za 30 dni

daniela_p
autor
5. sep 2025

Ja sa v tom vôbec nevyznám, že ako sa to ráta, len teda 1200 deleno 2 to asi nebude 🙈 len ma zmiatlo, že to bude 50% z hrubej mzdy, len neviem ako sa TP ráta s tou dovolenkou .. a ďakujem za odpoveď 🙂

meg91
7. sep 2025
@daniela_p

Ja sa v tom vôbec nevyznám, že ako sa to ráta, len teda 1200 deleno 2 to asi nebude 🙈 len ma zmiatlo, že to bude 50% z hrubej mzdy, len neviem ako sa TP ráta s tou dovolenkou .. a ďakujem za odpoveď 🙂

@jaroe tak to mam v poslednej páske aj ja tak
@daniela_p nemôže to byť ani tak lebo viem,že keď skončia PP normálne keď pracujú nie ako my po rd tak majú cca o 100e menej ako plat

daniela_p
autor
9. sep 2025

No včera som podpisovala nejaký papier, že mi bola vyplatená dovolenka počas RD, čomu nechápem, lebo veď som mala dva dni dovolenku a potom ukončenie pomeru, úradnícka mi povedala, že to nie je nič ten papier .. sle alosi nemam dobrý pocit z toho .. no som zvedavá aká podpora mi teda vyjde …