icon

Ako sa vyrovnávate s vedomím, že zarábate iba na šeky a nutné potreby?

15. mar 2023

Baby ,možno pre niekoho blbá a malicherna otázka, ale ako sa vyrovnavate s vedomím,že zarábate iba na šeky a potreby okolo detí a domácnosti?
Ide o to že ja som si svoj život predstavovala inak, nie každý deň na Maledivach ,ale chcela som proste viac, chcela som cestovať s rodinou ..
Momentálna situácia je také ,že vyzerá že nebude ani na dovolenku v Chorvátsku 😔 viac veci sa nám vyskytlo , v niekoľko tisicovych položkách a vyhádzali sme sa na komplet z peňazí ...mám malé deti , potrebujú veľa, všetko majú ,ibaže ja sa nespokojné cítim ..mám čo jesť, máme si čo obliecť,šeky zaplatené ,ale je tam to ALE..áno je to malicherné ,ja viem .si ľudia ,ktorí nemajú čo do úst
No so svojim pocitom,neviem nič spraviť, je mi to ľúto ,že všetko sa momentálne u NAS toci okolo peňazí ..ktoré sme museli dať do drahých opráv ..

Strana
z3
olimuc
15. mar 2023

Uff nás čakajú tiež veľké opravy, ano hlúpa strecha … nás znamená ja plus maly, čo sa týka dovolenky- budem rada keď ju nestrávil tento rok odrovnana s koronou a antibiotikami, zabalena v plachte. Možno kúpime lacné letenky do Spanielska , ale viac ako týždeň dovci to nevydá ak vôbec

zmrzlinka2021
15. mar 2023

@bambi23 držím palce a prajem doslova Boží zázrak ❤️

maminka940
Autor odpoveď zmazal
bambi23
Autor odpoveď zmazal
bambi23
16. mar 2023

@zmrzlinka2021 ďakujem ❤️

domkastromka
16. mar 2023

Ked sme pred 7 rokmi zacinali s priatelom, dostali sme sa do situacie, kedy priatel nemal pracu vyse pol roka. Ja som akurat zacala v mojej prvej praci za minimalny plat a v maximalnom debete na karte. Takze sme zili par mesiacov na toastoch a cestovinach. Ale ake luxusne toasty sme vedeli robit, az ma v praci prestali lutovat a zacali mi zavidiet 😂. Kedze sme nikam nemohli ist, zacali sme robit prve upravy zahrady a domu, planovali sme ako ich zmenime, az vyrastieme, zacali sme sa venovat naplno vareniu a sadeniu v zahrade. Cele leto sme teda stravili doma, mali sme domacu zeleninu a ovocie, vela sme opekali a grilovali, kupila som si maly bazen, v ktorom sme sa capkali a lehatko, na ktorom sa dalo opalovat. Uz len hudba z repraku a pivko v ruke a bolo to naozaj krasne leto. Chodili sme sa este kupat na lokalne kupaliska, niekedy aj rovno po praci. Ale mimo mesta sme nesli, nebolo na com a za co. 😉 Dnes stale cerpam z tohto obdobia, varime tak dobre a tak radi, ze restauracie vobec nevyuzivame, iba na špeciálne príležitosti. Na zahrade travime leto stale rovnako a celkom sme sa posunuli v pestovani. Su to aktivity, ktore ponukaju mnozstvo zabavy za malo penazi a neciti sa pri nich clovek, ze mu nieco unika, kedze v konecnom dosledku vela ziskava. Od zaciatku korony sme neboli na dovolenke pri mori, ale nie kvoli tomu, ze nevychadzame s peniazmi, ale ze sa snazime vytvorit vankus v pripade zlej ek. situacie. V lete sa nam osvedcila Budapest, je lacna a da sa tam skvele okupat plus vela vidiet. Aj jednodnovy vylet do Tatier vlakom je fajn. Pripadne pozerat zlavomat, cekovat vyhodne letenky.

katka700
16. mar 2023

@ninka297 Máš veľkú pravdu, našu krásnu prírodu berieme ako samozrejmosť kde sa dá ísť kedykoľvek. Sú mnohé krajiny kde to tak nie je, kde je verejný priestor rozkradnuty pardon sprivatizovany a bežný človek sa pomaly ani k vode či do lesa nedostane lebo súkromne.

ninka297
Odpoveď bola odstránená
autor
16. mar 2023

Ďakujem baby ,za komentáre, docela má povzbudili 🙂 mala som opúšťak nachvíľu , viem že mám šťastie že mám za čo platít šeky, za čo jesť a aj na pár výletov vyjde, len ma trošku skrelo a trošku smutno mi zostalo ,že kamarátky ,už dovolenky kupujú a vybavujú a my nič ,pretože peniaze išli na iné veci a som si takmer istá že mám na dovolenku nezostane ..niečo totiž musíme mať aj v prípade núdze našetrené ..

andrejklaud
17. mar 2023

@slniecko5 1.chorvatsko uz v 2022 bolo za tuto cenu vysoko nerealne a v 2023 ani nehovorim.aj oni maju inflaciu,aj vysoke energie atd. a teda aj na cenach ubytka to vidno 2.autorka nema asi ani na lowcost dovolenku z toho co pise,takze okrem toho ze si sa pochvalila si jej velmi nepomohla

slniecko5
17. mar 2023

@andrejklaud
Skús jej poradiť teda ty...asi to budeš vedieť lepšie✌️.

slniecko5
Autor odpoveď zmazal
andrejklaud
17. mar 2023

@slniecko5 jasne,poradim.a oznacovat musim ked chcem reagovat na teba.take je fungovanie na MK.

andrejklaud
17. mar 2023

Autorka,moja rada je,aby si sa neporovnavala s inymi.zi svoj zivot,rob co sa da a co sa neda,nechaj osudu.nehovorim ze mas rezignovat a byt zmierena s tym ako to je.prijatie okolnosti a rezignacia nie je to iste.skus pracovat s moznostiami,ktore mas a nie s takými,ktore su teraz nerealne lebo budes frustrovaná.ty sama vies ake su tvoje moznosti.darmo ti tu bude niekto radit veci,ako napr lacne letenky a lowcost dovolenky,ked vyzera,ze chybaju prostriedky aj na toto.a vyhni sa socialnym sietam kde vidis krasne fotky z dovoleniek.co oko nevidi,to srdce neboli.

linda144
18. mar 2023

Ja ti úplne ale že úplne rozumiem. Presne tak ako si to cele opísala tak to mám aj ja. Ale viem kde je problém. Človek sa proste vždy porovnáva s tými čo sa majú lepšie. Nejak tak je to prirodzene nastavené. Keď si to ale uvedomím a porovnám sa s tými čo sú na tom horšie hneď vidím tu zmenu v uhle pohľadu. Nič to ale nemení na tom že chcem viac ako to na čo momentálne mám a premýšľam čo s tým 🙂

Strana
z3