Ako sa zvýši cena elektriny bez energopomoci v 2026?
ahojte,
viete niekto odhadnut? Prvotne cisla boli o 30%, potom prislo URSO a vravelo, ze to bude pre 9000kwh nejakych 65 eur/ rocne co mi pride malo a v TN na Markize vcera davali, ze o 25%. Su nejake doveryhodne zdroje?
@katkaseiner u nas to iste, bohata sa necitim ale sme bez energopomoci, vcelku by mi pomohlo vediet co nas to vyjde v dalsom roku
@anonym_autor ako ste zistili,že ste bez energopomoci?
@anonym_autor ako ste zistili,že ste bez energopomoci?
@hrasocek12 mne uz to bolo jasne ked vraveli, ze hornych 10%, sme obaja s muzom nadstandardne zarabajuci. a potom ked dali tie vypocty, najprv sme pocitali z cisteho prijmu a to uz nam nevychadzalo a ked sa prevalilo ze to bude z hrubeho prijmu, tak to ani keby nam sem nastahovali dalsie 3 osoby.
@hrasocek12 mne uz to bolo jasne ked vraveli, ze hornych 10%, sme obaja s muzom nadstandardne zarabajuci. a potom ked dali tie vypocty, najprv sme pocitali z cisteho prijmu a to uz nam nevychadzalo a ked sa prevalilo ze to bude z hrubeho prijmu, tak to ani keby nam sem nastahovali dalsie 3 osoby.
@anonym_autor smutné je že to riešia s hrubého, štát ti zoberie , pohodí tam niečo ... odvody a dane určuje on ... celá fraška táto pomoc
ale vraj to idu prekopavat ..
@anonym_autor smutné je že to riešia s hrubého, štát ti zoberie , pohodí tam niečo ... odvody a dane určuje on ... celá fraška táto pomoc
ale vraj to idu prekopavat ..
@sara07 smutne je to, ze stat tresta zarabajucich. musime s manzelom naozaj roky driet, aby sme detom dali to, co sme my nikdy nemali... v pohode, zarobime. my zvazujeme fotovoltaiku, ide o to, ze dnes zarabas a zajtra nemusis
@sara07 smutne je to, ze stat tresta zarabajucich. musime s manzelom naozaj roky driet, aby sme detom dali to, co sme my nikdy nemali... v pohode, zarobime. my zvazujeme fotovoltaiku, ide o to, ze dnes zarabas a zajtra nemusis
@anonym_autor v SR nema zmysel robit na TPP. Vsetky zakony a kazda jedna "pomoc" je namierena tak, aby hlavne neboli skodovi TOP zarabajuci ludia v tejto krajine (lebo ti urcite nerobia na TPP) a cele to vzdy zaplatia chudaci.
Cena plynu v Česku pro rok 2026 se na burze pohybuje okolo
32–37 EUR/MWh (cca 800–950 Kč/MWh), což je pokles oproti roku 2025, a to i přes mírné navýšení regulované složky ceny o 4,7 % pro domácnosti. Celková cena se může lišit podle dodavatele a typu smlouvy (fixace, spotová), přičemž některé ceníky ukazují konečné ceny i nad 1 000 Kč/MWh. Vývoj ovlivní také nové emisní povolenky (ETS II).
Cena plynu na Slovensku pre rok 2026 sa síce na burzách hýbe okolo
30-40 EUR/MWh (pohybovala sa aj nižšie), no regulované ceny pre domácnosti (napr. cez SPP) zahŕňajú komoditu za cenu okolo 37,22 EUR/MWh, pričom finálna cena bude ovplyvnená aj ďalšími poplatkami a energetickými poukážkami, ktoré znižujú celkovú faktúru. Očakáva sa, že ceny tepla a plynu pre firmy môžu výraznejšie stúpnuť a regulované ceny tepla budú kvôli poplatkom vyššie, ako sa pôvodne predpokladalo.
Regulovaná cena komodity: Pre domácnosti na Slovensku je stanovená na cca 37,22 EUR/MWh (bez DPH), čo je cena, za ktorú dodávateľ plynu nakupuje komoditu pre regulovaný segment.
@sara07 prekrista....vsak daj odpoved ... Z tohoto mi vychadza aj to,ze ked cesko berie hnusny zapadny skvapalneny spinavy americky kapitalizmom nasiaknuty plyn...tak ma rovnake ak nie jemne nizsie ceny ako my, ktory berieme najcistejsi, najvonavejsi a najvychodnejsi plyn aky prudil v atmosfere....dokeeeeedy sa pyyytam dokeeeeedy
@sara07 prekrista....vsak daj odpoved ... Z tohoto mi vychadza aj to,ze ked cesko berie hnusny zapadny skvapalneny spinavy americky kapitalizmom nasiaknuty plyn...tak ma rovnake ak nie jemne nizsie ceny ako my, ktory berieme najcistejsi, najvonavejsi a najvychodnejsi plyn aky prudil v atmosfere....dokeeeeedy sa pyyytam dokeeeeedy
@solvina88 my máme plyn aj elektrinu dotovanu cenu zo štátneho rozpočtu , čo na tom nechápeš ako , česko nemá v tom rozsahu ako my a napriek tomu su tam také čisla aké su
či sa v nich stracaš ešte aj prepočet na € som si dala namahu
už fakt neviem aké fakty potrebujete

@miro25 hlavne toto co spominas je ten "bordel" ... ber to tak, ze:
skupina a - najomnici... su hlaseni asi na TP doma u rodicov, zarabaju v BA a
- tu nebudu mat narok na energopomoc, lebo byt je tvoj
skupina b - rodicia najomnikov
- doma najskor zrusia narok na energopomoc rodicom, lebo ved zarabaju BA platy
Takze by som velmi rad videl tych 90% co Ficko spominal, ze dostane energopomoc.
Plus chyby v databazach uradnikov ako vravis, to tam tiez zamiesa karty.
@anonym_6dac3e Tak, bol som na obecnom úrade, zistil som, že tam vo svojom informačnom systéme sme všetci štyria, teda aj deti, na novej trvalej adrese. Dokonca by mi vedela vytlačiť potvrdenie o trvalom pobyte pre deti. Ale v evidencii obyvateľov sú deti na starej. Teda chyba vznikla na trase obecný úrad a polícia.