Prišla niekomu dvojitá energopomoc?
Ahojte, minuly tyzden nam prisiel sek na energopomoc, pomerne vysoka suma, co nas prekvapilo… a dalsie prekvapenie prislo vcera, ked nam znova prisiel dalsi sek, nizsia suma, ale to iste obdobie. Stalo sa to niekomu? Vramci tej prvej vlny na jar nam prisiel jeden sek na moje meni, teraz dva seky na muzove 😀 nerozumiem tomu, ako to posielaju…
Nam dosli 2 seky, obe na pomerne vysoku sumu. Podla mna ide o nejaku chybu, ale vybrali sme 🤷♀️
Ano, mne prisla 2x aj v prvom kole.
Menili ste si niekto trvale bydlisko ku koncu minuleho roka? Ja ano ale seky mi chodia aj tak chodia oba na staru adresu.
Mojej suseda tiež...minulý týždeň na jej meno 177€ a včera na muzove meno 125€.
@anonym_autor moja mama raz 18 st eur zije sama druhu este nedostala zatial..
A nemáte rodičov, ktorým energopomoc tiež bola pridelená? Lebo aj nám tak prišiel sek, ale na teplo sme nárok nemali. Pátrali sme, lebo suma vysoká a zistili sme, že je to svokre. Len ona má nad 60, tak poslali na mužove meno....
Dostali sme zatial 3 šeky 80€ 80€ 250€
všetko na manžela
Ved ten sek nemusis vybrat, podpor stat a Ficovho synacika 🙂
Ved ten sek nemusis vybrat, podpor stat a Ficovho synacika 🙂
@anonym_ec794c jasne, ze sme ich vybrali. Ja sa nestazujem, peniaze sa nam zidu, len ma to prekvapilo.
nic sme nemenili, sme domacnost 2+2 deti, ja na MD/RD s mini uvazkom v praci. Prislo nam najprv 320€, druhe 170€… v zime sme dostali asi 140€ jedenkrat. Je pravda, ze nam o dost stupli naklady spravcovi, cize nam ta energopomoc naozaj vykryje to co navysili, len ten mechsnizmus mi je nejasny 😀
Mojej suseda tiež...minulý týždeň na jej meno 177€ a včera na muzove meno 125€.
@rachel36a nevlastníte ešte jeden byt okrem toho kde bývate a nemá tam niekto TP? už sa stalo že napr syn vlastní byt kde býva a vlastní aj byt kde býva jeho mama... a šeky nešli pani na jej TP ale synovi ako vlastníkovi hoci sa AEP má vzťahovať na TP avšak nebolo nahlásené číslo bytu u pani tak to išlo na adresu vlastníka...
A nemáte rodičov, ktorým energopomoc tiež bola pridelená? Lebo aj nám tak prišiel sek, ale na teplo sme nárok nemali. Pátrali sme, lebo suma vysoká a zistili sme, že je to svokre. Len ona má nad 60, tak poslali na mužove meno....
@anonym_4c3489 nevlastní byt manžel? ak áno tak to išlo na adresu vlastníka lebo na byte kde býva svokra pravdepodobne chýba číslo bytu... a systém to nevedel spárovať
Oni v tom majú proste totálny bordel. U nás sú všetky energie písané na muža, aj keď byt máme v BSM. Na začiatku roka prišiel šek na moje meno, len šek, žiadny list. Následne asi za mesiac prišiel jemu list z MHSR o pridelení energopomoci. Teraz prišiel jemu list, ktorého súčasťou bol šek. Teraz sme dostali dvojnásobok toho, čo v zime, vôbec tomu nerozumiem, ale nesťažujem sa.
@rachel36a nevlastníte ešte jeden byt okrem toho kde bývate a nemá tam niekto TP? už sa stalo že napr syn vlastní byt kde býva a vlastní aj byt kde býva jeho mama... a šeky nešli pani na jej TP ale synovi ako vlastníkovi hoci sa AEP má vzťahovať na TP avšak nebolo nahlásené číslo bytu u pani tak to išlo na adresu vlastníka...
@anonym_1e9d2c nie, nevlastnia viac bytov...iba ten jeden v ktorom bývajú...očividne v tom majú riadny bordel, lebo im prišli dva šeky a každý na inú sumu na to isté obdobie a ten istý byt
Oni v tom majú proste totálny bordel. U nás sú všetky energie písané na muža, aj keď byt máme v BSM. Na začiatku roka prišiel šek na moje meno, len šek, žiadny list. Následne asi za mesiac prišiel jemu list z MHSR o pridelení energopomoci. Teraz prišiel jemu list, ktorého súčasťou bol šek. Teraz sme dostali dvojnásobok toho, čo v zime, vôbec tomu nerozumiem, ale nesťažujem sa.
@wudz v zime to bolo za 3 mesiace... teraz je za 5 mesiacov

Nam prisli teraz za mesiac tri seky….s tym ze system zlyhal bla bla presetrili skontrolovali udaje a narok