Ako si ľudia môžu dovoliť luxusný život?
Ahojte,neviem ako vy ,ale mne sa zdá že každý niekam chodí ,mám už tri kamarátky ktoré boli v Dubaji nedávno,druhé si chodia stále ku kozmetičke atd ,v obchode tiež ľudia plné košíky,v správach sa dozviete že dôchodca má 400 000 ,človek je rád že pri dnešných cenách má čo do úst ,každý deň keď som v obchode len pozerám na ceny aké sú vysoké ,nechápem kde ty ľudia berú na také dovolenky,nákupy a pritom sú to obyčajní ľudia,ja im nezávidím len rozmýšľam aký príjem človek musí mať aby si vedel aj niečo iné dovoliť okrem prepočítavania peňazí na stravu
@katica06 Dubaj nestojí 4000 eur .teraz sú lacné letenky .
@kristinapetronela tak mi prosím napíš cenu zo všetkým pre 4čl rodinu deti(18 a17)
@katica06 tak ja nemam rada ten prehnaný luxus čiže by som kúpila letenky a ubytovanie zvlášť .a to by pre štyroch vyslo menej ako 4000 .pokiaľ cez cestovku ok súhlasím že môže byť tých 4000 eur.len som tým chcela napísať že Dubaj nie je drahy. Drahšie je Chorvátsko
@kristinapetronela stále si nenapísala cenu ,,se vším v šudy,,.(Letisko poplatky, letenky ,parkovanie, poistenie , ubytovanie, výlety, vreckové, drobnosti, darčeky domov)
@katica06 boli sme 7 ešte aj iný ľudia z rodiny ale teda počítam ja muž 3 deti a viem že viac ako 3000 sme neplatili .lebo ešte som hovorila že je to lacnejšie ako Grécko čo sms boli minule .všetko sa dá .a je rozdiel teda kupovať aj darceky a chodiť každý deň do mesta alebo len ležať na pláži ...
@11brano11 preco by to bola nerealna suma?
Letenky som kupil pre 3 ludi 300€
5* hotel v akcii 130€ noc=900€
Byvam v Ba.( Kamarat nas hodi na letisko aj spat)
V dubai mas krasne metro cena podla zastavok.
Vstupne nieje drahe na atrakcie. Kupovane dopredu cez rozne spolocnosti.
A ked vam poviem ze 5 dni v Abu dhabi kde som kupil pass na 5 dni do zabavnych parkov vysiel 30€ den osoba vstup.
Besenova ma stoji viacej .
@thirstymonk Vidíš, máte výročie s manželkou nie? Tuším ty si tu mal tu tému...tak si jej mohol pošepkáť, že si prosíš tie prkotiny a vec vybavená 😉
@kristinapetronela ja som v tej cene mala v Chorvátsku všetko -júl 3 výlety + 1 celodenný s loďou, poznávanie, každý deň iná pláž
Tiež tiež robí dosť rozdiel vek detí , lebo také maličké mávajú aj grátis
@11brano11 tak never .išli sme z Viedne cez Rakúsku cestovku .vyšlo nás to menej ako 10 dni vo Vysokých Tatrách ...
Ja mam Dubaj doma kazdy mesiac 2000 eur ide len na ucty hahhaaaa ... ja som sa nacestovala dost ,ked som bola mlada,teraz len makam hahaaa ...nezavidim druhym,nech maju...kukam na svoju ric...lebo ludia v tejto dobe su schopni si zobrat uver na dofcu,len aby sused,ci kamaratka zavidela ,alebo mala o com hovorit...
@11brano11 Nie ja pisem 2 dospely +1 dieta 7 rokov. Letenky z Viedne do Dubai/ abu dhabi su ked je akcia cena 100 az 120€. Ale to je uplne jedno ja mam precestovany cely svet za par €. Co ludia davaju za 10-12 dnove letne dovolenky v Turecku/ Grecku ja som 2-3 tyzdne v 5* hoteloch v azii.
V dubai je veelky rozdiel kedy tam idete. Ceny hotelov su obrovske ci idete v Februar alebo Maj/jul kedy je cena aj 1/3 nizsia. Vzasade nie cez Vianoce a letne prazdniny. Naj na lacne cestovanie je pre Slovakov su jarne a sibacka prazdniny. Ale kazdy nech cestuje tak ako mu je naj.
Dovolenka je o tom ze clovek si ma odychnut. Ci uz na vlastnu past alebo cez cestovku.
@zuzinabila v prvom rade za výšku príjmov je u človeka zodpovedne jeho vzdelanie, priebojnost presadiť sa, disciplína atd. To aká vláda sedí v parlamente nech už je tam hoci kto s tým nič nemá. Toto je absolútne primitívny argument
Šikovnosť / roky štúdia / roky driny v robotách / aj 2 vysoké školy / svoje kšefty / aj kus šťastia …a máš hneď aj 10 000 € na rodinu ….a v Dubaji sme ešte neboli.
@kvietok_123 😀 bol to napoly vtip,ale napoly pravda, takže zbytočne sa z toho vzrušuješ. môžeš povedať ľuďom na Haiti, že sú najchudobnejší na svete, lebo vzdelanie. kto vidí širšie súvislosti, chápe..
@kvietok_123 + ked nevidíš, že sme najchudobnejšia krajina v rámci EU, tak si vidíš akurát tak po koniec svojho nosa. a hej, môže za to naša vzdelanosť😂
@zuzinabila ano a ty môžeš vysvetľovať ľudom z najvyspelejších ekonomík sveta že aj napriek tomu že žijú vo vyspelých krajinách tak nie vsetci sa majú tak aby mohli vyskakovať. A prečo ? No lebo výška príjmu týchto ľudí je závislá od ich vzdelania,praxe,disciplíny,pracovitosti atd a nemá to nič s tým akú vládu momentálne majú😃
@kvietok_123 ok, chápem😂🙉
https://kryptomagazin.sk/kruta-realita-slovaci-...
kruta-realita-slovaci-zarabaju-rovnako-ako-v-roku-2012/
Len na zamyslenie kde robime chybu.
To je ako z návštevy lekára tvrdiť ze všetci sú chorý.
Nie niesu a nie nemajú vaetci peniaze. Keď dôjdeš do obchodu jasne ze tam stretneš ľudí ktorý šli na nákupy. Keď pôjdeš na dovolenku jasne ze tam stretneš ľudí ktorý mali peniaze na dovolenku.
Pozri sa na počet exekúcii na Slovensku a zistíš že pomaly každý druhý má exekúciu na Slovensku.
@thirstymonk Kúp Arabesky tesne pred Vianocami -budú už v zľave, spolu so všetkým vianočným tovarom.
No tak my ideme do Dubaja za 1300€ traja (nie na osobu), Maledivy sme dali s Emirates za 3000€ zo všetkým, New york za 2300€… Dovolenka nemusí stat veľa čiže to nehovorí absolútne o ničom. Keď nie si spokojná so svojim životom tak s tým niečo urob. Ja som si nebrala hypotéku, na ktorú nemám, nemám auto na ktoré by som si musela požičať, na materskej som bola rok, makám 12 hodín denne okrem víkendu, cez víkend som na PC keď treba a 24/7 na telefóne… to sú tí dnešní podnikatelia, nič nerobia len prehadzujú peniaze vidlami 😂

Nikdy nepozeraj na to, koľko míňajú druhí. To je zbytočne a frustrujúce a tiež ti to vôbec nespraví obraz toho, koľko majú ľudia peňazí a či teda ozaj sú aj spokojní. Lebo niektorí nie sú spokojní nikdy🙃. Ľudia utrácajú na rôzne veci. Niekto investuje do cvičenia, iný do stravy, ďalší radšej do oblečenia, auta, zážitkov. Tiez alkohol a cigarety veľa stoja, už len za tu úsporu za rok ti vyjde super dovolenka. Ja by som konkrétne do Dubaja ani nešla, vôbec ma ta umelina neláka. Ale aj 2x toľko by som dala na dovolenku niekde v horách. A nikomu z kamarátov by som to ani nevesala na nos, jedine, že by ma pristihli na letisku. Načo sa chváliť? Ja si to užijem aj bez reklamy.