Ako si poradiť s neochotnými realitnými kanceláriami?
Ahojte, prišla som sa sem posťažovať.
Už dlhšiu dobu (cez pol roka) hľadáme s partnerom byt. Chceme sa sťahovať z BA do Trenčína do prenájmu. Máme pomerne vysoké "nároky na byt" resp. reagujeme na ponuky, ktoré sú z tej vyššej cenovej kategórie. (3i 750+). Čo tým chcem povedať je, že sú to ponuky, ktoré sa na realitných portáloch ohrievajú kľudne mesiace (skúsenosť z posledného pol roka).
Som už absolútne demotivovaná prístupom realitiek...
Reagujem na inzerát buď priamo na stránke realitky, alebo na nehnutelnosti.sk alebo na bazoši vždy zo zásady emailom. V inzeráte je málokedy uvedené všetko info (kedy sa môžme sťahovať, koľko je dopozit, ... ). A reakcia? ŽIADNA. Oni na mail proste neodpíšu, prípadne chcú iba telefonicky. Však reku ok zavolám po robote. Tak dvíhajú samozrejme iba medzi 10:30 a 14:00. Mám prácu, kde proste nemôžem počas dňa vyvolávať niekomu.. Provízie si pýtajú pomaly už 2 mesačné nájmy ale odpísať na mail to nie..
Mozno preformulujte mail, mozno je moc dlhy, nerozpisujte vase naroky detailne dopredu, alebo ak ho posielate z nejakej "nedoveryhodnej" adresy typu cicusik332211@azet.sk.Zas sa mi nezda, ze by realitak nereagoval na mail, jedine ak ma nejaky tajny pokyn napr. ignorovat cudzincov a pod. Zial, v dnesnej dobe uz sa komunikuje velmi skratkovito, typu "Zdravim, mame s priatelom seriozny zaujem o tento byt, je to este aktualne, kedy je mozna obhliadka? Za nas kedykolvek po 18:00. Dakujem." A mozete to adresovat aj ako SMS
môj prvý kontakt bol emailom,iba všeobecné informácie o cene,nechcela som nič kupovať ani predávať.Normálne slušná odpoveď.Po nejakom čase som cez neho predala byt,odporučila som ho aj kamoške.Spokojnosť u všetkých, aj kupujúcich,aj predávajúcich.
https://riesimebyvanie.sk/makler/gabor/
@basska_b Mám mail meno.previsko@gmail.com normálne slovenské meno s ová na konci. Ono to nie je také jednoduché ja volám keď mám nejaké otázky.
ak by si mala záujem, napíš mi súkromnú správu, pokojne aj len ten okopírovaný mail s požiadavkami na byt. Cca od decembra budeme ako súkromné osoby dávať do prenájmu 3-izbový byt v Trenčíne, možno by vám vyhovoval.
To je zvláštne. Nemôže im to padať do spamu? Ja reagujem na všetko, na maily aj fb správy, zdviham telefóny aj večer alebo cez víkendy, aj na obhliadky chodim cez víkendy, chápem, že sú ludia, ktorí inokedy nemôžu. A niektorí ľudia sú fakt schopní zavolať o ôsmej večer, alebo v nedeľu o dvanástej na obed.
Moji kolegovia po šiestej a cez víkendy nezdvihaju 🤷♀️
Aj keď ale je pravda, že 95% požiadaviek cez mail nie je serióznych. Väčšinou len buď z nudy ľudia píšu alebo len vyzvedaju bez vážneho záujmu. Tiež mi to príde tak, že keď má niekto vážny záujem, hneď volá.
Mňa to u realitiek neprekvapuje. Keď sme naposledy pred 2r kupovali byt, tak bežne byty ktoré realitky inzerovali boli už predané. Nechávajú si ich "v ponuke" preto, aby spravili dojem že majú veľa bytov na predaj.
Chápem úplne tvojej preferencií komunikovať spočiatku mailom, ja takisto pri prenájme s potenciálnym nájomcom používam iba mail na prvý kontakt, resp. filter.
Väčšinou realitky chcú všetko vybaviť z rýchlika a nechcú sa zdržiavať mailovou komunikáciou. Je to úplne neprofesionálne, že nedostaneš väčšinou žiadnu odpoveď, no nezmenis to a jediné riešenie vidím hľadať cez realitku - zaplatíš síce províziu, ale hľadať a obvolavat budú za teba.
@sasa1310 ano, v zivote som nepocula o takej vysokej provizi, aspon u nas na vychode sinvacainou beru max 2000-3000, ale tak to bolo aj v kupnej zmluve ze platime cenu za nehnutelnost-z toho tolko ide predavajucej a 6000 provizia realitakovi…
@madeincssr po telefóne človeka počuješ a vieš vydedukovať o aký typ človeka ide. Ak chceš niekomu prenajať nehnuteľnosť, nebudeš si s ním chcieť vymieňať meily, lebo sa ľahko môže stať, že človek po telefóne vyznie veľmi neseriózne a zbytočne si stratil kopu času.
@raffaella Mne neodpovedajú realitky. U súkromnej osoby som zatiaľ problém nemala.
@jakubrianka Alebo prídeš o seriózneho nájomníka, ktorý nemal nikdy problém s platením, je ochotný zaplatiť viac za komfort a chce zmluvu aspoň na dva roky. Ja tomu nerozumiem. Generácie, ktoré sú mladšie ako my už nebudú nikam telefonovať.
Nepochopila si ma - oslov realitku ako klient, nech pre teba hľadá byty, nie ako záujemca o konkrétny byt. My keď hľadáme nových nájomníkov tak sa nám na inzerát ozývajú samotné realitky pre svojich klientov.

Nemozes to spravit opacne, oslovit realitaka s tym, ze ti ma najst vyhovujuce ponuky on?